Beoordeel deze pagina
9/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Intentieverklaring of vast contract

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 1 juni 2021
Bijgewerkt op dinsdag 17 november 2020

Hypotheek berekenen met werkgeversverklaring of vast contract

Heeft u of uw partner een tijdelijk contract, bijvoorbeeld voor een half jaar of een jaar of zit een van u in een proeftijd? Ook zonder vast contract is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen.

Snel naar:

Vast contract

Wilt u uw maximale hypotheek berekenen? Om dit te berekenen moet u uitgaan van uw bruto jaarinkomen. Werken zowel u als uw partner in vaste dienst en wilt u het huis samen kopen? Dan kunt u de beide inkomens opgeven, waardoor u waarschijnlijk de mogelijkheid heeft meer te lenen voor de aankoop van de woning. Benieuwd hoeveel u kunt lenen met intentieverklaring? Doe nu de berekening!

Als u een vast contract heeft mag u het structurele bruto jaarsalaris gebruiken om uw maximale hypotheek te berekenen. Dat betekent dat u eventuele niet-structurele bonussen en toeslagen hierin niet mee mag nemen. Als u allebei een vast contract heeft kunt u de beide inkomens bij elkaar optellen en op die manier het totale bedrag aan inkomsten berekenen. Op basis van dit bedrag kunt u de aanvraag voor een hypotheeklening indienen.

Tijdelijk contract

Heeft u of uw partner een tijdelijk contract, bijvoorbeeld voor een half jaar of een jaar of zit een van u in een proeftijd? Dan zal de hypotheekverstrekker dit inkomen niet zomaar meetellen op het moment dat men uw maximale hypotheek berekent.

Om het risico met het oog op de toekomst zo ver mogelijk te beperken, gaat de bank alleen uit van inkomsten uit vaste dienstverbanden. Heeft u op dit moment een tijdelijk contract, maar heeft uw werkgever aangegeven dat hij of zij de intentie heeft om dit op den duur om te zetten naar een vast contract? Vraag dan om een werkgeversverklaring/intentieverklaring.

Nul-uren contract

Bij een nul-uren contract heeft u de mogelijkheid om een hypotheek aan te vragen, mits u van de afgelopen drie kalenderjaren uw bruto-inkomen kunt aantonen. Daarnaast heeft u ook een werkgeversverklaring (intentieverklaring) nodig. Verder werkt het zo dat als u het afgelopen kwartaal op 0-uren basis hebt gewerkt is de werkgever verplicht u de aantal gewerkte uren van afgelopen maanden door te betalen. Dit betekent dat u dan een stabiel inkomen heeft, dit is ook een garantie voor de verstrekker.

Intentieverklaring (werkgeversverklaring) van werkgever

Als u naast een tijdelijk contract met een inkomen een duidelijke en formele intentieverklaring vanuit uw werkgever kunt krijgen, is de bank sneller bereid om het inkomen mee te nemen in de berekening van de maximale hypotheek.

De werkgever dient schriftelijk een werkgeversverklaring (binnenkort hier te downloaden) in te vullen om de intentie uit te spreken dat hij of zij u na het aflopen van dit tijdelijke contract naar alle waarschijnlijkheid een vast contract aan zal bieden. U kunt de inkomsten dan zien als afkomstig uit een vast dienstverband, waardoor u dit mee kunt nemen in de berekening van uw maximale hypotheek.

Hypotheek voor hoger opgeleiden

Ook als u hoger opgeleid bent maar nog geen vast contract heeft is het mogelijk een hypotheek af te sluiten. Voor hoger opgeleiden met een hoog inkomen is er vaak meer mogelijk, omdat hoger opgeleiden de hypotheek vaak sneller kunnen aflossen. Met een hoger inkomen is een hypotheek voor hoger opgeleiden zeer goed mogelijk. Lees meer over de hypotheek voor hoger opgeleiden.

Voorbeeld werkgeversverklaring:

De werkgeversverklaring bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De gegevens van de werknemer
  • De gegevens van werkgever
  • De aard van het dienstverband
  • Een verklaring van de voortzetting van het dienstverband
  • Het inkomen dat de werknemer ontvangt
  • De leningen/loonbeslag indien van toepassing

Download hier de digitaal invulbare werkgeversverklaring.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?