Beoordeel deze pagina
8,3/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Woonfonds Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 4 mei 2021
Woonfonds Hypotheken logo

Woonfonds is een hypotheekverstrekker en bank binnen verzekeraar Achmea. Het bedrijf bestaat uit 350 medewerkers en is al sinds 1973 actief met hypotheken. Klanten kunnen via onafhankelijke adviseurs een hypotheek bij Woonfonds aanvragen, waarna de geldverstrekker de beoordeling doet.

Snel naar:

 1. Hypotheekvormen Woonfonds
 2. Begeleiding Hypotheken
 3. Kenmerken Woongenot Hypotheek
 4. Kenmerken Voordeel Lijn Hypotheek
 5. Kenmerken Verhuurhypotheek
 6. Voordelen Woonfonds Hypotheken
 7. Meer informatie over Woonfonds Hypotheken
 8. Veelgestelde vragen

Woonfonds hypotheken

1. Hypotheekvormen Woonfonds

Woonfonds biedt de volgende hypotheekvormen aan:


2. Begeleiding Woonfonds

Bij Woonfonds wordt u gedurende de gehele looptijd van de hypotheek begeleid. U wordt geïnformeerd over rente, extra’s en voordelen en ontvangt een nieuwsbrief en een tijdschrift van Woonfonds. Als u informatie wil over specifieke regelingen of eenvoudige wijzigingen wil doorvoeren, kunt u worden benaderd door Woonfonds met nieuwe informatie omtrent uw hypotheek of voor manieren om uw situatie te verbeteren.

Het verslag van de telefoongesprekken wordt vervolgens zowel naar u als naar de hypotheekadviseur gestuurd. Met de adviseur bespreekt u grotere wijzigingen die meer invloed hebben op uw financiële situatie. Ook biedt Woonfonds klanten die buiten hun schuld om in financiële problemen zijn gekomen, fysieke hulp door bijvoorbeeld te helpen met klusjes in en om het huis en brengt u in contact met een budgetcoach die u helpt een plan op te stellen dat past bij u persoonlijke situatie.

3. Kenmerken Woongenot Hypotheek

 • U kunt als zelfstandig ondernemer deze hypotheek met een opslag afsluiten.
 • De offerte is 4 maanden geldig en kan met 4 of 5 maanden worden verlengd.
 • U kunt gebruik maken van een bouwdepot waarvan de rentevergoeding gelijk is aan de rente voor nieuwbouw en -1% bij bestaande bouw.
 • Als de eerste hypotheek een Woongenot Hypotheek is, kunt u ook een tweede Woongenot Hypotheek afsluiten.
 • U kunt 15% boetevrij aflossen.
 • De rente uit de offerte is de rente die u bij het passeren betaalt.

4. Kenmerken Voordeel Lijn Hypotheek

 • De offerte is 4 maanden geldig maar kan niet verlengd worden.
 • U kunt gebruik maken van een bouwdepot met een rentevergoeding van -1% van de rente.
 • Als de eerste hypotheek een Voordeel Lijn of Comfort Lijn Hypotheek is, kunt u de Voordeel Lijn Hypotheek als tweede hypotheek afsluiten.
 • U kunt 15% boetevrij aflossen.
 • De rente uit de offerte is de rente die u betaalt bij het passeren.

5. Kenmerken Verhuurhypotheek

Woonfonds biedt ook een verhuurhypotheek aan als u een huis wilt kopen om het vervolgens te verhuren. U kunt 80% van de woningwaarde in verhuurde staat lenen bij Woonfonds, de rest moet u met eigen middelen aanvullen. U mag 50% van de woningwaarde in verhuurde staat aflossingsvrij financieren. Bovendien telt Woonfonds bij het berekenen van uw maximale hypotheek voor verhuur de huuropbrengsten mee.

6. Voordelen Woonfonds Hypotheken

 • Er zijn veel mogelijkheden om boetevrij af te lossen.
 • U betaalt geen annuleringskosten.
 • U betaalt geen boete bij verkoop van uw woning.
 • Woonfonds doet aan rentemiddeling.
 • De offerte is 4 maanden geldig.
 • U kunt gebruik maken van een verhuisregeling en een doorgeefregeling.

7. Meer informatie over Woonfonds hypotheken

Woonfonds is een bedrijf uit Brabant en zorgt er via de onafhankelijke adviseurs graag voor dat u goed advies krijgt over de mogelijkheden. Eenmaal klant kunt u rekenen op een vriendelijke benadering en informele omgangsvormen. Ondertussen zorgt de geldverstrekker ervoor dat de financiële en juridische informatie netjes klopt en u kunt rekenen op een goed contract voor de hypotheek van uw eigen huis.

Diverse extra’s van Woonfonds kunnen helpen om uw woongenot te vergroten. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan handige tips om uw woning betaalbaar te houden of die op een voordelige manier te verbouwen. Op die manier probeert de geldverstrekker meer te doen dan alleen het aanbieden van het benodigde geld.

8. Veelgestelde vragen

Op welke manier helpt het Woonfonds de klant?

Bij Woonfonds Hypotheken wordt de klant ook na het afsluiten van de hypotheek begeleiden door middel van een nieuwsbrief en een tijdschrift. Ook wordt er telefonisch contact gezocht om informatie over voordelen en verbetering van uw situatie te bespreken.

Welke hypotheekvormen biedt Woonfonds aan?

Annuïteitenhypotheek, lineaire en aflossingsvrije hypotheek, een Krediethypotheek, een Bankspaarhpyotheek, een Levenhypotheek en een Overbruggingshypotheek.

Welke producten biedt Woonfonds aan?

Woongenot Hypotheek, Voordeel Lijn Hypotheek en Verhuurhypotheek.

Wat is het verschil tussen de Woongenot Hypotheek en de Voordeel Lijn Hypotheek?

Bij de voordeel Lijn Hypotheek kunt u de offerte niet verlengen en krijgt u bij een bouwdepot altijd -1% rentevergoeding, ook bij nieuwbouw.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?