Hypotheekverstrekkers 2023

Tips & vragen

Ben je benieuwd welke hypotheekverstrekkers er zijn op de Nederlandse markt? In ons overzicht vind je 40 verschillende geldverstrekkers (waaronder ING, Rabobank en Florius) waaruit je kan kiezen.. Je vindt alle informatie die je nodig heeft over de verschillende hypotheekverstrekkers om de beste hypotheek te vinden.

Snel naar:

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Beste hypotheekverstrekker

De beste hypotheekverstrekker is niet per definitie de goedkoopste, populairste of grootste aanbieder op de markt. Welke hypotheekverstrekker het beste is, is geheel afhankelijk van jouw situatie.

Elke aanbieder richt zich weer op andere doelgroep. De ene bank staat bekend om het afsluiten van hypotheken zzp’ers en ondernemers, weer een andere bank is populair onder starters. De geldverstrekker met het aanbod wat het meest aansluit bij jouw wensen is voor jou de beste hypotheekverstrekker.

Top 10 hypotheekverstrekkers in Nederland

Onderzoeksbureau IG&H maakt in samenwerking met het Kadaster ieder kwartaal een overzicht van de top 10 grootste hypotheekverstrekkers in Nederland. In het derde kwartaal van 2019 stond Rabobank op de eerste plek gevolgd door ABN AMRO en ING. Tezamen is deze top 3 goed voor iets meer dan de helft (54,7%) van alle hypotheken in Nederland.

Hypotheekverstrekkers in Nederland vergelijken

In ons overzicht vind je informatie over verschillende hypotheekverstrekkers. Er staan bekende hypotheekaanbieders als SNS Bank en Florius in het lijstje, maar ook minder bekende aanbieders als Robuust Hypotheken en Tellius Hypotheken. Om erachter te komen wat voor jou de beste keuze is adviseren wij om alle hypotheekverstrekkers en hun hypotheekaanbod met elkaar te vergelijken. Zo kan je niet alleen de rentes van alle aanbieders vergelijken, maar ook de verschillende soorten hypotheken en de voorwaarden. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je helpen met het maken van een vergelijking.

Veelgestelde vragen

Wat is een hypotheekverstrekker?

Elke partij die een hypothecaire lening kan en mag aanbieden wordt een hypotheekverstrekker genoemd. Denk aan grote banken als ING of ABN Amro, maar ook kleinere partijen zoals Tulp Hypotheken.

Wat checkt een hypotheekverstrekker?

Een hypotheekverstrekker kijkt na het indienen van een hypotheekaanvraag naar: Inkomen en de contractvorm, openstaande leningen en mogelijke negatieve BKR-registraties.

Wat is de grootste hypotheekverstrekker?

De 3 grootste hypotheekverstrekkers in Nederland zijn: ING, ABN Amro en Rabobank.

Hoeveel hypotheekverstrekkers zijn er?

In Nederland zijn ongeveer 40 hypotheekverstrekkers. Wij vergelijken alle mogelijke hypotheekverstrekkers in Nederland. Je kunt bij ons alle hypotheekverstrekkers bekijken en vergelijken.

Wat is de beste hypotheekverstrekker?

De beste hypotheekverstrekker, is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Dit gaat om onder andere je inkomen en eigen geld. Aan de hand van al jouw gegevens kan de beste hypotheekverstrekker gekozen worden.

Hoe kan ik hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken?

Elke hypotheekverstrekker hanteert verschillende voorwaarden. Deze kunnen zelfs per product verschillen. Wij kunnen deze vergelijking voor je maken. Aan de hand van jouw situatie maken wij een vergelijking. De hypotheekadviseur kan hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken.

Klik hier om alle hypotheekverstrekkers te vergelijken

Hypotheekverstrekkers
Het laatste nieuws over de woningmarkt

Blijf op de hoogte van het laatste hypotheek nieuws

Deze aanbieders doen mee