Beoordeel deze pagina
8,4/10 (7)
Bedankt voor uw beoordeling

Levenhypotheek

Als u kiest voor een levenhypotheek, dan bouwt u gedurende de looptijd een kapitaal op in een polis, waarmee u aan het einde van de hypotheek, doorgaans na 30 jaar, de lening helemaal of deels aflost. Het kapitaal in de polis wordt opgebouwd door maandelijks premie te betalen in de polis. Met die inleg wordt naast een stuk opbouw van kapitaal ook een deel gebruikt om uw overlijdensrisico te verzekeren, waardoor ook bij tussentijds overlijden (een deel van) de hypotheek wordt afgelost.

Uw persoonlijke situatie is belangrijk om te weten of de levenhypotheek voor uw beste hypotheek is. Vul daarom de hypotheekberekening in en vraag een vrijblijvende afspraak aan met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Bij een levenhypotheek kunt u kiezen voor opbouw door middel van rente, maar u kunt ook beleggen in beleggingsfondsen. Hoeveel er gedurende de hypotheekperiode wordt opgebouwd, hangt dus af van het beleggingsresultaat, als er is gekozen voor beleggen. De levenhypotheek is redelijkerwijs te vergelijken met een spaarhypotheek, met dat verschil dat hier ook kan worden gekozen voor het opbouwen van kapitaal door middel van beleggingen.

Een voordeel van de levenhypotheek is, dat u de losse spaar/beleggingspolis kunt meenemen naar iedere willekeurige hypotheekverstrekker. U bent dus flexibeler. Ook als u een tijdje gaat huren, kunt u de polis gewoon laten doorlopen.

Voordelen van de levenhypotheek

  • Flexibiliteit: u bent niet gebonden aan 1 hypotheekverstrekker.
  • Lage maandlasten.
  • Maximaal fiscaal voordeel.

Nadelen van de levenhypotheek

  • Onzekerheid over het uiteindelijk op te bouwen -en dus af te lossen- bedrag.
  • Vaak relatief hoge kosten verbonden aan polis.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?