ABN AMRO Hypotheken

Tips & vragen

ABN AMRO Hypotheken is al jarenlang een betrouwbare partij als het aankomt op hypotheken en verzekeringen. ABN AMRO is een stabiele bank die tarieven aanbiedt, waarmee ze doorgaans in de top 5 van gunstigste aanbieders spelen. Vergelijk de ABN AMRO en andere hypotheekverstrekkers via onze hypotheekvergelijking en kijk wat voor u de beste keuze is.

26 april 2021 · Jurgen Muller

Snel naar:

ABN-AMRO Producten

Een hypotheek is een grote lening die u afsluit voor een lange periode. Het is daarom belangrijk dat u een hypotheek kiest die bij uw situatie past. De ABN AMRO heeft verschillende hypotheekvormen waaruit u kunt kiezen. Naast de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek heeft de ABN AMRO nog enkele andere hypotheekvormen.

Aflossingsvrije Hypotheek

De naam zegt het al: bij een aflossingsvrije hypotheek lost u niet af. U betaalt elke maand alleen de hypotheekrente. Aan het einde van de looptijd betaalt u in één keer de gehele lening terug. Dit kan met eigen vermogen, beleggingen of door de verkoop van uw woning. De schuld blijft hierdoor gedurende de gehele looptijd gelijk Ook de hypotheekrente die u betaalt blijft gelijk en daardoor is het bedrag dat u over de gehele looptijd betaalt aan hypotheekrente hoger dan bij andere hypotheekvormen, waar u wel aflost.

Let op! Maximaal 50% van de woningwaarde kan aflossingsvrij worden geleend.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Bankspaarhypotheek

Bij deze hypotheekvorm wordt uw maandelijkse betaling op een spaarrekening gezet, zodat u aan het eind van de looptijd de gehele lening kan afbetalen. De Bankspaarhypotheek bestaat dus uit componenten: de spaarrekening en de hypotheek. U lost de hypotheek tussentijds dus niet af, maar u betaalt wel rente over de lening gedurende de gehele looptijd. Het rentepercentage dat u betaalt over de lening is ook de rente die u ontvangt op de spaarrekening.

Let op! De Bankspaarhypotheek kan alleen worden afgesloten als u voor 1 januari 2013 een Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) of een Spaarrekening Eigen Woning (SEW) had. Nu is het dus niet meer mogelijk om deze hypotheek af te sluiten.

Duurzaam Wonen Hypotheek

Wanneer u besluit uw huis te verduurzamen zijn er verschillende banken die de mogelijkheid bieden om geld te lenen. Ook bij ABN AMRO heeft u de mogelijkheid om duurzame verbouwingen te financieren, zodat u bijvoorbeeld zonnepanelen kan plaatsen of extra isolatie. Voor de Duurzaam Wonen Hypotheek is er een aantrekkelijke rente en u kunt tot 106% van de woningwaarde financieren.

U kunt de Duurzaam Wonen Hypotheek afsluiten voor de volgende energiebesparende maatregelen:

 • Gevelisolatie
 • Hoogrendement beglazing (HR++)
 • Dakisolatie
 • Installatie voor warmte-terugwinning
 • Vloerisolatie
 • Energiezuinige ventilatie, inclusief hoog-rendement-ventilatoren
 • Leiding-isolatie
 • Hoogrendementsketels
 • Energiezuinige kozijnen
 • Warmtepompen
 • Deuren en daarmee gelijk te stellen constructieonderdelen
 • Zonneboilers, zonnecellen of een combinatie daarvan

Let op! U kunt maximaal €25.000 aan hypotheek afsluiten voor het verduurzamen van uw woningen.

De Overwaarde hypotheek

De Overwaarde hypotheek is een hypotheekvorm, waarbij de overwaarde van het huis kan worden opgenomen zonder dat u de woning hoeft te verkopen. Eindelijk een welverdiende reis maken, uw kinderen financieel ondersteunen of een zeilboot kopen? U kunt zelf bepalen wat u gaat doen met het bedrag.

De overwaarde hypotheek van ABN AMRO is af te sluiten naast uw huidige hypotheek. U maandlasten blijven gelijk, maar de hypotheekschuld stijgt. De rente die u moet betalen wordt namelijk opgeteld bij de schuld. U kunt ervoor kiezen om het bedrag in één keer opnemen, maar u kunt het ook per maand uitbetalen.

Let op! U en uw eventuele partner moeten de AOW leeftijd bereikt hebben. Via onze handige tool kunt u berekenen hoeveel overwaarde u kunt opnemen bij ABN AMRO.

Restschuldfinanciering

Wanneer uw hypotheek hoger is dan de huidige woningwaarde kan er bij verkoop een schuld overblijven. Toch kunt u vaak alsnog verhuizen. Via een restschuldfinanciering kunt u het bedrag lenen dat u aan restschuld heeft. De nieuwe woning is het onderpand. Wanneer u een hypotheek heeft met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) valt de restschuld in een aantal gevallen onder de borgstelling van NHG.

Let op! U kunt bij een restschuld maximaal € 75.000 meefinancieren. Heeft u een hypotheek met NHG? Dan kunt u de restschuld financieren tot in totaal maximaal € 290.000. De looptijd van een restschuldfinanciering is maximaal vijftien jaar.

Met een onafhankelijke hypotheek adviseur kunt u alle mogelijke hypotheekvormen vergelijken, van zowel de ABN AMRO als andere hypotheekverstrekkers. Zo vindt u de hypotheekvorm die het beste bij u past.

