Beoordeel deze pagina
8,6/10 (8)
Bedankt voor uw beoordeling

Levenhypotheek

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 4 augustus 2020

Als u kiest voor een levenhypotheek, dan bouwt u gedurende de looptijd een kapitaal op in een polis, waarmee u aan het einde van de hypotheek, doorgaans na 30 jaar, de lening helemaal of deels aflost. Het kapitaal in de polis wordt opgebouwd door maandelijks premie te betalen in de polis. Met die inleg wordt naast een stuk opbouw van kapitaal ook een deel gebruikt om uw overlijdensrisico te verzekeren, waardoor ook bij tussentijds overlijden (een deel van) de hypotheek wordt afgelost.

Uw persoonlijke situatie is belangrijk om te weten of de levenhypotheek voor uw beste hypotheek is. Vul daarom de hypotheekberekening in en vraag een vrijblijvende afspraak aan met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Bij een levenhypotheek kunt u kiezen voor opbouw door middel van rente, maar u kunt ook beleggen in beleggingsfondsen. Hoeveel er gedurende de hypotheekperiode wordt opgebouwd, hangt dus af van het beleggingsresultaat, als er is gekozen voor beleggen. De levenhypotheek is redelijkerwijs te vergelijken met een spaarhypotheek, met dat verschil dat hier ook kan worden gekozen voor het opbouwen van kapitaal door middel van beleggingen.

Een voordeel van de levenhypotheek is, dat u de losse spaar/beleggingspolis kunt meenemen naar iedere willekeurige hypotheekverstrekker. U bent dus flexibeler. Ook als u een tijdje gaat huren, kunt u de polis gewoon laten doorlopen.

Voordelen van de levenhypotheek

  • Flexibiliteit: u bent niet gebonden aan 1 hypotheekverstrekker.
  • Lage maandlasten.
  • Maximaal fiscaal voordeel.

Nadelen van de levenhypotheek

  • Onzekerheid over het uiteindelijk op te bouwen -en dus af te lossen- bedrag.
  • Vaak relatief hoge kosten verbonden aan polis.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?