Beoordeel deze pagina
8,2/10 (5)
Bedankt voor uw beoordeling

Rentemiddeling

Freddy Hoffman hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert

Welk voordeel kan ik behalen met rentemiddeling?

Wilt u gebruik maken van rentemiddeling, of bent u benieuwd of u hier gebruik van kunt maken en wat dit u op kan leveren? Het is een methode om onder een boeterente uit te komen, iets dat de hypotheekverstrekker u kan berekenen bij het oversluiten van uw hypotheek, of het openbreken van de rentevaste periode. Dankzij rentemiddeling kunt u samen met de bank tot een compromis komen, om te voorkomen dat u een boeterente dient te betalen.

Adviesgesprek aanvragen

Rentemiddeling

Boeterente bij oversluiten of nieuwe rentevaste periode

Wilt u uw hypotheek oversluiten, of de rentevaste periode openbreken om te profiteren van een lagere rente op dit moment? De kans is dan groot dat de hypotheekverstrekker u een Boeterente in rekening zal brengen, ter compensatie van de inkomsten die de bank mis zal lopen. De bank zal de hoogte van de boeterente voor u berekenen, een hypotheekadviseur kan u helpen na te gaan of het toch voordelig is om de hypotheek over te sluiten of de rentevaste periode open te breken. Met name wanneer de rente een stuk lager is dan uw huidige rente kan dit toch een goed idee zijn.

Maak gebruik van rentemiddeling

Wilt u liever geen boeterente betalen, maar wel (deels) profiteren van de lagere rente van dit moment? Dan is het verstandig om te vragen naar rentemiddeling. In dat geval vraagt u de bank als het ware om het gemiddelde te nemen van de huidige rente die u betaalt en de nieuwe rente die u zou gaan betalen. U kunt dan gedeeltelijk van de nieuwe rente profiteren, terwijl de bank aan de andere kant toch een deel van de inkomsten kan blijven innen. Het is helaas niet in alle gevallen mogelijk om gebruik te maken van rentemiddeling.

Hypotheekvoorwaarden van de hypotheekverstrekker

Wilt u nagaan of u gebruik kunt maken van rentemiddeling, op het moment dat u van plan bent om de rente open te breken of uw hypotheek over te sluiten? U kunt hiervoor gebruik maken van de hypotheekvoorwaarden zoals u die van uw bank heeft ontvangen. Daarnaast is het verstandig om contact op te nemen met uw bank en hen de vraag voor te leggen. Het is niet altijd mogelijk om hier gebruik van te maken, indien u niet voor rentemiddeling kunt kiezen dient u de boeterente af te zetten tegen het rentevoordeel, om zelf tot een keuze te komen.

Rentemiddeling bij hypotheek

Wilt u rentemiddeling?

Wilt u ook rentemiddeling met uw hypotheekverstrekker? Neem dan contact op met hypotheekberekenen.nl voor een gesprek met een hypotheekadviseur. Vraag daarom nu een adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

Gerelateerde pagina's

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?