Beoordeel deze pagina
7,8/10 (4)
Bedankt voor uw beoordeling

Venn Hypotheken

Venn Hypotheken logo

Een Venn Hypotheken afsluiten? Dat kan via de onafhankelijke hypotheekadviseur. Het betekent dat u een goed advies krijgt over de financiële mogelijkheden en de risico’s waar u rekening mee dient te houden.

Venn Hypotheken

Venn Hypotheken is een nieuwe hypotheekverstrekker die sinds het voorjaar van 2016 actief is geworden. De nieuwe geldverstrekker wil vooral zorgen voor ‘begrijpelijke hypotheken’. Waar dat uit blijkt? Onder andere de heldere richtlijnen die Venn Hypotheken hanteert en het beperkte aantal mogelijkheden dat consumenten er hebben.

Drie hypotheekvormen bij Venn Hypotheken

U heeft bij Venn Hypotheken bijvoorbeeld de keuze uit slechts 3 verschillende hypotheken:

  • Annuïteiten hypotheek
  • Lineaire hypotheek
  • Aflossingsvrije hypotheek

Er is bewust voor dit beperkte productaanbod gekozen. Het zorgt ervoor dat het aanbod goed duidelijk is voor consumenten. De onafhankelijke adviseur kan het aanbod van Venn Hypotheken uitstekend toelichten, zonder dat de consument zich daar volledig in hoeft te verdiepen.

Rentevaste periode bij Venn Hypotheken

Met betrekking tot de rentevaste periode bestaat er meer keuzevrijheid. Venn Hypotheken biedt de mogelijkheid om de rente vast te zetten voor een periode van 1 tot 20 jaar. Bovendien bestaan er een aantal tussenstappen, aan de hand waarvan consumenten in overleg met de onafhankelijke adviseur een keuze kunnen maken. Bovendien scoort Venn Hypotheken standaard in de top 3 van scherpste rentes bij de verschillende rentevaste perioden. Dit geldt voor de risicoklasse van 85% en meer, waardoor vooral starters voordeel lijken te hebben bij de hypotheken van Venn.

Venn hypotheek berekenen

Geen NHG hypotheek beschikbaar

Het is aan de andere kant van belang om er rekening mee te houden dat Venn Hypotheken geen mogelijkheden tot een NHG hypotheek biedt. Onafhankelijk van de waarde van de woning en eventuele andere eigenschappen kan er slechts een reguliere hypotheek worden afgesloten. Ook dit draagt bij aan de duidelijkheid richting consumenten, al kan het bovendien een hogere rente opleveren. Venn Hypotheken houdt de rentetarieven scherp, maar kan aan de andere kant niet het voordeel bieden dat bij andere banken soms te behalen valt door een NHG hypotheek af te sluiten.

Automatische verlaging van rente bij lager risico

Een van de praktische voordelen van Venn Hypotheken? De hypotheekverstrekker houdt zelf in de gaten in welke risicoklasse de hypotheek zich bevindt. Is er sprake van een nieuwe lagere risicoklasse, bijvoorbeeld als het gevolg van aflossingen of als het gevolg van een gestegen waarde van de woning? In dat geval wordt het tarief automatisch verlaagd, het is niet nodig om daar als huizenbezitter zelf achteraan te gaan. Het betekent in de praktijk dat Venn Hypotheken scherp op het tarief let en zorgt voor een voordelige hypotheek op basis van het daadwerkelijke risico dat de geldverstrekker loopt met de hypotheek.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?