Hypotheekvorm aanpassen bij ABN-AMRO

U kunt tijdens de looptijd van uw ABN AMRO hypotheek de hypotheekvorm wijzigen. De manier waarop u de hypotheek gaat terugbetalen wordt op die manier aangepast, maar de einddatum en de rente blijven gelijk. Het wijzigen van de hypotheekvorm zal wel gevolgen hebben voor de maandlasten, omdat u bijvoorbeeld meer gaat aflossen.

Maximale hypotheek bij ABN AMRO

De maximale hypotheek bij ABN AMRO hangt af van twee belangrijke elementen: het bruto jaarinkomen (en dat van uw eventuele partner) en de waarde van het te kopen huis. Hoeveel hypotheek kunt u krijgen bij ABN AMRO? U kunt dat zelf online berekenen, voor een duidelijke indicatie. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan u vervolgens helpen de mogelijkheden te vergelijken en een officiële offerte aan te vragen.

Hypotheek voor ondernemers, vast dienstverband of uw pensioen

De maximale hypotheek bij ABN AMRO kunt u berekenen op basis van een vast dienstverband, tijdelijk dienstverband, vanuit pensioen of op basis van een inkomen als zelfstandig ondernemer. Deze diverse mogelijkheden zijn ook te vinden bij de Rabobank en ING, maar bij elke bank kan dit leiden tot een andere uitkomst. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan berekenen hoeveel u kunt lenen bij ABN AMRO en dit vergelijken met andere geldverstrekkers.

Tweede hypotheek bij ABN AMRO

Wanneer u extra geld nodig heeft voor een verbouwing kunt u een tweede hypotheek afsluiten bij ABN AMRO. Dit is een extra hypotheek naast uw huidige hypotheek. Uw woning geldt ook bij de extra hypotheek als onderpand, waardoor u in totaal maximaal 100% van de woningwaarde kan lenen. Het is ook mogelijk om de tweede hypotheek af te sluiten bij een andere hypotheekverstrekker en u heeft de vrijheid om bij de tweede hypotheek een andere hypotheekvorm te kiezen. Wanneer u de tweede hypotheek gebruikt voor een verbouwing is de rente fiscaal aftrekbaar. Een tweede hypotheek afsluiten bij ABN AMRO of misschien toch uw huidige hypotheek verhogen? U kunt samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur kijken wat de mogelijkheden zijn.

Oversluittest bij ABN AMRO

Een hypotheek oversluiten naar ABN AMRO of juist overstappen naar een andere geldverstrekker? U kunt online de maximale hypotheek berekenen bij een andere bank en een vergelijking maken tussen de verschillende hypotheekverstrekkers, op basis van de actuele rente, die mogelijk lager ligt dan wat u nu betaalt. Het kan, ondanks de eventuele boeterente, voordeliger zijn om uw hypotheek over te sluiten. Ook betere hypotheekvoorwaarden kunnen een aanleiding zijn om over te sluiten.

U kunt een oversluittest doen voor uw ABN AMRO-hypotheek. Met de test kunt u berekenen wat de mogelijke besparing is. In deze berekening moet u wel de boeterente meenemen die u in eerste instantie mogelijk moet betalen, omdat u bij het oversluiten van een hypotheek de toegestane 10 tot 20 procent jaarlijkse aflossing overschrijdt.

Tip: de boeterente die u betaalt is fiscaal aftrekbaar. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan u helpen te berekenen wat de netto kosten zijn die u betaalt, ten opzichte van het voordeel dankzij lagere maandlasten.

De mogelijkheden bij oversluiten berekenen? U kunt online de berekening maken, met de lagere rente die u zal gaan betalen. Om de hypotheek van ABN AMRO over te sluiten naar bijvoorbeeld ING Bank, SNS Bank, Rabobank of Florius.

Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Wist u dat:

 • ABN AMRO 4500 vestigingen heeft in 53 verschillende landen
 • De AMRO bank en de ABN in 1991 fuseerden tot de ABN AMRO

Veelgestelde vragen

Welke hypotheekvormen biedt de ABN AMRO aan?

De ABN AMRO heeft verschillende producten, waaronder de Lineaire Hypotheek, Annuïteitenhypotheek, Aflossingsvrije Hypotheek, Bankspaar Hypotheek, Overwaardehypotheek & de Duurzaam Wonen Hypotheek.

Wat moet ik doen als een hypotheekvorm die ik nu heb niet meer beschikbaar is?

Sommige hypotheekvormen waaruit u vroeger kon kiezen worden nu niet meer afgesloten. Als u een Spaargroeihypotheek, Kapitaalgroeihypotheek of de Startzeker Hypotheek had afgesloten bij de bank heeft u nu wellicht een hoop vragen over de toekomst van uw hypotheek. U kunt contact opnemen met een hypotheekadviseur om de oude en nieuwe hypotheekvormen te bespreken.

Kan ik als startende zzp’er een hypotheek afsluiten bij ABN AMRO?

U kunt bij ABN AMRO een hypotheek afsluiten als u minimaal een jaar zzp’er bent. Voor het berekenen van de maximale hypotheek telt het gemiddelde inkomen van de jaren die u heeft gewerkt. Wanneer u pas een jaar actief bent als zzp’er wordt uw inkomen voor 75% meegerekend.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee