Beoordeel deze pagina
7,5/10 (2)
test

bijBouwe

bijBouwe logo

Een bijBouwe Hypotheek afsluiten of benieuwd naar deze aanbieder? De nieuwe hypotheekverstrekker houdt de afsluitkosten graag laag en maakt het afsluiten zo gemakkelijk mogelijk. Bovendien zien de voorwaarden er goed uit, al zijn ze wat aan de magere kant. Onder andere de Consumentenbond was in haar review van de bijBouwe Hypotheek minder te spreken over het feit dat u ieder jaar de gegevens met betrekking tot uw inkomen dient door te geven. Dat is niet gebruikelijk bij een hypotheekverstrekker, waardoor de geldverstrekker zich daar in minder positieve zin in lijkt te onderscheiden.

Snelle hypotheek binnen 5 werkdagen

Daar staat aan de andere kant tegenover dat bijBouwe Hypotheek ook het afsluiten van een hypotheek behoorlijk op de schop heeft weten te gooien. Het resultaat? Het is er mogelijk om binnen 5 werkdagen een hypotheek af te sluiten. Normaal gesproken zit er veel meer tijd tussen de eerste aanvraag en het tekenen bij de notaris. De aanvraag van een bijBouwe Hypotheek kan al binnen 1 werkdag een offerte opleveren en is vervolgens ook snel daadwerkelijk beschikbaar. Dat kan veel stress schelen, vooral wanneer het bij de aankoop van een woning van belang is om zo snel mogelijk te handelen.

De hypotheekadviseur is optioneel

Het is voor de bijBouwe Hypotheek bovendien niet in alle gevallen nodig om een adviseur in te schakelen. Wenst u een lineaire hypotheek? In dat geval heeft u daar een hypotheekadviseur bij nodig. Dat mag uiteraard een onafhankelijke adviseur zijn, die u ook kan vertellen over de andere mogelijkheden die er bestaan.

Kiest u voor een annuïteiten of een aflossingsvrije hypotheek? Het is in dat geval niet verplicht om een adviseur in te schakelen, al is dat vaak wel verstandig. bijBouwe Hypotheek maakt dit optioneel en probeert op die manier een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken.

Tussen de goedkoopste aanbieders

De bijBouwe Hypotheek is niet de goedkoopste die er beschikbaar is, al ligt het tarief aan de andere kant ook niet bijzonder hoog. De aanbieder draait mee tussen de voordelige geldverstrekkers. Bovendien liggen de afsluitkosten er relatief laag en lijken de voorwaarden in orde. Het zijn verschillende kenmerken van de bijBouwe Hypotheek die ertoe leiden dat de hypotheekverstrekker mogelijk een behoorlijk aantal klanten aan zich zal kunnen binden. De annuïteitenhypotheek is zo’n 0,05 - 0,3% duurder dan bij de goedkoopste hypotheekverstrekker. Het is mogelijk om er een hypotheek met NHG-garantie af te sluiten en op die manier de betaalde rente te drukken.

Voorwaarden bijBouwe Hypotheek

Uiteraard is niet alleen het rentetarief van de bijBouwe Hypotheek van belang, het is tevens interessant om goed te kijken naar de voorwaarden. Hoe gaat de bijBouwe Hypotheek bijvoorbeeld om met een boeterente en een verhuisregeling? De voorwaarden van de hypotheekverstrekker zien er niet slecht uit, maar zijn aan de magere kant. De verstrekker scoort voor dit element een voldoende, de duurdere hypotheken die er beschikbaar zijn bieden ook beduidend betere voorwaarden. Voor de gemiddelde tot niet-veeleisende gebruiker kan het echter wel degelijk de moeite waard zijn om een voordelige bijBouwe Hypotheek af te sluiten.

Naar de website

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.