Beoordeel deze pagina
7,8/10 (4)
Bedankt voor uw beoordeling

Venn Hypotheken

Venn Hypotheken logo

Een hypotheek bij Venn Hypotheken afsluiten? Dat kan via onze onafhankelijke hypotheekadviseur. Zij bieden u een goed advies krijgt over de financiële mogelijkheden en de risico’s waar u rekening mee dient te houden.

Venn Hypotheken is een nieuwe hypotheekverstrekker die sinds het voorjaar van 2016 actief is. De nieuwe geldverstrekker wil vooral zorgen voor ‘begrijpelijke hypotheken’. Waar dat uit blijkt? Dit blijkt onder andere uit de heldere richtlijnen die Venn Hypotheken hanteert en het beperkte aantal mogelijkheden dat consumenten er hebben.

Uw situatie:

Ik wil een

Ik heb een huis en wil

Andere berekentools

Drie hypotheekvormen bij Venn Hypotheken

Om u duidelijkheid te bieden heeft u heeft bij Venn Hypotheken bijvoorbeeld de keuze uit slechts 3 verschillende hypotheken:

  • Annuïteitenhypotheek
  • Lineaire hypotheek
  • Aflossingsvrije hypotheek

De beperkte mogelijkheden zorgen ervoor dat onze onafhankelijke adviseur het aanbod van Venn Hypotheken uitstekend kan toelichten, zonder dat de consument zich daar volledig in het onderwerp hoeft te verdiepen.

Hypotheekrente van Venn Hypotheken

Bekijk de actuele hypotheekrente van de hypotheken van Venn.

Periode NHG Zonder NHG
1 1,51% 2,03%
2 1,54% 2,03%
3 1,56% 2,03%
5 1,62% 2,03%
10 1,83% 2,03%
20 2,23% 2,03%
30 2,23% 2,03%

Ook deze hypotheekrente vergelijken met andere verstrekkers? Kijk verder:

Rentevaste periode bij Venn Hypotheken

Met betrekking tot de rentevaste periode bestaat er meer keuzevrijheid. Venn Hypotheken biedt de mogelijkheid om de rente vast te zetten voor een periode van 1 tot en met 20 jaar. Bovendien bestaan er een aantal tussenstappen, aan de hand waarvan consumenten in overleg met de onafhankelijke adviseur een keuze kunnen maken. Bovendien scoort Venn Hypotheken standaard in de top 3 van scherpste rentes bij de verschillende rentevaste perioden. Dit geldt voor de risicoklasse van 85% en meer, waardoor vooral starters voordeel hebben bij de hypotheken van Venn Hypotheken.

Venn hypotheek berekenen
Venn hypotheken

Geen NHG hypotheek beschikbaar

Het is van belang om rekening te houden dat Venn Hypotheken geen mogelijkheden tot een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) biedt. Onafhankelijk van de waarde van de woning en eventuele andere eigenschappen kan er slechts een reguliere hypotheek worden afgesloten. Ook dit draagt bij aan de duidelijkheid richting consumenten, al kan het een hogere rente opleveren. Venn Hypotheken houdt de rentetarieven scherp, maar kan aan de andere kant niet het voordeel bieden dat bij andere banken soms te behalen valt door een NHG hypotheek af te sluiten.

Automatische verlaging van rente bij lager risico

Een van de praktische voordelen van Venn Hypotheken is dat de hypotheekverstrekker zelf in de gaten houdt in welke risicoklasse de hypotheek zich bevindt. Is er sprake van een nieuwe lagere risicoklasse, bijvoorbeeld als het gevolg van aflossingen of als het gevolg van een gestegen waarde van de woning? Dan wordt het tarief automatisch verlaagd en is het niet nodig om daar als huizenbezitter zelf achteraan te gaan. Het betekent in de praktijk dat Venn Hypotheken scherp op het tarief let en zorgt voor een voordelige hypotheek op basis van het daadwerkelijke risico dat de geldverstrekker loopt met de hypotheek.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?