Allianz Hypotheken

Tips & vragen

Allianz biedt meer dan een geldlening voor uw huis, de geldverstrekker denkt aan uw financiële planning voor nu en in de toekomst. Ze streven naar het afsluiten van een hypotheek die niet alleen nu, maar ook over 10 of 20 jaar nog bij u past. Naast hypotheken biedt Allianz ook verzekeringen aan. Onder het aanbod van verzekeringen vallen onder andere pensioenverzekeringen, levensverzekeringen, en overlijdensrisicoverzekeringen.

11 mei 2021 · Jurgen Muller

Hypotheken van Allianz Hypotheken

Allianz Group is een van de grootste verzekeraars ter wereld. Het bedrijf is actief in meer dan 70 landen en heeft circa 142.000 medewerkers. Allianz, een van oorsprong Duitse organisatie is naast verzekeringen ook thuis in hypotheken.

Bij Allianz hypotheken heeft men keuze uit de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Een deel van de hypotheek kan onder voorwaarden aflossingsvrij worden afgesloten. Naast deze twee hypotheekvormen heeft Allianz Hypotheken de overbruggingslening en de aflossingsvrije hypotheek.

De Allianz hypotheken

Allianz biedt de mogelijkheid tot een twee hypotheekvorm die dankzij het aflossen recht geeft op tweede hypotheekrenteaftrek. Het is daarnaast mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek en een overbruggingslening af te sluiten. Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Hypotheekvormen

Annuïteitenhypotheek

Een van de mogelijke hypotheekvormen bij Allianz is de annuïteitenhypotheek. De maandlasten bij deze hypotheek bestaan uit rente en aflossing. Deze annuïteit blijft altijd gelijk, maar naarmate de looptijd van de hypotheek vordert, wijzigt de verhouding tussen de aflossing en de rente. Tegen het einde van de looptijd bestaan deze maandlasten voornamelijk uit de aflossing. Het aandeel van de rente wordt steeds kleiner, omdat het geleende bedrag steeds lager wordt.

Dit heeft als resultaat dat de netto lasten van de hypotheek in het begin lager zijn, omdat de betaalde rente fiscaal aftrekbaar is. Aangezien u steeds minder rente betaalt zal u ook steeds minder geld kunnen terugkrijgen bij de belasting. Desondanks biedt de annuïteitenhypotheek tal van voordelen, het vaste bruto maandbedrag tijdens de rentevaste periode bijvoorbeeld.

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaalt u elke maand eenzelfde bedrag af en u betaalt rente over het bedrag dat u na afbetaling nog leent. Aangezien uw lening steeds kleiner wordt, zal ook het bedrag dat u aan rente betaalt omlaag gaan. U betaalt dus iedere maand een beetje minder. Het bedrag wat u tijdens de looptijd aan rente betaalt, is lager dan bij andere hypotheekvormen. Ook bij een lineaire hypotheek krijgt u geld terug van de belastingdienst, want de rente mag u aftrekken als u geld leent voor uw eigen woning. Het bedrag wat u terugkrijgt van de belasting wordt iedere maand kleiner, omdat u steeds minder rente gaat betalen.

Overbruggingslening

Als u de overwaarde van uw woning wil gebruiken voor een nieuwe woning moet het geld eerst op uw rekening staan, maar vaak is dit niet het geval. Wanneer u een nieuwe woning wilt kopen moet u vaak de hypotheek al regelen voordat uw huidige woning is verkocht. Of uw huis is al verkocht, maar u heeft het geld nog niet gekregen. Bij Allianz kunt u de overwaarde opnemen door een overbruggingslening af te sluiten. Dit is een tijdelijke lening waarbij u een bedrag mag lenen dat gelijk is aan de overwaarde van uw oude woning. Zodra deze woning verkocht is en u de overwaarde heeft ontvangen kunt u de overbruggingslening afbetalen.

Aflossingsvrije hypotheek

Wanneer u een aflossingsvrije hypotheek afsluit bij Allianz hypotheken betaalt u niets terug van de lening tijdens de looptijd. U betaalt enkel de rente over het geleende bedrag. Na 30 jaar moet u de hele lening terugbetalen door bijvoorbeeld uw huis weer te verkopen. Gedurende de looptijd kan de rente veranderen. U spreekt met de hypotheekverstrekker een rentevaste periode af wanneer u de hypotheek afsluit. Wanneer deze periode voorbij is en de rente verandert dan zal ook het bedrag dat u maandelijks betaalt veranderen. Het voordeel van de aflossingsvrije hypotheek is dat u niets hoeft terug te betalen tijdens de looptijd, waardoor de maandelijkse lasten veel lager zijn.

Let op! Als u voor 1 januari 2013 nog geen hypotheek had afgesloten dan kunt u geen aflossingsvrije hypotheek afsluiten bij Allianz. Dit is gevolg van de regels die de NHG heeft opgesteld.

Hypotheek oversluiten bij Allianz

Uw huidige hypotheek van een andere hypotheekverstrekker kunt u oversluiten bij Allianz. Daarbij moet u rekening houden met een eventuele boeterente voor het vroegtijdig aflossen van uw huidige hypotheek. Toch kan het door de lagere maandlasten lonen om uw hypotheek over te sluiten bij Allianz. Via onze website kunt u gemakkelijk de verschillende hypotheekverstrekkers vergelijken en samen met een onafhankelijk hypotheekadviseur kunt u de voor- en nadelen van het oversluiten bij Allianz tegen elkaar afwegen.

NHG Hypotheek afsluiten bij Allianz

Nieuwe klanten kunnen een NHG-hypotheek afsluiten, zodat Allianz zeker is dat de klant de lening kan terugbetalen. Als klant profiteert u op deze manier van een lagere rente, omdat de hypotheekverstrekker minder risico loopt.

Bij het afsluiten van een NHG-hypotheek betaalt u eenmalig een bedrag aan de stichting Waarborgfonds Eigen Woning. Wanneer u een NHG-hypotheek wil afsluiten moet u er rekening mee houden dat u maximaal 290.000 euro kunt lenen voor uw woning. Wanneer men gaat investeren in energiebesparende voorzieningen kan dit bedrag oplopen tot 307.400 euro.

Mogelijkheden Allianz hypotheken

Via onze website kunt u gemakkelijk uw maximale hypotheek berekenen bij Allianz en verschillende hypotheekverstrekkers vergelijken. Als u na het vergelijken van verschillende hypotheekverstrekkers geïnteresseerd bent geraakt in een hypotheek bij Allianz kunt u in gesprek gaan met een hypotheekadviseur en meer informatie inwinnen over de mogelijkheden.

Klanten kunnen zowel via een hypotheekadviseur als rechtstreeks bij Allianz Hypotheken terecht om een hypotheek aan te vragen en af te sluiten.

Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Wist u dat?

 • Allianz een van de grootste financiële instellingen ter wereld is met ruim 85 miljoen klanten
 • Allianz meer dan 140.000 medewerkers heeft in meer dan 70 landen
 • Allianz in Nederland 1,3 miljoen klanten heeft

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee