Beoordeel deze pagina
5,7/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Attens Hypotheken

Attens Hypotheken logo

Over hypotheekverstrekker Attens Hypotheken

Attens is er als hypotheekverstrekker specifiek voor (oud)medewerkers binnen de zorg en het welzijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook sport en de culturele sector, waardoor een grote groep Nederlanders er terecht kan. De hypotheken hebben aantrekkelijke kenmerken, bijvoorbeeld door de financiering af te kunnen stemmen op onregelmatigheidstoeslagen.

Attens Hypotheken

Attens is een dochter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, waardoor er sprake is van een betrouwbare partij op de achtergrond. Het nieuwe label is bovendien ontwikkeld in samenwerking met PGGM&CO. Dit is de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Verschillende grote namen hebben de handen ineengeslagen om via Attens hypotheken beschikbaar te maken.

Attens Hypotheek Berekenen

Ook benieuwd hoeveel hypotheek u kunt krijgen bij Attens Hypotheken? Doe de algemene hypotheekberekening: Hoeveel hypotheek kan ik krijgen. Hierbij kunt u snel en overzichtelijk zien hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Gericht op zorg en welzijn

Het grote voordeel van de focus op zorg en welzijn door Attens levert bijvoorbeeld waardering voor de onregelmatigheidstoeslag op. Als een van de weinigen houdt de hypotheekverstrekker hier rekening mee bij het berekenen van de maximale hypotheek. Dat betekent in de praktijk dat ook inkomsten uit tijdelijke en nul-urencontracten mee zullen tellen, om de maximale leencapaciteit te berekenen. Bovendien is het er voor starters mogelijk om ouders mee te laten tekenen voor het aankopen van de woning. Op die manier zorgt Attens ervoor dat het voor nieuwe groepen mogelijk wordt om een eigen woning te kopen. Attens Hypotheken heeft mooie producten voor de klanten, waarbij ze goed aansluiten op zorg, lees hieronder verder over de Attens producten.

Producten Attens Hypotheken

Annuïteitenhypotheek Attens

Naast de lineaire hypotheek is de annuïteitenhypotheek één van de meest gebruikte hypotheekvormen in Nederland, ook bij Attens is de annuïteitenhypotheek veel gebruikt. Deze hypotheekvorm heeft als kenmerk dat naarmate de looptijd vordert u steeds meer gaat aflossen en de rente steeds minder wordt. (Uiteraard bij een gelijkblijvende rente)

Kenmerken annuïteitenhypotheek

 • Maandelijks een bedrag aan rente en aflossing dat gelijk blijft
 • Hoe verder in de looptijd, hoe meer aflossing u betaald
 • Hoe verder in de looptijd, hoe minder rente u betaald
 • Eventueel in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek

Lineaire hypotheek Attens

De lineaire hypotheek van Attens Hypotheken is een hypotheekvorm waarbij de maandlasten continu lager worden. Deze zijn in het begin relatief hoog, maar worden naar mate de looptijd vordert, de maandlasten afnemen. Dit vinden veel mensen prettig en kan voordelen opleveren op het einde van de looptijd, zodat u later geld overhoudt voor leukere dingen.

Kenmerken lineaire hypotheek

 • Betaling over de gehele looptijd de minste rente in vergelijking met andere vormen
 • Aan het einde heeft u de gehele hypotheek afgelost
 • Eventueel in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek
 • De maandlasten worden continu lager tot het eind van de looptijd

Aflossingsvrije hypotheek Attens

Bij de aflossingsvrije hypotheek zitten bepaalde risico's maar er zitten ook grote voordelen aan. De belangrijkste kenmerken van de aflossingsvrije hypotheek zijn hier onder vermeld.

Kenmerken Aflossingsvrije hypotheek

 • U betaalt alleen rente
 • Aan het einde van de looptijd moet het de gehele lening afgelost worden.
 • Maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij lenen
 • Als u de lening gebruikt onderhoud of verbetering van uw huis, bestaat de kans dat u in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek

Overbruggingslening van Attens Hypotheken

Op het moment dat u al een nieuwe woning heeft gekocht en de oude nog niet is verkocht, is het ideaal om de overbruggingslening af te sluiten. Deze lening zorgt er voor dat u niet voor verrassingen komt te staan en u makkelijk kunt verhuizen naar een nieuw huis.

Voordelen overbruggingslening

 • Een deel of de gehele overwaarde kunt u lenen voor uw nieuwe huis
 • Als u oude woning is verkocht, lost u de overbruggingslening af
 • U betaalt geen rente
 • Rente aftrekken is helaas niet mogelijk, behalve in speciale gevallen
 • Na precies 24 maanden moet u het gehele bedrag aflossen

Overbruggingslening aflossen

Ook als u uw oude huis nog niet heeft verkocht moet u de lening terug betalen. De overbruggingslening is voor maximaal 2 jaar, dus 24 maanden. Vraag de hypotheekadviseur naar alle voorwaarden en meer informatie over de overbruggingslening.

Attens hypotheek berekenen

Overige hypotheekverstrekkers

Naast Attens Hypotheken zijn er vele andere hypotheekverstrekkers in Nederland. Al deze hypotheekverstrekkers hebben hun eigen voordelen en type hypotheken, zo heeft Rabobank de Rabobank Groen Hypotheek en zo heeft Florius, de Florius Verduuzaam Hypotheek. Ook ING Bank en ABN AMRO hebben een hypotheek die is gericht op het verduurzamen van het huis. Zij geven goed advies in het nemen van energiebesparende maatregelen.

Attens Hypotheken informatie

Om meer informatie te verkrijgen en de Attens Hypotheken te vergelijken met alle andere hypotheken, kunt u het beste een gesprek aan gaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vraag hier uw adviesgesprek aan.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?