Beoordeel deze pagina
9/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek berekenen met vast contract of intentieverklaring

Freddy Hoffman hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert

Wilt u uw maximale hypotheek berekenen? Dan dient u daarbij uit te gaan van uw bruto jaarinkomen. Werken zowel u als uw partner in vaste dienst en wilt u het huis samen kopen? Dan kunt u de beide inkomens opgeven, waardoor u waarschijnlijk de mogelijkheid heeft meer te lenen voor de aankoop van de woning. Benieuwd hoeveel u kunt lenen met intentieverklaring? Doe nu de berekening!

Hoeveel hypotheek met intentieverklaring?

Vast contract

Indien u een vast contract heeft mag u het structurele bruto jaarsalaris gebruiken, om tot de berekening van de maximale hypotheek te komen. Dat betekent dat u eventuele niet-structurele bonussen en toeslagen hierin niet mee mag nemen. Indien u allebei beschikt over een vast contract kunt u de beide inkomens bij elkaar optellen en op die manier komen tot het totale bedrag aan inkomsten, op basis waarvan u de aanvraag tot een hypotheeklening kunt doen.

hypotheek berekenen met vast contract

Hoeveel hypotheek met vast contract?

Tijdelijk contract

Heeft u of uw partner een tijdelijk contract, bijvoorbeeld voor een half jaar of een jaar? Dan zal de hypotheekbank dit inkomen niet zomaar meetellen op het moment dat men uw maximale hypotheek berekent. De bank gaat alleen uit van inkomsten uit vaste dienstverbanden, om het risico met het oog op de toekomst zo ver mogelijk te beperken. Heeft u op dit moment een tijdelijk contract, maar heeft uw werkgever u aangegeven dat hij of zij de intentie heeft om dit op den duur om te zetten naar een vast contract? Vraag dan om een werkgeversklaring/intentieverklaring.

Intentieverklaring (werkgeversverklaring) van werkgever

Indien u naast een tijdelijk contract met een inkomen een duidelijke en formele intentieverklaring vanuit uw werkgever kunt overleggen, is de bank sneller bereid om het inkomen mee te nemen in de berekening van de maximale hypotheek. De werkgever dient een werkgeversverklaring (binnenkort hier te downloaden) in te vullen om de intentie uit te spreken dat hij u na het aflopen van dit tijdelijke contract naar alle waarschijnlijkheid een vast contract aan zal bieden. U kunt de inkomsten dan zien als afkomstig uit een vast dienstverband, waardoor u dit mee kunt nemen in de berekening van uw maximale hypotheek.

hypotheek met intentieverklaring

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?