Colibri Hypotheken

Tips & vragen

Colibri is een nieuwe hypotheekverstrekker die er alles aan doet om het hypotheekproduct eenvoudig te maken. Sinds kort kan deze hypotheek ook afgesloten worden bij onafhankelijke hypotheekadviseurs.

13 augustus 2021 · Jurgen Muller

Snel naar:

Hypotheek bij Colibri

Bij Colibri kunt u zelf of via een hypotheekadviseur een hypotheek afsluiten. Het uitgangspunt van Colibri is dat een hypotheek afsluiten begrijpelijk en eenvoudig moet zijn. De klant heeft de vrijheid om zelf te beslissen en de hypotheek is zo geregeld. Bij Colibri kunt u kiezen uit twee hypotheekvormen: de annuïteiten- of de lineaire hypotheek.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Annuïtaire hypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek lost u maandelijks een vast bedrag af, bestaande uit rente en aflossing. De verhouding tussen de rente en aflossing verandert wel gedurende de looptijd. Door de afnemende rente die u betaalt over de resterende schuld worden uw netto maandlasten steeds hoger. Dit komt omdat u steeds minder hypotheekrenteaftrek krijgt, terwijl de bruto maandlasten gelijk blijven.

Lineaire hypotheek

Wanneer u kiest voor een lineaire hypotheek worden uw maandlasten elke maand lager. De hypotheekschuld wordt steeds lager dankzij de maandelijks aflossingen. Daardoor zal ook de rente die u betaalt over deze schuld steeds lager worden. U betaalt aan het begin van de looptijd meer dan bij een annuïtaire hypotheek, maar over de gehele looptijd betaalt u minder rente als u een lineaire hypotheek afsluit.

Verduurzamen

Bij Colibri is het verduurzamen van uw woning zo geregeld. Als u lagere lasten wil, meer wooncomfort en/of een steentje wil bijdragen aan het milieu, kunt u de woning verduurzamen. Bij het afsluiten van een hypotheek kunt u meteen de energiebesparende maatregelen meefinancieren.

U kunt tot 6% woningwaarde extra lenen voor de verduurzaming van uw huis. Bovendien kunt u nog eens €9000 lenen wanneer u meer dan €33.000 per jaar verdient. Wanneer u de duurzame maatregelen meefinanciert krijgt u gedurende twaalf maanden een budget beschikbaar. Mocht u geld over houden of toch afzien van de plannen dan wordt dit budget gebruikt om de hypotheek af te lossen. Het is ook mogelijk om uw hypotheek in een later stadium te verhogen voor energiebesparende voorzieningen.

Maximale hypotheek bij Colibri

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Colibri en wilt u graag berekenen wat uw maximale hypotheek is? U kunt op onze website een hypotheekberekening maken. Zo krijgt u een indicatie van de mogelijkheden. Voor uitgebreid advies en een hypotheekvergelijking kunt u een afspraak maken met één van onze onafhankelijke adviseurs.

Wist u dat: De naam Colibri een samenvoeging is van de woorden ‘Collaboration’ en ‘Liberty’.

Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Kan ik als ondernemer ook een hypotheek afsluiten bij Colibri?

Ook als u een ondernemer bent kunt u een hypotheek krijgen. Uw gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaar wordt gehanteerd als uitgangspunt voor hoeveel u maximaal mag lenen. Dit geldt ook voor ZZP’ers.

Kan Colibri mij adviseren over mijn hypotheek?

Colibri verstrekt hypotheek, maar geen hypotheekadvies. Voor advies bij het afsluiten of oversluiten van uw hypotheek kunt u een afspraak maken met een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Kan ik bij Colibri een overbruggingshypotheek afsluiten?

Bij Colibri kunt u een overbruggingshypotheek afsluiten indien u reeds een hypotheek heeft bij Colibri en u de overwaarde van de huidige onverkochte woning wilt gebruiken voor de nieuwe hypotheek.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee