Beoordeel deze pagina
6,6/10 (8)
Bedankt voor uw beoordeling

bijBouwe Hypotheken

bijBouwe Hypotheken logo

bijBouwe, de hypotheek zonder bank

Een bijBouwe hypotheek is een geldlening zonder bank. Anders dan bij de (groot)banken, door naar eigen zeggen al binnen 10 minuten duidelijkheid te bieden over de mogelijkheden. De geldverstrekker wil het daarmee anders aanpakken dan wat veel mensen gewend zijn en haalt daarmee regelmatig de media.

Een bijBouwe hypotheek sluit u af zoals u dat wilt. Zelf, online, of samen met een (onafhankelijk) adviseur. Buiten de bank om, waarmee volgens de geldverstrekker een hoop tijd, geld en gedoe te besparen valt. Het is mogelijk om de voorwaarden zelf door te nemen en de hypotheek helemaal zelf af te sluiten, zonder verplicht advies. Klanten die hulp nodig hebben, kunnen alsnog advies vragen.

bijBouwe hypotheken

Geschiedenis bijBouwe

bijBouwe is eind 2015 gelanceerd als eerste online hypotheekverstrekker. De aanbieder is de eerste online hypotheekverstrekker in Nederland en wil het daarmee anders doen dan de gevestigde orde. Inmiddels hebben zij duizenden hypotheken verstrekt, en deden dat buiten de bank om. Dat levert naar eigen zeggen de volgende voordelen op:

  • Binnen 10 minuten duidelijkheid over de maximale hypotheek.
  • Altijd een scherpe hypotheekrente.
  • De keuze voor een hypotheek met of zonder hypotheekadviseur.

bijBouwe hanteert voor z’n hypotheekproducten een paar belangrijke kernwaarden. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld volledig klantgericht en is transparant over de beoordelingen die klanten geven. Door klanten veel vrijheid te bieden in hun keuzes en hen desgewenst te ondersteunen met adviseurs gaat het er anders aan toe dan bij veel banken. Het is er bovendien mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een onafhankelijke adviseur.

bijBouwe maakt geen gebruik van eigen geld om hypotheken te verstrekken, maar heeft daarvoor overeenkomsten met institutionele beleggers. Die zijn op zoek naar een duurzaam rendement op hun investering, terwijl consumenten een hypotheek zoeken. De aanbieder brengt de beide partijen bij elkaar, door de vraag en het aanbod goed op elkaar af te stemmen. De investeerders bestaan bijvoorbeeld uit Nederlandse verzekeraars en pensioenfondsen. De aanbieder heeft goede afspraken gemaakt met deze partijen, om de klant ervan te kunnen verzekeren dat zij voor de gehele looptijd van de lening een goede rente en voorwaarden hebben.

Hoewel bijBouwe pas in 2015 is gelanceerd, bestaat het moederbedrijf Dynamic Credit toch al sinds 2003. Dat bedrijf waardeert en adviseert beleggers over leningen met een vaste rente, waaronder ook over hypotheken. Daardoor bestaat er binnen het bedrijf toch veel ervaring met de hypotheek- en woningmarkt, ondanks het nieuwe merk dat in de markt is gezet om online hypotheken mogelijk te maken. Dynamic Credit beheert de hypotheken via bijBouwe, net als die van andere Hypotrust-labels zoals Elan en Woonbewust. Ook heeft Dynamic Credit onlangs een verhuurhypotheek geïntroduceerd, een lening voor consumenten die een huis kopen om te verhuren. Daardoor beheert het bedrijf een vermogen van meer dan € 10 miljard voor verschillende beleggers en is het bepaald geen kleine speler op de markt.

bijBouwe hypotheek: de mogelijkheden

Een bijBouwe hypotheek valt af te sluiten op basis van een aantal, heldere, voorwaarden. De hypotheekverstrekker biedt de volgende aflosvormen aan:

Tip: de huidige hypotheek oversluiten naar bijBouwe? Dat kan, zelfs naar een aflossingsvrije hypotheek. Dat laatste heeft veelal wat voeten in de aarde, oversluiten naar een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek van bijBouwe is veelal gemakkelijker.

bijBouwe probeert zo duidelijk mogelijk te zijn over de verschillende aflosvormen die er beschikbaar zijn. Over de verschillen tussen een hypotheek op basis van een annuïteit en die op basis van een lineaire aflossing. En ook over bijvoorbeeld zoiets als de rentevastperiode. Wij zetten de verschillende aflosvormen die er beschikbaar zijn bij bijBouwe op een rij.

Annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is zowel bij bijBouwe als bij andere (groot)banken het meest populair. De hypotheekvorm leidt tot een vast maandelijks bruto bedrag om aan de geldverstrekker over te maken. Het over te maken bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel hypotheekrente. Bij aanvang van de hypotheek is er sprake van meer rente dan aflossing per maand. Gaandeweg verschuift die verhouding, omdat de uitstaande schuld afneemt, er minder rente hoeft te worden betaald en er in het maandbedrag meer ruimte is voor aflossingen. Aan het eind van de looptijd is de volledige hypotheek afbetaald.

Lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek bij bijBouwe werkt net iets anders. In dat geval is de maandelijkse aflossing altijd gelijk. Daar komt een bedrag aan hypotheekrente bij, afhankelijk van de op dat moment uitstaande schuld. Dat betekent een relatief hoge maandlast gedurende de eerste jaren, omdat de schuld dan nog hoog is. Dankzij de aflossingen daalt de hypotheekschuld, waardoor het rentedeel steeds kleiner wordt. Daardoor zullen tijdens de looptijd zowel de bruto als de netto maandlasten langzaamaan dalen. Aan het eind van de looptijd is de hypotheek volledig afbetaald.

Aflossingsvrije hypotheek

Tenslotte is het via bijBouwe mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Er is geen sprake van aflossingen en het is niet mogelijk om met een nieuwe hypotheek gebruik te maken van hypotheekrenteaftrek. Aan het eind van de looptijd is de complete hypotheekschuld over, omdat er geen aflossingen zijn gedaan.

bijBouwe probeert het zo makkelijk mogelijk te maken om de voorwaarden van de verschillende aflossingsvormen te vergelijken en op basis daarvan een hypotheek te kiezen. Daarnaast zijn er adviseurs beschikbaar om klanten uit te leggen over de verschillen en is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

bijBouwe hypotheken
oversluiten bijbouwe hypotheek

Oversluiten naar een bijBouwe hypotheek

Het is mogelijk om een bestaande hypotheek over te sluiten naar een hypotheek bij bijBouwe. Het wordt daarmee mogelijk om gebruik te maken van de voorwaarden die deze hypotheekverstrekker hanteert, voor de gekozen hypotheekvorm.

Ook bij het oversluiten heeft de klant de keuze om dit zelf te doen of samen met een adviseur. Ze vragen klanten wel eerst een kennis- en ervaringstoets af te leggen, om aan te tonen dat ze voldoende van hypotheken afweten om deze keuze zelf te maken.

Ontdek de mogelijkheden van een bijBouwe Hypotheek, en vergelijk deze met andere geldverstrekkers om een goed beeld te krijgen van wat bij u past.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?