Beoordeel deze pagina
9,3/10 (4)
Bedankt voor uw beoordeling

Argenta Hypotheken

Argenta Hypotheken logo

Argenta is de op 5 na grootste financiële dienstverlener in België. Sinds eind vorige eeuw is Argenta ook actief op de Nederlandse markt. Argenta distribueert haar hypotheken via het intermediairskanaal.

Argenta Hypotheken

Argenta is een goedkope bank met keurige voorwaarden. Ten opzichte van concurrenten is Argenta in de regel op het gevied van 5 t/m 10 jaar vaste rente een sterke speler. Argenta is tevens de voorloper van de annuïteitenhypotheek in Nederland en heeft extra lage tarieven voor mensen die kiezen voor volledige aflossing in 30 jaar Argenta heeft een snel en helder proces en is flexibel als het gaat om de acceptatie van cliëntgegevens, maar stelt daarentegen hoge eisen aan onderpand en aflossing. Argenta is kort samengevat een nuchtere bank die openstaat voor suggesties, maar die wel duidelijke grenzen stelt.

Voordelen Argenta hypotheek

  • Buitengewoon goede tarieven bij volledig aflossen.
  • Snelle acceptatie door kleinschaligheid.
  • Mogelijkheid tot maatwerk bij acceptatie.

Maximale hypotheek bij Argenta

Bereken de maximale hypotheek bij Argenta, zodat u goed weet wat er mogelijk is. Daarnaast bestaat de mogelijkheid in gesprek te gaan met een onafhankelijk hypotheekadviseur, die ook de mogelijkheden bij andere banken met u kan bespreken.

Hoeveel kunt u lenen en waar hangt dat van af? De leennormen gaan onder andere uit van uw bruto inkomen per jaar, dat van uw eventuele partner en de waarde van de woning. Met name dat laatste is sinds enige tijd belangrijker geworden, waardoor banken daar meer rekening mee dienen te houden.

Leennormen voor de maximale hypotheek

De leennormen voor de maximale hypotheek bij Argenta voorkomen dat u meer dan circa 30 procent van uw inkomen kunt besteden aan woonlasten. Op deze manier neemt de zekerheid toe dat u de hypotheek zowel nu als in de toekomst kunt blijven betalen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw vaste lasten. De strenge leennormen voor de maximale hypotheek bij Argenta lijken op die van bijvoorbeeld Rabobank Hypotheken, ING Hypotheken, ABN AMRO Hypotheken.

Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan u meer vertellen over uw mogelijkheden, bijvoorbeeld na een eigen berekening hoeveel u maximaal kunt lenen bij Argenta. Op die manier krijgt u een eerste indicatie, op basis waarvan u vervolgens een offerte kunt aanvragen. Deze offerte is de officiële aanbieding die stelt hoeveel u maximaal kunt lenen. Dit kan vanuit een vast dienstverband maar ook als zelfstandig ondernemer, mits u in dat geval aan de striktere voorwaarden voldoet.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Argenta?

Benieuwd hoeveel u kunt lenen? U kunt online de maximale hypotheek berekenen, voor een indicatie van de mogelijkheden bij Argenta, net als bij SNS Bank en Aegon.

Argenta hypotheek berekenen

U kunt online de maximale hypotheek berekenen, zodat u een goed beeld krijgt van wat er mogelijk is. Ga vervolgens om tafel met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Die kan de mogelijkheden bij Argenta vergelijken met die bij de andere banken, zodat u precies weet hoeveel u kunt lenen om een eigen huis te kopen.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?