Beoordeel deze pagina
8,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Argenta Hypotheken

Argenta Hypotheken logo

Argenta is de op 5 na grootste financiele dienstverlener in Belgie. Sinds eind vorige eeuw is Argenta ook actief op de Nederlandse markt. Argenta distribueert haar hypotheken via het intermediairskanaal.

Argenta is een zeer goedkope bank met keurige voorwaarden. Ten opzichte van concurrenten is Argenta in de regel qua 5 t/m 10 jaar vaste rente onverslaanbaar. Argenta is tevens de voorloper van de Annuiteiten-hypotheek in Nederland, zij heeft zelfs extra lage tarieven voor mensen die kiezen voor volledige aflossing in 30 jaar, en maakt daarmee een duidelijk en behoudend statement! Argenta heeft een snel en helder proces, en is flexibel als het gaat om de acceptatie van cliëntgegevens, maar stelt daarentegen hoge eisen aan onderpand en aflossing. Kort samengevat een nuchtere bank die openstaat voor suggesties, maar die wel duidelijke grenzen stelt.

Voordelen Argenta hypotheek

+ Buitengewoon goede tarieven bij volledig aflossen.
+ Snelle acceptatie door kleinschaligheid.
+ Mogelijkheid tot maatwerk bij acceptatie.

Maximale hypotheek bij Argenta

Bereken de maximale hypotheek bij Argenta, zodat u goed weet wat er mogelijk is. En ga in gesprek met een onafhankelijk hypotheekadviseur, die daar ook de mogelijkheden bij andere banken naast kan zetten.

Hoeveel kunt u lenen en waar hangt dat van af? De leennormen gaan uit van uw bruto inkomen per jaar, dat van uw eventuele partner en de waarde van de woning. Met name dat laatste is sinds enige tijd belangrijker geworden, waardoor banken daar meer rekening mee dienen te houden.

Leennormen voor de maximale hypotheek

De leennormen voor de maximale hypotheek bij Argenta voorkomen dat u meer dan circa 30 procent van uw inkomen kunt besteden aan woonlasten. Op die manier neemt de zekerheid toe dat u de hypotheek zowel nu als in de toekomst kunt blijven betalen, om u daar geen zorgen over te hoeven maken.

De strenge leennormen voor de maximale hypotheek bij Argenta lijken op die van de Rabobank, ING, ABN AMRO en de andere hypotheekverstrekkers.

Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan u meer vertellen over de mogelijkheden, bijvoorbeeld na een eigen berekening hoeveel u maximaal kunt lenen bij Argenta. Op die manier krijgt u een eerste indicatie, op basis waarvan u vervolgens een offerte kunt aanvragen. Dat is de officiële aanbieding die stelt hoeveel u maximaal kunt lenen. Vanuit een vast dienstverband of als zelfstandig ondernemer, mits u in dat geval netjes aan de striktere voorwaarden voldoet.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Argenta berekening

Benieuwd hoeveel u kunt lenen? U kunt online de maximale hypotheek berekenen. Voor een indicatie van de mogelijkheden bij Argenta, net als bij SNS Bank en Aegon.

U kunt online de maximale hypotheek berekenen, zodat u een goed beeld krijgt van wat er mogelijk is. Ga vervolgens om tafel met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Die kan de mogelijkheden bij Argenta vergelijken met die bij de andere banken, zodat u precies weet hoeveel u kunt lenen om een eigen huis te kopen.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?