Direct naar inhoud Direct naar footer
SNS Bank logo

SNS Bank Hypotheken

  • Onderdeel van de Volksbank
  • Bekijk de mogelijke hypotheekvormen bij SNS Bank

SNS Bank is een onderdeel van de Volksbank, net als BLG wonen, ASN Bank en Regiobank. Waar mogelijk bundelen deze banken hun krachten. Op het hypothekenvlak doet SNS Bank zaken onder twee labels: de SNS hypotheek, en voor het intermediair biedt SNS Bank het label BLG (Bouwfonds Limburgse Gemeenten) aan.

Of u nu voor het eerst gaat kopen of gaat verhuizen, de SNS Bank biedt alle hypotheekvormen die in Nederland voorhanden zijn: annuïtaire aflossing, lineaire aflossing, aflossingsvrij, Extra Ruimte hypotheek, overbruggingskrediet, bankspaarhypotheek en spaarhypotheek. De twee laatst genoemde bestaan nog wel, maar worden tegenwoordig niet meer afgesloten.

Overzicht van deze pagina

SNS Bank Producten

SNS Bank Hypotheken heeft drie gangbare hypotheekvormen: annuïteitenhypotheeklineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. Daarnaast heeft de SNS nog twee andere vormen: De SNS Extra Ruimte Hypotheek en de overbruggingshypotheek.

Aflossingsvrije hypotheek

Een hypotheekvorm die bijna niet meer wordt aangeboden is de aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheekvorm mag niet meer bij starters worden afgesloten om te voorkomen dan mensen in geldproblemen komen, bijvoorbeeld als de woningwaarde daalt. Mensen die deze hypotheekvorm al hebben, komen middels oversluiten nog wel in beeld voor een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer u een aflossingsvrije hypotheek bij SNS heeft, betaalt u tijdens de looptijd enkel rente. Aan het einde van de looptijd lost u in één keer uw gehele schuld af. Meestal met de opbrengst van de verkoop van uw woning, maar men kan ook een nieuwe hypotheek afsluiten op de woning of met het opgebouwde eigen vermogen de hypotheek inlossen. Een nadeel van de aflossingsvrije hypotheek is dat de rente niet kan worden afgetrokken van de belasting, tenzij de hypotheek voor 2013 is afgesloten en aan bepaalde voorwaarden voldoet.

SNS Extra Ruimte Hypotheek

Bij de SNS Bank heeft u de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten in de vorm van een betaalrekening met doorlopende kredietruimte, de zogenaamde SNS Extra Ruimte Hypotheek. U spreekt samen met de SNS Bank een limiet af waarbinnen u geld mag opnemen en kan aflossen. De looptijd van deze hypotheek is standaard vijf jaar en kan vervolgens, na herbeoordeling van uw financiële situatie, weer verlengd worden met telkens vijf jaar. Aan het einde van de looptijd lost u het gehele bedrag weer af. Bij deze hypotheek betaalt u een lagere rente dan bij een lening of krediet, omdat uw woning het onderpand is.

SNS Overbruggingskrediet of Overbruggingshypotheek

Wat als uw huis nog niet verkocht is, maar u de nieuwe woning al wel gaat kopen? U kunt overwaarde opnemen bij SNS Bank via een overbruggingskrediet of door een overbruggingshypotheek af te sluiten, om zo gebruik te kunnen maken van de overwaarde van de woning. Het overbruggingskrediet lost u af met de verkoopopbrengst van uw oude huis.

De overwaarde van het huis kunt u naast de financiering van uw nieuwe huis ook voor andere zaken gebruiken. Hieronder nog een aantal voorbeelden waarvoor de overwaarde kan worden ingezet.

De overwaarde van het huis kunt u onder andere gebruiken voor:

  • Het verbouwen van het huis
  • Het kopen van het nieuwe huis
  • Als extra bestedingsruimte tijdens uw pensioen
  • Het verlagen van de hypotheekrente

BLG Wonen hypotheek

Bij SNS kunt u ook kiezen voor een hypotheek van BLG Wonen. Welke hypotheek gunstig is hangt af van uw persoonlijke situatie. SNS adviseert BLG Wonen bijvoorbeeld voor klanten die een hypotheekrente voor tien jaar willen vastleggen en voor klanten die nog geen vast contract hebben bij hun werkgever. Lees hier meer over de hypotheek van BLG Wonen.

Bruto inkomen per maand of per jaar

Uw bruto inkomen per maand of per jaar vormt de belangrijke basis voor hoeveel hypotheek u kunt krijgen bij SNS Bank. Aan de hand daarvan berekent de bank welk deel van uw inkomen beschikbaar is voor de financiering van uw eigen huis. Ongeveer 30 procent van uw besteedbaar inkomen per maand mag aan woonlasten besteed worden, zodat er genoeg geld overblijft voor andere uitgaven.

Naast uw inkomen zijn ook andere zaken van belang bij het afsluiten van een hypotheek. Zorg dat u ook let op de hypotheekvoorwaarden. Deze kunnen per bank uiteenlopen. Na uw eigen vooronderzoek kan een onafhankelijke hypotheekadviseur u helpen met het maken van een vergelijking tussen SNS Bank en andere hypotheekverstrekkers, zoals de RabobankING Bank en ABN AMRO. Zo kiest u de juiste hypotheek.

Oversluiten bij de SNS Bank

Wanneer u een hypotheek afsluit zet u de rente voor een langere tijd vast. Het kan zomaar gebeuren dat de actuele rente daardoor een stuk lager is dan de rente uit uw hypotheekovereenkomst. Het kan in dat geval aantrekkelijk zijn om uw hypotheek over te sluiten bij de SNS Bank, of juist over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Samen met een onafhankelijk adviseur kunt u kijken wat de mogelijkheden zijn en wat het u oplevert als u gaat oversluiten. Hou er rekening mee dat u te maken krijgt met verschillende kosten wanneer u gaat oversluiten. Zo is er een boeterente voor het vroegtijdig aflossen van uw hypotheek en u betaalt afsluitkosten voor de nieuwe hypotheek. Samen met een adviseur kunt u alle gevolgen op een rijtje zetten en kijken of oversluiten bij de SNS Bank voordelig is.

Tweede hypotheek bij SNS Bank

Wanneer u geld wil lenen voor een verbouwing kunt u een tweede hypotheek afsluiten bij de SNS Bank. U leent dan extra geld bovenop uw eerste hypotheek. Ook bij de tweede hypotheek is uw woning het onderpand. U kunt in totaal maximaal 100% van de marktwaarde van uw woning lenen. De rente van een tweede hypotheek is fiscaal aftrekbaar zolang u voldoet aan de voorwaarden. Eén van die voorwaarden is dat u het hypotheekbedrag besteedt aan de verbouwing van uw woning. Bij een tweede hypotheek van de SNS Bank komt het hypotheekbedrag automatisch in een bouwdepot van waaruit u de rekeningen van een verbouwing kunt betalen.

Maximale hypotheek bij SNS Bank

U kunt online uw maximale hypotheek berekenen bij de SNS Bank, zodat u een goed beeld heeft van wat er mogelijk is. U ziet meteen wat de bruto en netto maandlasten zullen zijn en u kunt hypotheek vergelijken. Bijvoorbeeld op basis van de aangeboden rente en de rentevaste periode waar uw voorkeur naar uitgaat.

Wist u dat?

  • 90% van de starters bij SNS kiest voor een annuïteitenhypotheek.
  • SNS staat voor Samenwerkende Nederlandse Spaarbanken.
  • De geschiedenis van SNS teruggaat tot 1817. In dat jaar werd de Nutsspaarbank opgericht, de eerste spaarbank in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste hypotheekvorm voor een starter?

Naast de lineaire- en annuïteitenhypotheek of een combinatie van die twee, is het voor starters ook mogelijk een andere hypotheekvorm aflossingsvrij af te sluiten. U heeft dan geen recht op hypotheekrenteaftrek. Voor starters is het aantal hypotheekvormen daardoor meestal beperkt, maar dat maakt de keuze ook een stuk makkelijker. De beste hypotheek hangt af van uw situatie. Via de informatie op onze website en de handige vergelijkingstools krijgt u een indicatie van uw mogelijkheden. Zo kunt de beste keuze maken.

Kan ik een huis kopen zonder eigen geld?

Sinds 2018 kunt u maximaal 100% lenen van de woningwaarde. U kunt dus geen geld lenen voor de extra kosten die u maakt bij het kopen van de woning. Daardoor is het lastig om een woning te kopen zonder eigen vermogen. U kunt bij sommige gemeente nog in aanmerking komen voor een starterslening. Een andere mogelijkheid is dat anderen, bijvoorbeeld uw ouders, een bedrag tot €100.800 belastingvrij mogen schenken, mits u dit geld gebruikt voor uw huis.

Andere mensen vonden dit ook interessant

  • Rabobank logo
  • ABN AMRO logo
  • Tulp Hypotheken logo
  • Aegon logo
  • Nationale Nederlanden logo
  • Tellius logo
  • Triodos Bank logo
  • SNS Bank logo
  • HypoTrust logo
  • Merius Hypotheken logo
  • Venn Hypotheken logo