bijBouwe Hypotheken

Tips & vragen

Eind 2015 lanceerde Dynamic Credit 'bijBouwe, de hypotheek zonder bank’. Sindsdien hebben we duizenden hypotheken verstrekt aan mensen die een voordelige hypotheeklening zochten, snel duidelijkheid wilden en dat zonder bank deden.

30 april 2021 · Jurgen Muller

bijBouwe Hypotheken

bijBouwe hanteert een paar belangrijke kernwaarden. We werken bijvoorbeeld volledig klantgericht en zijn transparant over de beoordelingen die klanten geven. Door klanten veel vrijheid te bieden in hun keuzes en hen desgewenst te ondersteunen met adviseurs, onderscheiden we ons van andere banken. Het is bovendien mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een onafhankelijk adviseur.

Tip icoon

Maximale hypotheek

  • 100% onafhankelijk
  • Altijd de laagste rentes
  • Gratis en vrijblijvend
Bijbouwe hypotheken

bijBouwe, de hypotheek zonder bank

Een bijBouwe hypotheek is een geldlening zonder bank. Je kunt je hypotheek volledig online afsluiten. Anders dan bij de (groot)banken kunnen we binnen 10 minuten duidelijkheid bieden over de mogelijkheden van een hypotheek.

Je sluit een bijBouwe hypotheek af zoals je dat zelf wilt. Zelf, online, of samen met een (onafhankelijk) adviseur en buiten de bank om. Daarmee bespaar je een hoop tijd, geld en gedoe. Het is mogelijk om de voorwaarden zelf door te nemen en de hypotheek helemaal zelf af te sluiten, zonder verplicht advies. Klanten die hulp nodig hebben, kunnen alsnog om advies vragen

Investeerders van bijBouwe

bijBouwe maakt geen gebruik van eigen geld om hypotheken te verstrekken, maar heeft daarvoor overeenkomsten met institutionele beleggers. Die zijn op zoek naar een duurzaam rendement op hun investering, terwijl consumenten een hypotheek zoeken. De aanbieder brengt de beide partijen bij elkaar, door de vraag en het aanbod goed op elkaar af te stemmen. De investeerders bestaan bijvoorbeeld uit Nederlandse verzekeraars en pensioenfondsen. De aanbieder heeft goede afspraken gemaakt met deze partijen, om de klant ervan te kunnen verzekeren dat zij voor de gehele looptijd van de lening een goede rente en goede voorwaarden hebben.

Dynamic Credit

Hoewel bijBouwe pas in 2015 is gelanceerd, bestaat ons moederbedrijf Dynamic Credit al sinds 2003. Dynamic Credit waardeert en adviseert beleggers over leningen met een vaste rente, waaronder ook over hypotheken. Daardoor is er binnen het bedrijf veel ervaring met de hypotheek- en woningmarkt, ondanks het nieuwe merk dat in de markt is gezet om online hypotheken mogelijk te maken. Dynamic Credit beheert de hypotheken via bijBouwe, net als die van andere Hypotrust-labels zoals Elan en Woonbewust. Ook heeft Dynamic Credit een verhuurhypotheek geïntroduceerd, een lening voor consumenten die een huis kopen om te verhuren. Mede daardoor beheert het bedrijf een vermogen van 9 miljard euro voor verschillende beleggers.

bijBouwe hypotheek: de mogelijkheden

Een bijBouwe hypotheek valt af te sluiten op basis van een aantal, heldere, voorwaarden. We bieden de volgende aflosvormen aan:

Bij het afsluiten van een bijBouwe hypotheek proberen we zo duidelijk mogelijk te zijn over de verschillende beschikbare aflosvormen en rentevast periodes.

Voor wie is een bijBouwe hypotheek?

Je kan een bijBouwe hypotheek afsluiten als:

  • Je een starter bent en een eerste woning wil kopen
  • Je een doorstromer bent
  • Je een bijBouwe hypotheek wil verhogen
  • Je wilt oversluiten naar een bijBouwe hypotheek

Oversluiten naar een bijBouwe hypotheek

Het is mogelijk om een bestaande hypotheek over te sluiten naar een bijBouwe hypotheek. Daarmee stap je over naar de gekozen hypotheekvorm en bijbehorende voorwaarden van bijBouwe.

Ook bij het oversluiten heb je als klant de keuze om dit zelf te doen of samen met een adviseur. Wel vragen we je eerst een kennis- en ervaringstoets afleggen, om aan te tonen dat je voldoende kennis hebt van hypotheken om deze keuze zelf te maken. Ontdek de mogelijkheden van een bijBouwe Hypotheek en vergelijk deze met andere geldverstrekkers om een goed beeld te krijgen van wat bij je past.

Het is ook mogelijk om je huidige bijBouwe Hypotheek mee te verhuizen naar je nieuwe woning, zodat je toch nog de scherpe rente en voorwaarden die je gewend bent behoudt.

Veelgestelde vragen

Wat maakt bijBouwe anders dan andere hypotheekverstrekkers?

bijBouwe is een hypotheekverstrekker zonder bank. U sluit uw hypotheek online af, met of zonder hulp van een hypotheekadviseur.

Waar komt het geld voor de leningen vandaan als er geen bank is?

bijBouwe maakt gebruik van institutionele beleggers die op zoek zijn naar duurzaam rendement op hun investering.

Hoe is bijBouwe ontstaan?

bijBouwe komt voort uit Dynamic Credits, een bedrijf dat al langer bestaat en adviseert over leningen met een vaste rente. Dynamic Credit beheert de hypotheken van bijBouwe en biedt ook zelf een verhuurhypotheek aan.

Wat voor hypotheekvormen biedt bijBouwe aan?

bijBouwe biedt een annuïtaire, lineaire en aflossingsvrije hypotheek aan.

Kan ik oversluiten naar een hypotheek bij bijBouwe?

Het is mogelijk om over te sluiten naar een bijBouwe hypotheek. U wordt wel gevraagd een kennis- en ervaringstoets te doen, aangezien het ook bij oversluiten mogelijk is ervoor te kiezen geen hulp te krijgen van een hypotheekadviseur.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee