Beoordeel deze pagina
8/10 (25)
Bedankt voor uw beoordeling

SNS Bank Hypotheken

SNS Bank Hypotheken logo

SNS Bank maakt als bank onderdeel uit van het SNS Reaal Consortium. Binnen deze groep bevinden zich tal van verzekeraars zoals Zwitserleven en Reaal. Op het hypothekenvlak doet SNS Bank zaken onder twee labels: SNS Bankvoor het eigen adviseurs/kantorennetwerk, en voor het intermediair biedt SNS Bank het label BLG (Bouwfonds Limburgse Gemeenten) aan.

SNS Bank biedt de keuze uit alle voorkomende hypotheekvormen die in Nederland voorhanden zijn: annuïtaire aflossing, lineaire aflossing, aflossingsvrij, Extra Ruimte hypotheek, overbruggingskrediet, bankspaarhypotheek en spaarhypotheek. De twee laatst genoemde bestaan nog wel, maar worden tegenwoordig niet meer afgesloten.

SNS Bank hypotheken

Maximale hypotheek bij SNS Bank

De maximale hypotheek berekenen bij SNS Bank? U kunt online berekenen hoeveel hypotheek u kunt krijgen. De berekening gebeurt op basis van uw bruto inkomen per maand of per jaar, gecombineerd met de waarde van het huis dat u wilt kopen. Deze regels gelden bij SNS Bank, net als bij Argenta en Aegon voorkomen dat u de hypotheek na verloop van tijd niet meer kunt betalen.

Bruto inkomen per maand of per jaar

Uw bruto inkomen per maand of per jaar vormt de belangrijke basis voor hoeveel hypotheek u kunt krijgen bij SNS Bank. Aan de hand daarvan berekent de bank welk deel van uw inkomen beschikbaar is voor de financiering van uw eigen huis. Ongeveer 30 procent van uw besteedbaar inkomen per maand mag aan woonlasten besteedt worden, zodat er genoeg geldt overblijft voor andere uitgaven.

Na het invullen van de test kan een onafhankelijke hypotheekadviseur kan u vervolgens helpen een officiële offerte aan te vragen of een vergelijking te maken met de andere hypotheekverstrekkers, zoals de Rabobank, ING Bank en ABN AMRO. Laat berekenen hoeveel de maximale hypotheek bij SNS Bank bedraagt, zodat u zelf na kunt gaan of het huis dat u wilt kopen tot de mogelijkheden behoort.

Hoeveel kan ik lenen bij SNS Bank Hypotheken?

Het bruto inkomen per maand of per jaar vormt de basis. Wanneer u ZZP’er bent, kunt u uw inkomen berekenen op basis van de jaarcijfers van de laatste jaren, zodat u net als met een vast dienstverband kunt zorgen voor een goede berekening.

U kunt online uw maximale hypotheek berekenen bij SNS Bank, zodat u een goed eerste beeld heeft van wat er mogelijk is en wat de bruto en netto maandlasten zullen zijn, op basis van de aangeboden rente en de rentevaste periode waar uw voorkeur naar uitgaat. Ga vervolgens in gesprek met een onafhankelijk hypotheekadviseur, die u verder kan helpen met de maximale hypotheek bij SNS Bank.

SNS Bank Hypotheken

SNS Bank Producten

SNS Bank heeft vele producten, waaronder Betalen & Sparen, waar men de mogelijkheid heeft om geld bij de bank neer te leggen. Daarnaast kunt u producten afnemen op het gebied van verzekeren, beleggen en pensioen. Één van de belangrijkste elementen van SNS Bank blijven echter de hypotheekproducten.

SNS Bank Hypotheken heeft drie gangbare hypotheekvormen.

 • Annuïteitenhypotheek
 • Lineaire hypotheek
 • Aflossingsvrije hypotheek

Daarnaast heeft de SNS nog twee andere vormen: De SNS Extra Ruimte Hypotheek en de overbruggingshypotheek.

Annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek van SNS Bank hypotheken is een hypotheek met een wisselende aflossing. Deze hypotheekvorm is zeer gewild bij velen. U begint met veel rente, maar uiteindelijk wordt dit steeds minder. Omdat er steeds minder rente wordt betaald naarmate de looptijd vordert, wordt het belastingvoordeel wel steeds kleiner.

De annuïteitenhypotheek bij SNS:

 • Tijdens de looptijd betaalt u rente en lost u af
 • Aan het einde van de looptijd is de schuld helemaal afgelost
 • De netto maandlasten stijgen
 • Onder bepaalde voorwaarden mag rente worden afgetrokken bij de belasting

Aflossingsvrije hypotheek

Een hypotheekvorm die bijna niet meer wordt aangeboden is de aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheekvorm mag niet meer bij starters worden afgesloten. dit om te voorkomen dan mensen in geldproblemen komen, maar mensen die al een hypotheek hebben komen middels oversluiten nog wel in beeld voor een aflossingsvrije hypotheek.

De aflossingsvrije hypotheek bij SNS:

 • Tijdens de looptijd alleen rente betalen;-
 • Op het einde van de looptijd het gehele bedrag in één keer afbetalen
 • De rente mag niet worden afgetrokken van de belasting. (behalve als de hypotheek voor 2013 is afgesloten en aan bepaalde voorwaarden voldoet)

SNS Extra Ruimte Hypotheek

Deze Extra Ruimte Hypotheek is een nieuwe vorm van de SNS Bank. Deze hypotheek is een betaalrekening met een kredietruimte. De kredietruimte is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Dit hangt natuurlijk af van uw bruto jaarinkomen, uw schulden en uw huidige hypotheek. Aan het einde van de looptijd moet u de gehele lening aflossen.

De looptijd van de extra ruimte hypotheek is normaliter 5 jaar, maar kan verlengd worden met nogmaals 5 jaar. Dit moet natuurlijk opnieuw beoordeeld worden op het moment van aanvragen. Voor vragen over deze hypotheek kunt u het beste een afspraak maken met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

De SNS Extra Ruimte Hypotheek:

 • Uw huis is het onderpand, daarom betaalt u een lagere rente dan met een consumptief krediet
 • Betaalrekening met doorlopend kredietruimte
 • Kosteloos opnemen en aflossen van het krediet

SNS Overbruggingskrediet

Het overbruggingskrediet, of de overbruggingshypotheek, is een hypotheekvorm die mensen geregeld afsluiten op het moment dat mensen gaan verhuizen terwijl het oude huis nog niet officieel verkocht is.. In deze situatie kan het verschil in krediet worden overbrugt met het overbruggingskrediet. Hierbij gebruik je de overwaarde voor het financieren van het nieuwe huis. Het overbruggingskrediet los je af met de verkoopopbrengst van uw oude huis.

De overwaarde van het huis kunt u naast de financiering van uw nieuwe huis ook voor andere zaken gebruiken. Hieronder nog een aantal voorbeelden waarvoor de overwaarde kan worden ingezet.

De overwaarde van het huis kunt u gebruiken voor:

 • Het verbouwen van het huis
 • Het kopen van het nieuwe huis
 • Als pensioen, wat als extra inkomen binnen komt
 • Overige uitgaven, zoals een boot
 • Het verlagen van de hypotheekrente

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?