Beoordeel deze pagina
8/10 (6)
Bedankt voor uw beoordeling

Tulp Hypotheken

Tulp Hypotheken logo

Over Tulp Hypotheken

Tulp Hypotheken is een relatief nieuwe geldverstrekker. Het is een hypotheekverstrekker die er met het geld van de pensioenfondsen voor zorgt dat er meer concurrentie op de hypotheekmarkt ontstaat. Dat is een goed teken, aangezien het bijvoorbeeld de grootbanken scherp helpt te houden. Zij dienen scherpe tarieven te berekenen om nieuwe klanten aan te kunnen blijven trekken. Wat dat betreft kan de markt als geheel profiteren van Tulp Hypotheken, zelfs wanneer u besluit om er geen hypotheek af te sluiten. Daarnaast is het een interessante geldverstrekker, vooral wanneer u een relatief klein deel van de waarde van de woning wenst te financieren.

Goedkope hypotheek afsluiten

Wilt u een goedkope hypotheek afsluiten en bent u daarvoor uitgekomen bij Tulp Hypotheken? Het is inderdaad mogelijk om er op een voordelige wijze voor een hypotheek te zorgen. Daar bestaan in principe twee mogelijkheden voor. U kunt gebruik maken van een NHG hypotheek of u kunt een groot deel eigen geld inbrengen. In het eerste geval maakt u gebruik van de Nationale Hypotheek Garantie. Het betekent dat de overheid garant staat voor een eventuele restschuld. Uiteraard zijn hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Dat neemt echter niet weg dat Tulp Hypotheken daardoor flink minder risico loopt en u kan rekenen op een lagere hypotheekrente.

Waarde van de woning

Een alternatief voor een goedkope hypotheek bij Tulp Hypotheken is een hoge waarde van de woning met een beperkte hypotheek. Des te lager de loan-to-value ratio, des te gemakkelijker het er is om een goedkope hypotheek af te sluiten. Heeft u bijvoorbeeld €125.000 aan hypotheek nodig om een woning van €250.000 te financieren? In dat geval is er sprake van een lage ratio van 50%. Het betekent dat u een groot deel eigen geld inbrengt en Tulp Hypotheken weinig risico loopt. U kunt in dat geval rekenen op een scherpe hypotheekrente.

Tulp Hypotheken is net als de andere geldverstrekkers altijd op zoek naar mogelijkheden om het risico op het krediet te verkleinen. De NHG of een lage loan-to-value ratio helpt ervoor te zorgen dat het risico zo laag mogelijk uit zal vallen. In ruil voor dat lagere risico kunt u rekenen op een lagere hypotheekrente. Het zal voor starters in veel van de gevallen helaas niet meevallen om bij Tulp Hypotheken een hypotheek af te sluiten. Zij hebben hier over het algemeen nog onvoldoende eigen middelen voor.

Geld van de pensioenfondsen

Tulp Hypotheken maakt gebruik van het geld van de grote pensioenfondsen om de hypotheken te kunnen financieren. Het betekent in de praktijk dat het geld van de fondsen kan helpen om de woningmarkt verder op gang te brengen en er bovendien voor te zorgen dat er voldoende concurrentie is op de hypotheekmarkt. Het zorgt ervoor dat de verschillende geldverstrekkers elkaar goed in de gaten dienen te houden en dat er als consument wat te kiezen valt. Het is uiteraard verstandig om bij Tulp Hypotheken een hypotheek af te sluiten via een hypotheekadviseur die kan uitleggen over de verschillende vormen, voor- en nadelen.

Naar de website

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.