Venn Hypotheken

Tips & vragen

Venn Hypotheken is een relatief nieuwe hypotheekverstrekker. Sinds 2016 is het bedrijf actief. Venn Hypotheken houdt zich alleen bezig met hypotheken. Door samen te werken met gespecialiseerde partijen houden ze de kosten laag en waarborgen ze de kwaliteit. De geldverstrekker wil vooral zorgen voor ‘begrijpelijke hypotheken’. Dit blijkt onder andere uit de heldere richtlijnen die Venn Hypotheken hanteert en het beperkte aantal mogelijkheden dat consumenten er hebben.

30 april 2021 · Jurgen Muller

Snel naar:

Hypotheekvormen bij Venn Hypotheken

Om u duidelijkheid te bieden heeft u bij Venn Hypotheken bijvoorbeeld de keuze uit slechts 3 verschillende hypotheken:

Om de wensen van vele huizenkopers mogelijk te maken biedt Venn Hypotheken flexibele hypotheken, waarbij ook ruimte is voor het meefinancieren van energiebesparende maatregelen.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Hypotheken bij een flex-, interim- of tijdelijk contract

Ook als u geen vast contract heeft kunt u bij Venn Hypotheken terecht voor een passende hypotheek. Ongeacht uw werksituatie of het type contract. Het inkomen wordt voor 100% meegenomen in de berekening voor uw maximale hypotheek, de hypotheekrente is hetzelfde als bij een vast contract en u kunt de hypotheek afsluiten voor 100% van de marktwaarde van de woning.

Rentevaste periode bij Venn Hypotheken

Met betrekking tot de rentevaste periode bestaat er meer keuzevrijheid. Venn Hypotheken biedt de mogelijkheid om de rente vast te zetten voor een periode van 1 tot en met 20 jaar. Bovendien bestaan er een aantal tussenstappen, aan de hand waarvan consumenten in overleg met de onafhankelijke adviseur een keuze kunnen maken. Bovendien scoort Venn Hypotheken standaard in de top 3 van scherpste rentes bij de verschillende rentevaste perioden. Dit geldt voor de risicoklasse van 85% en meer, waardoor vooral starters voordeel hebben bij de hypotheken van Venn Hypotheken.

Automatische verlaging van rente bij lager risico

Een van de praktische voordelen van Venn Hypotheken is dat de hypotheekverstrekker zelf in de gaten houdt in welke risicoklasse de hypotheek zich bevindt. Is er sprake van een nieuwe lagere risicoklasse, bijvoorbeeld als het gevolg van aflossingen of als het gevolg van een gestegen waarde van de woning? Dan wordt het tarief automatisch verlaagd en is het niet nodig om daar als huizenbezitter zelf achteraan te gaan. Het betekent voor u in de praktijk dat Venn Hypotheken scherp op het tarief let en zorgt voor een voordelige hypotheek op basis van het daadwerkelijke risico dat de geldverstrekker loopt met de hypotheek. Ieder jaar kunt u tot 15% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag boetevrij aflossen. Als u extra aflost op de hypotheekschuld komt de lening mogelijk ook in een lagere tariefklasse terecht.

Wist u dat:

 • Een hypotheek bij Venn Hypotheek alleen kan worden afgesloten via een onafhankelijk hypotheekadviseur?
 • Venn Hypotheken ook hypotheken mogelijk maakt voor ondernemers en zelfs ZZP’ers.
Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de verhuisregeling bij Venn Hypotheken?

De hypotheken van Venn Hypotheken zijn erg flexibel. Uw hypotheek kan meeverhuizen naar een nieuwe woning, waardoor u de lage hypotheekrente kan behouden als uw rentevast periode nog niet is afgelopen. Als u gaat scheiden kan de verhuisregeling van Venn Hypotheken niet worden gesplitst. Slechts één persoon kan de hypotheek eventueel meenemen.

Hoeveel kan ik jaarlijks extra aflossen?

Bij Venn Hypotheken kan u jaarlijks tot maximaal 15% van de oorspronkelijk hypotheekschuld extra aflossen.

Kan de rente worden verlaagd als de woningwaarde is gestegen?

Indien uw woning meer waard is geworden is het mogelijk om een lagere rente te krijgen. Hiervoor moet een taxatierapport worden opgesteld. De resterende hypotheekschuld wordt dan gedeeld door de nieuwe woningwaarde. Als uw hypotheek door de toegenomen woningwaarde in een lagere tariefklasse valt gaat u minder rente betalen.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee