Beoordeel deze pagina
8/10 (5)
Bedankt voor uw beoordeling

Philips pensioenfonds Hypotheken

Philips pensioenfonds Hypotheken logo

Philips Pensioenfonds verstrekt rechtstreeks en onder eigen naam hypotheken aan zowel Philips-medewerkers als niet-Philips-medewerkers. Wij doen dit al ruim 60 jaar. Philips Pensioenfonds is een stichting zonder winstoogmerk. Voor ons zijn hypotheken een stabiele belegging die bijdraagt aan een goed pensioen voor (oud-)medewerkers van Philips en Signify. U kunt ook op hogere leeftijd bij ons een hypotheek afsluiten. Onze hypotheekproducten zijn betrouwbaar en degelijk.

Philips Pensioenfonds hypotheken

Verschillende werkzaamheden

Er zijn een aantal specifieke werkzaamheden die door de hypotheekverstrekker worden uitbesteed. Het gaat hier dan voornamelijk om de hypotheekportefeuille die wordt uitbesteed aan een andere kleinere partij. Door de uitbesteding kan Philips Pensioenfondsen zich richten op de belangrijkere zaken.

Hypotheekvormen van Philips Pensioenfonds Hypotheken

Philips Pensioenfonds biedt verschillende hypotheken aan, waaronder annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. Dit zijn de drie standaard hypotheken die Philips Pensioenfondsen aanbiedt en tevens de meest gangbare hypotheken die er zijn in de markt.

De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij de bruto maandlasten gelijk blijven. Hierbij blijven de maandlasten gelijk zolang als de rentevaste periode duurt. Het bedrag, of ook wel de annuïteit die wordt maandelijks afgelost en bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Meer informatie over de annuïteitenhypotheek?

Voordelen van Annuïteitenhypotheek

  • Aan het einde is de gehele hypotheek afgelost.
  • Het rentedeel neemt af hoe verder de looptijd vordert.

Annuïteitenhypotheek

De lineaire hypotheek is de tweede hypotheekvorm van Philips Pensioenfondsen. De lineaire hypotheek lost een vast bedrag per maand af, deze vorm komt niet vaak meer voor. het grote voordeel van een lineaire hypotheek is dat de hypotheekschuld relatief snel daalt, omdat er in korte tijd een groot deel kan worden afgelost. Voor meer informatie over deze hypotheekvorm.

Voordelen van lineaire hypotheek

  • Vast bedrag per maand, dus u weet waar u aan toe bent.
  • De maandlasten dalen elke maand, door de lineaire aflossing.
  • Aan het einde is de gehele hypotheek afgelost.

Lineaire Hypotheek

De hypotheekvorm ‘aflossingsvrije hypotheek’ wordt aangeboden bij Philips Pensioenfondsen tot maximaal 50% van de marktwaarde. Het grote voordeel van de aflossingsvrije hypotheek is dat hij niet afgelost hoeft te worden, er wordt alleen rente betaald.

Voordelen van Aflossingsvrije hypotheek

  • Rente blijft gelijk, dus u weet waar u aan toe bent.
  • U hoeft de hypotheek zelf niet af te lossen.

Het nadeel van de aflossingsvrije hypotheek bij Philips Pensioenfonds hypotheken is dat de hypotheek niet afgelost is op het einde, maar dat u nog wel zelf het gehele bedrag moet terug betalen.

Aflossingsvrije Hypotheek

Overige hypotheekvormen

Naast deze drie zijn er nog twee andere hypotheekvormen die kunnen worden verstrekt. Om deze hypotheekvormen toe te passen is een gesprek nodig met een hypotheekadviseur. Deze hypotheekvormen zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De levenhypotheek en de spaarhypotheek zijn de twee andere hypotheekvormen die Philips Pensioenfonds ook aanbiedt. Hier voor gelden speciale voorwaarden.

Voor meer informatie over deze levenhypotheek en de spaarhypotheek van Philips Pensioenfonds Hypotheken, neemt u contact op met uw hypotheekadviseur. Wilt u direct een gesprek met een hypotheekadviseur? Vul het adviesgesprek contactformulier in.

Philips Pensioenfonds hypotheek berekenen

Meer informatie over de Philips Pensioenfonds Hypotheken

Wilt u meer informatie ontvangen over één van de hypotheken van Philips Pensioenfondsen? Neem dan contact op met één van onze hypotheekadviseurs. Dit kan onder andere door de maximale hypotheekberekening in te vullen en wij zullen vervolgens contact met u opnemen.

maximale hypotheek berekenen

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?