Tulp Hypotheken

Tips & vragen

Tulp Hypotheken is een relatief nieuwe geldverstrekker. Ze streven naar een duidelijke, persoonlijke en bewuste aanpak. Met heldere en eenvoudige voorwaarden, snel schakelen en goede samenwerking. Tulp biedt hypotheken voor aankoop, verbouwing of herfinanciering van bestaande woningen.

16 maart 2021 · Jurgen Muller

Snel naar:

Producten van Tulp Hypotheken

Tulp Hypotheken heeft verschillende type hypotheken: de lineaire hypotheek, de annuïteitenhypotheek en de aflossingsvrije hypotheek.

Lineaire hypotheek

 • Vaste einddatum
 • Elke maand een vast bedrag aflossen
 • Zekerheid dat je de hypotheek aflost

Annuïteitenhypotheek

 • Vaste einddatum
 • Maandbedrag bestaat uit rente en aflossing
 • Je lost periodiek af

Aflossingsvrije hypotheek

 • Geen aflossingen
 • Alleen rente gedurende de looptijd
 • Maximaal voor 50% van de woningwaarde afsluiten
 • Te combineren met annuïtaire of lineaire hypotheek

Tulp Hypotheken worden gefinancierd met het geld van de in Londen gevestigde investeerder TwentyFour Asset Management en HSBC, één van de grootste banken ter wereld.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Goedkope hypotheek afsluiten bij Tulp Hypotheken

Wilt u een goedkope hypotheek afsluiten en bent u benieuwd wat mogelijk is bij Tulp Hypotheken? Bij Tulp hypotheken bestaan er meerdere mogelijkheden voor een goedkope hypotheek. U kunt gebruik maken van een NHG hypotheek of u kunt een groot deel eigen geld inbrengen. In het eerste geval maakt u gebruik van de Nationale Hypotheek Garantie. Het betekent dat de overheid garant staat voor een eventuele restschuld. Uiteraard zijn hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Dat neemt echter niet weg dat Tulp Hypotheken daardoor flink minder risico loopt en u kan rekenen op een lagere hypotheekrente.

Ook als u al een hypotheek heeft afgesloten bij een andere bank kan het lonen om te kijken naar de mogelijkheden bij Tulp Hypotheken. Kijk nu of het voordelig is om over te sluiten door de oversluitberekening te doen en kom vervolgens in contact met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Waarde van de woning

Als u graag een goedkope hypotheek wil afsluiten bij Tulp Hypotheken is het goed om een deel van de woningwaarde te financieren met eigen middelen, zodat u slechts met een beperkte hypotheek de woning kan kopen. Hoe lager de loan-to-value ratio, des te gemakkelijker het er is om een goedkope hypotheek af te sluiten.

Heeft u bijvoorbeeld €125.000 aan hypotheek nodig om een woning van €250.000 te financieren? In dat geval is er sprake van een lage ratio van 50%. Het betekent dat u een groot deel eigen geld inbrengt en Tulp Hypotheken weinig risico loopt. U kunt in dat geval rekenen op een scherpe hypotheekrente. Tulp Hypotheken is net als de andere geldverstrekkers altijd op zoek naar mogelijkheden om het risico op het krediet te verkleinen. De NHG of een lage loan-to-value ratio helpt ervoor te zorgen dat het risico zo laag mogelijk uit zal vallen. In ruil voor dat lagere risico kunt u rekenen op een lagere hypotheekrente.

Wist u dat:

 • Tulp Hypotheken op het moment één van de voordeligste aanbieders is voor hypotheken hoger dan 90% van de woningwaarde?

Veelgestelde vragen

Welke producten biedt Tulp Hypotheken aan?

Tulp Hypotheken heeft twee verschillende hypotheken: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek, sinds kort is het niet meer mogelijk om de Aflossingsvrije hypotheek af te sluiten.

Wie zijn de oprichters van Tulp Hypotheken?

De oprichters van Tulp Hypotheken zijn Paul Wessel en Pierre de Vos, beide hebben zij jarenlange ervaring op het gebied van financiële dienstverlening.

Hoeveel hypotheek kunt u krijgen bij Tulp Hypotheken?

Hoeveel u kunt lenen voor een Tulp Hypotheek is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Vul de berekening tool in op hypotheekberekenen.nl en ontvang direct een indicatie van hoeveel u kunt lenen.

Kan ik ook oversluiten bij Tulp Hypotheken?

Ja, het is mogelijk om uw hypotheek over te sluiten. Daarbij is Tulp Hypotheken ook veel gericht op een hypotheek voor verbouwing.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee