bijBouwe Hypotheken

Tips & vragen

bijBouwe is eind 2015 gelanceerd als eerste online hypotheekverstrekker. De aanbieder is de eerste online hypotheekverstrekker in Nederland en wil het daarmee anders doen dan de gevestigde orde. Inmiddels hebben zij duizenden hypotheken verstrekt en deden dat buiten de bank om.

30 april 2021 · Jurgen Muller

bijBouwe hanteert voor zijn hypotheekproducten een paar belangrijke kernwaarden. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld volledig klantgericht en is transparant over de beoordelingen die klanten geven. Door klanten veel vrijheid te bieden in hun keuzes en hen desgewenst te ondersteunen met adviseurs, gaat het er anders aan toe dan bij veel banken. Het is er bovendien mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een onafhankelijke adviseur.

Snel naar:

bijBouwe, de hypotheek zonder bank

Een bijBouwe hypotheek is een geldlening zonder bank. U kunt uw hypotheek volledig online afsluiten. Anders dan bij de (groot)banken kunnen ze naar eigen zeggen al binnen 10 minuten duidelijkheid bieden over de mogelijkheden van een hypotheek. De geldverstrekker wil het op deze manier anders aanpakken dan wat veel mensen gewend zijn en haalt daarmee regelmatig de media.

Een bijBouwe hypotheek sluit u af zoals u dat wilt. Zelf, online, of samen met een (onafhankelijke) adviseur. Buiten de bank om, waarmee volgens de geldverstrekker een hoop tijd, geld en gedoe te besparen valt. Het is mogelijk om de voorwaarden zelf door te nemen en de hypotheek helemaal zelf af te sluiten, zonder verplicht advies. Klanten die hulp nodig hebben, kunnen alsnog advies vragen.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Investeerders van bijBouwe

bijBouwe maakt geen gebruik van eigen geld om hypotheken te verstrekken, maar heeft daarvoor overeenkomsten met institutionele beleggers. Die zijn op zoek naar een duurzaam rendement op hun investering, terwijl consumenten een hypotheek zoeken. De aanbieder brengt de beide partijen bij elkaar, door de vraag en het aanbod goed op elkaar af te stemmen. De investeerders bestaan bijvoorbeeld uit Nederlandse verzekeraars en pensioenfondsen. De aanbieder heeft goede afspraken gemaakt met deze partijen, om de klant ervan te kunnen verzekeren dat zij voor de gehele looptijd van de lening een goede rente en goede voorwaarden hebben.

Dynamic Credit

Hoewel bijBouwe pas in 2015 is gelanceerd, bestaat het moederbedrijf Dynamic Credit toch al sinds 2003. Dat bedrijf waardeert en adviseert beleggers over leningen met een vaste rente, waaronder ook over hypotheken. Daardoor is er binnen het bedrijf toch veel ervaring met de hypotheek- en woningmarkt, ondanks het nieuwe merk dat in de markt is gezet om online hypotheken mogelijk te maken. Dynamic Credit beheert de hypotheken via bijBouwe, net als die van andere Hypotrust-labels zoals Elan en Woonbewust. Ook heeft Dynamic Credit een verhuurhypotheek geïntroduceerd, een lening voor consumenten die een huis kopen om te verhuren. Daardoor beheert het bedrijf een vermogen van meer dan 10 miljard euro voor verschillende beleggers en is het bepaald geen kleine speler op de markt.

bijBouwe hypotheek: de mogelijkheden

Een bijBouwe hypotheek valt af te sluiten op basis van een aantal, heldere, voorwaarden. De hypotheekverstrekker biedt de volgende aflosvormen aan:

bijBouwe probeert zo duidelijk mogelijk te zijn over de verschillende aflosvormen die er beschikbaar zijn, over de verschillen tussen een hypotheek op basis van een annuïteit en die op basis van een lineaire aflossing en bijvoorbeeld ook over de rentevaste periode.

Oversluiten naar een bijBouwe hypotheek

Het is mogelijk om een bestaande hypotheek over te sluiten naar een hypotheek bij bijBouwe. Het wordt daarmee mogelijk om gebruik te maken van de voorwaarden die deze hypotheekverstrekker hanteert, voor de gekozen hypotheekvorm.

Ook bij het oversluiten heeft de klant de keuze om dit zelf te doen of samen met een adviseur. Ze vragen klanten wel eerst een kennis- en ervaringstoets af te leggen, om aan te tonen dat ze voldoende van hypotheken afweten om deze keuze zelf te maken. Ontdek de mogelijkheden van een bijBouwe Hypotheek en vergelijk deze met andere geldverstrekkers om een goed beeld te krijgen van wat bij u past.

Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Wat maakt bijBouwe anders dan andere hypotheekverstrekkers?

bijBouwe is een hypotheekverstrekker zonder bank. U sluit uw hypotheek online af, met of zonder hulp van een hypotheekadviseur.

Waar komt het geld voor de leningen vandaan als er geen bank is?

bijBouwe maakt gebruik van institutionele beleggers die op zoek zijn naar duurzaam rendement op hun investering.

Hoe is bijBouwe ontstaan?

bijBouwe komt voort uit Dynamic Credits, een bedrijf dat al langer bestaat en adviseert over leningen met een vaste rente. Dynamic Credit beheert de hypotheken van bijBouwe en biedt ook zelf een verhuurhypotheek aan.

Wat voor hypotheekvormen biedt bijBouwe aan?

bijBouwe biedt een annuïtaire, lineaire en aflossingsvrije hypotheek aan.

Kan ik oversluiten naar een hypotheek bij bijBouwe?

Het is mogelijk om over te sluiten naar een bijBouwe hypotheek. U wordt wel gevraagd een kennis- en ervaringstoets te doen, aangezien het ook bij oversluiten mogelijk is ervoor te kiezen geen hulp te krijgen van een hypotheekadviseur.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee