Nationale Nederlanden

Tips & vragen

Nationale Nederlanden was voorheen onderdeel van ING en heeft nu een eigen hypotheekafdeling. De geldverstrekker biedt hypotheken aan voor mensen in loondienst en voor zelfstandigen. De flexibiliteit van de financier helpt uiteenlopende doelgroepen succesvol een hypotheek aan te vragen. De verzekeraar werkt voor een groot deel online en biedt klanten daarmee de mogelijkheid om hun hypotheek in te zien en die desgewenst te wijzigen. De geldverstrekker staat niet bekend om de laagste rente, maar prijst zich over het algemeen marktconform.

30 april 2018 · Jurgen Muller

Snel naar:

Over Nationale Nederlanden

De verzekeraar biedt de mogelijkheid om naast de Nationale Nederlanden hypotheek ook meteen een overlijdensrisicoverzekering bij de geldverstrekker af te sluiten. Door meerdere financiële diensten en verzekeringen te combineren zijn er kortingen mogelijk op de hypotheekrente. Bovendien is er zowel online als telefonisch veel informatie beschikbaar, over hypotheken en de andere financiële producten van het bedrijf. Het is op die manier een moderne speler op de hypotheekmarkt, een van de redenen waardoor Nationale Nederlanden de laatste jaren veel nieuwe hypotheken heeft weten af te sluiten.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Voordelen Nationale Nederlanden hypotheek

 • Ook mogelijkheden voor ZZP’ers, zelfstandigen en andere ondernemers.
 • Mogelijkheid om de hypotheek te combineren met overlijdensrisicoverzekering en andere dekkingen.
 • Sterke focus op de online omgeving, voor een actueel overzicht van de hypotheek en betalingen.
 • Bij de BankSpaar hypotheek ontvangt u in 4 termijnen een loyaliteitsbonus bij voortzetting van de lening voor een bepaald aantal jaar.
 • U maakt gebruik van automatische rentedaling, ook als de rentevaste periode nog niet is afgelopen.

Hypotheekvormen van Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden biedt een annuïtaire, een lineaire, een aflossingsvrije en een Bankspaar hypotheek aan. Bij die laatste hypotheekvorm is het sinds 2013 niet meer mogelijk om gebruik te maken van hypotheekrenteaftrek. Het is ook mogelijk om de verschillende hypotheekvormen te combineren om zo op de meest voordelige situatie voor u uit te komen.

Nieuwbouwhypotheek

Bij deze hypotheek maakt u gebruik van een aantrekkelijke rente en heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld de aannemer te betalen vanuit een bouwdepot. U kunt zo ook tijdelijke of dubbele woonlasten financieren. U bent over het bouwdepot geen rente verschuldigd. Bij een energiezuinige woning kunt u bovendien tot maximaal 106% van de marktwaarde lenen.

Ondernemershypotheek

Ook als u ondernemer met personeel, zzp'er of freelancer bent, kunt u een hypotheek afsluiten bij Nationale Nederlanden. Dit is ook mogelijk als u een startende ondernemer of zzp’er bent. Voor een ondernemershypotheek moet u 1 of 2 jaar ondernemer zijn en u kunt uw inkomen uit loondienst meenemen. Het is bovendien mogelijk om zowel met als zonder Nationale Hypotheek Garantie een hypotheek af te sluiten bij Nationale Nederlanden.

Seniorenhypotheek

Als u met pensioen bent of binnen 10 jaar met pensioen gaat, zijn er verschillende mogelijkheden voor uw hypotheek, zoals bijvoorbeeld het opnemen van overwaarde op uw woning. Bij Nationale Nederlanden krijgt u meer financieringsmogelijkheden die worden gebaseerd op de werkelijke maandlasten. U kunt verder de overwaarde van uw vorige woning gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning, voor verbouwing, schenking of voor een grote aankoop. Het kan bovendien zo zijn dat het oversluiten van uw hypotheek lagere maandlasten oplevert.

Verhuurhypotheek

Bent u zich aan het oriënteren op andere opties om uw spaargeld te investeren? Dan is de Verhuurhypotheek van Nationale Nederlanden wellicht een optie. Met een verhuurhypotheek bent u in staat een huis te kopen om deze vervolgens aan familie of aan derden te verhuren. Het maximale bedrag van deze lening is 70% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat en u kunt zowel een bestaande woning of een nieuwbouwwoning kopen. De mogelijke hypotheekvormen zijn annuïtair, lineair en aflossingsvrij en let op dat de rente hoger ligt dan de rente op een lening voor een eigen woning.

Er zijn nog enkele voorwaarden verbonden aan de Verhuurhypotheek:

 • Alleen voor particulieren.
 • Alleen voor woningen die verhuurd worden als permanente woning.
 • Als een van de huurders een familielid is, is kamerverhuur mogelijk aan maximaal 2 extra personen.
 • U kunt jaarlijks 10% boetevrijaflossen.
 • U kunt de hypotheek boetevrij aflossen als u de woning verkoopt.
 • U mag maximaal 4 woningen voor verhuur financieren en in bezit hebben.

Hypotheek voor medici

Bij Nationale Nederlanden wordt bij een hypotheekaanvraag rekening gehouden met de unieke situatie waar u zich als medicus of medicus in opleiding in bevindt. Bijvoorbeeld als u een tijdelijk contract heeft, met of zonder een intentieverklaring, of als u zelfstandig ondernemer bent, is het alsnog mogelijk om bij Nationale Nederlanden een hypotheek af te sluiten.

Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Welke hypotheekvormen biedt Nationale Nederlanden aan?

Aflossingsvrije, annuïtaire, lineaire en BankSpaar hypotheek.

Welke producten biedt Nationale Nederlanden aan?

Nieuwbouwhypotheek, Ondernemershypotheek, Seniorenhypotheek, Verhuurhypotheek, Hypotheek voor Medici.

Welke voordelen zitten er bij een hypotheek van Nationale Nederlanden?

Een belangrijk voordeel is dat u bij Nationale Nederlanden samen met uw hypotheek ook meteen een overlijdensrisicoverzekering af kunt sluiten.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee