Attens Hypotheken

Tips & vragen

Attens is er als hypotheekverstrekker specifiek voor (oud)medewerkers binnen de zorg en het welzijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook sport en de culturele sector, waardoor een grote groep Nederlanders er terecht kan. Bij Attens houden ze rekening met de speciale omstandigheden waar werknemers in de zorgsector vaak mee te maken hebben. De hypotheken hebben aantrekkelijke kenmerken, bijvoorbeeld door de financiering af te kunnen stemmen op onregelmatigheidstoeslagen.

30 april 2021 · Jurgen Muller

Snel naar:

Over Attens Hypotheken

Attens is een dochter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, waardoor er sprake is van een betrouwbare partij op de achtergrond. Het nieuwe label is bovendien ontwikkeld in samenwerking met PGGM&CO. Dit is de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Verschillende grote namen hebben de handen ineengeslagen om via Attens hypotheken beschikbaar te maken.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Attens Hypotheek Berekenen

Ook benieuwd hoeveel hypotheek u kunt krijgen bij Attens Hypotheken? Doe de algemene hypotheekberekening: Hoeveel hypotheek kan ik krijgen. Hierbij kunt u snel en overzichtelijk zien hoeveel hypotheek u kunt krijgen.

Producten Attens Hypotheken

Attens biedt de algemene hypotheekvormen aan zoals annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek en de overbruggingshypotheek. Daarnaast levert Attens nog andere services aan die gericht zijn op werknemers in de zorg.

Automatische rentedaling

Attens biedt automatische rentedaling, wat inhoudt dat op het moment dat u aflost en daardoor in een lagere risicoklasse terechtkomt, uw rente automatisch wordt aangepast.

Onregelmatigheidstoeslag

Verder kunt u bij Attens de onregelmatigheidstoeslag meetellen. Dit is een onderdeel van uw inkomen dat niet bij uw vaste jaarinkomen hoort maar wel een belangrijke inkomstenbron kan zijn. Bij Attens kunt u deze meetellen bij de berekening van uw jaarinkomen om zo een hogere maximale hypotheek af te kunnen sluiten.

Flexibel contract

Ook met een flexibel, tijdelijk of nul-uren contract kunt u bij Attens terecht voor een hypotheek. Uw salaris uit zulke contracten wordt bij Attens meegerekend bij het berekenen van de maximale hypotheeklening. Zie ook deze pagina voor meer informatie over contracten en intentieverklaringen.

Ouders mee laten tekenen

Ouders mogen meetekenen als u bij Attens een hypotheek afsluit. Dit betekent dat uw salaris niet voldoende hoeft te zijn, maar dat het risico mede door uw ouders gedragen wordt. Zij worden dan geen eigenaar van uw huis maar zijn wel als eerste aansprakelijk voor de lening. Uw ouders moeten wel genoeg verdienen om de extra maandlasten op te kunnen brengen en het is niet mogelijk om NHG aan te vragen als uw ouders de lening mede ondertekenen.

Rentekorting

U krijgt 0,4% rentekorting op een leningdeel van €25.000 als u energiebesparende maatregelen uitvoert in en om uw woning. Als u een nieuwbouwwoning koopt, krijgt u de korting meteen, aangezien deze woningen altijd duurzaam zijn. Als u voldoende maatregelen uitvoert om energielabel A van de Rijksoverheid te krijgen, kunt u de rentekorting van Attens ontvangen.

Attens Hypotheken informatie

Om meer informatie te verkrijgen en de Attens Hypotheken te vergelijken met alle andere hypotheken, kunt u het beste een gesprek aangaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Overige hypotheekverstrekkers

Naast Attens Hypotheken zijn er vele andere hypotheekverstrekkers in Nederland. Al deze hypotheekverstrekkers hebben hun eigen voordelen en type hypotheken, zo heeft Rabobank de Rabobank Groen Hypotheek en zo heeft Florius, de Florius Verduuzaam Hypotheek. Ook ING Bank en ABN AMRO hebben een hypotheek die is gericht op het verduurzamen van het huis. Zij geven goed advies in het nemen van energiebesparende maatregelen.

Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Voor wie is Attens Hypotheken geschikt?

Attens Hypotheken is met name geschikt als u in de zorgsector werkt maar ook werknemers in welzijn, sport en de culturele sector kunnen hier terecht.

Hoe is Attens ontstaan?

Attens komt voort uit samenwerking en door ondersteuning van bijvoorbeeld Syntrus Achmea en PGGM&CO is Attens Hypotheken.

Welke hypotheekvormen heeft Attens?

Attens biedt de gebruikelijk hypotheekvormen aan, zoals annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek en overbrugginshypotheek.

Welke extra services biedt Attens aan?

Bij Attens kunt u gebruik maken van automatische rentedaling, uw onregelmatigheidstoeslag en inkomsten uit een tijdelijk contract worden meegerekend bij uw jaarinkomen, u kunt uw ouders laten meetekenen als uw eigen inkomen niet voldoende is voor een lening en u krijgt rentekorting bij energiebesparende maatregelen.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee