Beoordeel deze pagina
7/10 (4)
Bedankt voor uw beoordeling

NIBC Direct Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 1 september 2020
NIBC Direct Hypotheken logo

NIBC Direct werd opgericht in 1945 om de wederopbouw van Nederland te financieren. De geschiedenis van het bedrijf gaat daarmee lang terug, terwijl het toch een heel innovatieve speler is binnen de financiële markten. Sinds 2008 is NIBC Direct ook een bank voor sparen en hypotheken in de Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 200.000 klanten, die kiezen voor een spaarproduct of een hypotheek.

Snel naar:


Aandacht staat voorop bij NIBC Direct

De geldverstrekker vindt het belangrijk om klanten 100% aandacht te geven. De bank is ondernemend en optimistisch, twee fijne eigenschappen op de markt voor hypotheken. Open, fris optimisme en doorzettingsvermogen zijn drie belangrijke kenmerken van het bedrijf. Op die manier probeert de hypotheekverstrekker het anders te doen dan de traditionele spelers, iets dat vooral de klant uiteindelijk ten goede moet komen.

Hypotheekvormen bij NIBC Direct

Het is bij NIBC Direct mogelijk om een annuïtaire, een lineaire of een aflossingsvrije hypotheek afsluiten.

NIBC Direct Hypotheek

 • Het renteaanbod is 4 maanden geldig.
 • Het is niet mogelijk een bindende offerte te verlengen.
 • Er is geen sprake van annuleringskosten.
 • U kunt 15% boetevrij aflossen per jaar en 15% uit eigen middelen.
 • U mag binnen 6 maanden de hypotheek(rente) meenemen bij verhuizing.
 • Het omzetten van de aflosvorm of de hypotheek op één naam zetten brengt kosten met zich mee.

NIBC Direct extra hypotheek

 • Het renteaanbod is 6 maanden geldig.
 • U kunt de bindende offerte met 6 maanden verlengen.
 • Als u na verlenging annuleert, betaalt u 1% van de lening als annuleringskosten.
 • U kunt jaarlijks 20% boetevrij aflossen en 100% uit eigen middelen.
 • U mag binnen 9 maanden de hypotheek(rente) meenemen bij verhuizing.
 • Het omzetten van de aflosvorm of het op één naam zetten van de hypotheek is kosteloos.

Ondernemer en zzp'er hypotheek

Als ondernemer of zzp'er kunt u tot maximaal 100% van de marktwaarde lenen bij NIBC Direct, zelfs als u nog niet 3 jaar lang zelfstandig bent. Als u korter dan 3 jaar ondernemer of zzp’er bent, betaalt u echter wel de eerste 10 jaar een renteopslag van 0,3%, tenzij u gebruik maakt van Nationale Hypotheek Garantie. Deze opslag vervalt automatisch na 10 jaar. Als zowel u als uw partner beide ondernemers zijn, moet tenminste één van u al 3 jaar ondernemer zijn. Voor de hypotheekaanvraag als zzp’er of ondernemer heeft u een inkomensverklaring nodig.

Hypotheek als uitzendkracht of flexwerker

Als u via een uitzendbureau werkt en nog niet 3 jaar lang een inkomen heeft, komt u wellicht in aanmerking voor een perspectiefverklaring. Dit is vergelijkbaar met een werkgeversverklaring maar dan van het uitzendbureau. Deze verklaring mag maximaal 6 maanden oud zijn en de hypotheek wordt vervolgens berekend op basis van uw huidige inkomen. U kunt bij NIBC Direct maximaal 100% van de marktwaarde financieren maar u bent wel verplicht om de hypotheek met NHG af te sluiten. Verder is er een vereiste dat het uitzendbureau waarvoor u werkt geregistreerd moet staan in het register van de Stichting Perspectiefverklaring.

Investeringshypotheek

De investeringshypotheek van NIBC Direct is bedoeld voor de aankoop van een woning om te verhuren, ofwel een verhuurhypotheek. Bij deze hypotheek is het mogelijk om maximaal 70% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat te lenen. U mag niet meer dan 4 woningen als onderpand gebruiken voor deze lening. Verder kunt u 50% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat boetevrij aflossen en de rest kunt u annuïtair of lineair aflossen. Let op dat niet in elke gemeente een woning als onderpand voor de Investeringshypotheek wordt geaccepteerd. U kunt deze hypotheek niet afsluiten met een tijdelijk inkomen zonder intentieverklaring of uit sociale uitkeringen.

Hypotheek voor 55-plussers

Als u binnen nu en 10 jaar met pensioen gaat en AOW gaat ontvangen, heeft dit invloed op uw hypotheekaanvraag als u wilt verhuizen. Bij de hypotheek voor 55-plsusers van NIBC Direct ontvangt u direct een lagere rente op het moment dat u aflost op uw lening. De rente voor deze hypotheek moet in ieder geval voor 20 jaar worden vastgezet. Het is alleen mogelijk om de rente voor 10 jaar vast te zetten als u 85 jaar of ouder bent op het moment dat de rentevaste periode afloopt. U kunt bij deze hypotheek tot 80% van de marktwaarde van de woning lenen.

Veelgestelde vragen

Welke hypotheekvormen biedt NIBC Direct aan?

Annuïtaire, een lineaire of een aflossingsvrije hypotheek.

Welke producten biedt NIBC Direct aan?

NIBC Direct Hypotheek, NIBC Direct extra hypotheek, Ondernemer en zzp’er Hypotheek, Hypotheek als uitzendkracht of flexwerker Investeringshypotheek, Hypotheek voor 55-plussers.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?