Beoordeel deze pagina
8/10 (7)
Bedankt voor uw beoordeling

Argenta Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 4 mei 2021
Argenta Hypotheken logo

Argenta is een grote bank en verzekeringsgroep actief in de gehele Benelux. In België is Argenta zelfs de op 5 na grootste financiële dienstverlener. Sinds eind vorige eeuw is Argenta ook actief op de Nederlandse markt. Argenta distribueert haar hypotheken enkel via het intermediairskanaal.

Snel naar:


Bereken nu hoeveel de maximale hypotheek is bij Argenta Hypotheken.

Maximale hypotheek berekenen

Argenta Hypotheken

Hypotheken bij Argenta

Argenta gaat voor zekerheid. Het is een goedkope hypotheekverstrekker met scherpe rentes en duidelijke voorwaarden. Argenta werkt met onafhankelijke hypotheekadviseurs, waardoor ze de kosten laag kunnen houden.

Ten opzichte van concurrenten is Argenta als het aankomt op periodes van vijf tot tien jaar vaste rente een sterke speler. Argenta is tevens de voorloper van de annuïteitenhypotheek in Nederland en heeft extra lage tarieven voor mensen die kiezen voor volledige aflossing in 30 jaar. Argenta heeft een snel en helder proces en is flexibel als het gaat om de acceptatie van cliëntgegevens, maar stelt daarentegen hoge eisen aan onderpand en aflossing. U heeft bij Argenta keuze uit drie soorten hypotheken.

Annuïteitenhypotheek

U betaalt iedere maand een vast bedrag bestaande uit rente en aflossing. De verhouding tussen de aflossing en rente verandert gedurende de looptijd, waardoor uw netto maandlasten toenemen. U betaalt namelijk steeds minder rente en krijgt daardoor ook minder hypotheekrenteaftrek. U heeft de keuze uit verschillende rentevasteperioden.

Lineaire Hypotheek

Bij een lineaire hypotheek nemen de maandlasten af gedurende de looptijd. U betaalt een vast bedrag aan aflossing, maar doordat uw schuld afneemt zal ook de hypotheekrente die u betaalt afnemen.

Aflossingsvrije Hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u de gehele looptijd alleen hypotheekrente. De hypotheekschuld wordt pas afgelost als u de woning verkoopt of als u er zelf voor kiest om eerder af te lossen. Deze hypotheekvorm kunt u slechts voor maximaal 50% van de marktwaarde afsluiten. Sinds 1 januari 2013 heeft u bovendien geen recht meer op hypotheekrenteaftrek als u deze hypotheekvorm afsluit.

Voordelen Argenta hypotheek

  • Buitengewoon goede tarieven wanneer u volledig aflost.
  • Snelle acceptatie door kleinschalige aanpak.
  • Mogelijkheid tot maatwerk bij acceptatie.

Maximale hypotheek bij Argenta

Benieuwd hoeveel u kunt lenen? U kunt online de maximale hypotheek berekenen, voor een indicatie van de mogelijkheden bij Argenta, net als bij SNS Bank en Aegon.

Hoeveel kunt u lenen en waar hangt dat van af? De leennormen gaan onder andere uit van uw bruto inkomen per jaar, dat van uw eventuele partner en de waarde van de woning. Met name dat laatste is sinds enige tijd belangrijker geworden, waardoor banken daar meer rekening mee dienen te houden. Bereken de maximale hypotheek bij Argenta, zodat u weet wat er mogelijk is. Daarnaast is het altijd goed om in gesprek te gaan met een onafhankelijk hypotheekadviseur, die ook het aanbod bij andere banken kan vergelijken en met u kan bespreken.

Leennormen voor de maximale hypotheek

De leennormen voor de maximale hypotheek bij Argenta voorkomen dat u meer dan circa 30 procent van uw inkomen kunt besteden aan woonlasten. Op deze manier neemt de zekerheid toe dat u de hypotheek zowel nu als in de toekomst kunt blijven betalen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw vaste lasten. De strenge leennormen voor de maximale hypotheek bij Argenta lijken op de leennormen van geldverstrekkers als Rabobank Hypotheken, ING Hypotheken, ABN AMRO Hypotheken.

Wist u dat:

  • Argenta in 1956 is opgericht in België
  • Meer dan 130.000 Nederlanders sparen bij Argenta
  • Argenta een onafhankelijke bank is, zonder beursnotering

Veelgestelde vragen

Wordt een toekomstige loonsverhoging meegenomen bij de maximale hypotheekberekening?

Bij een loonsverhoging die binnen zes maanden na een hypotheekaanvraag ingaat kunt u bij de hypotheekaanvraag verzoeken om de loonsverhoging mee te nemen in de hypotheekberekening. U heeft hiervoor een werkgeversverklaring nodig.

Kan ik met een inkomen uit het buitenland een hypotheek afsluiten?

Indien uw inkomen in euro’s wordt gestort op een Nederlandse rekening is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een salaris uit het buitenland.

Kan ik een aflossingsvrije hypotheek behouden wanneer ik mijn hypotheek oversluit?

Indien uw aflossingsvrije hypotheek is afgesloten voor 2013 kunt u deze hypotheek oversluiten naar Argenta, maar u mag slechts 50% van de marktwaarde van uw woning financieren met een aflossingsvrije hypotheek.


Argenta Hypotheken

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?