Beoordeel deze pagina
6,6/10 (8)
Bedankt voor uw beoordeling

bijBouwe Hypotheken

bijBouwe Hypotheken logo

Hypotheek bijBouwe

Een bijBouwe hypotheek is een geldlening zonder bank. Anders dan bij de (groot)banken, door naar eigen zeggen al binnen 10 minuten duidelijkheid te bieden over de mogelijkheden. De geldverstrekker wil het daarmee anders aanpakken dan wat veel mensen gewend zijn en haalt daarmee regelmatig de media.

Een hypotheek bijBouwe sluiten klanten volledig online af. Buiten de bank om, waarmee volgens de geldverstrekker een hoop tijd, geld en gedoe te besparen valt. Het is mogelijk om de voorwaarden zelf door te nemen en de hypotheek helemaal zelf af te sluiten, zonder verplicht advies. En klanten die hulp nodig hebben kunnen gebruik maken van de adviseurs.

bijBouwe hypotheken

Geschiedenis bijBouwe

De geschiedenis van bijBouwe gaat nog niet zo ver terug, het is een vrij nieuwe speler op de hypotheek- en woningmarkt. De aanbieder is de eerste online hypotheekverstrekker in Nederland en wil het daarmee anders doen dan de gevestigde orde. De aanbieder maakt het mogelijk om buiten de bank om een hypotheek af te sluiten en dat daarmee een stuk gemakkelijker te maken. Dat levert naar eigen zeggen de volgende voordelen op:

  • Binnen 10 minuten duidelijkheid over de maximale hypotheek.
  • Altijd een scherpe hypotheekrente.
  • De keuze voor een hypotheek met of zonder hypotheekadviseur.

bijBouwe hanteert voor z’n hypotheekproducten een paar belangrijke kernwaarden. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld volledig klantgericht en is transparant over de beoordelingen die klanten geven. Door klanten veel vrijheid te bieden in hun keuzes en hen desgewenst te ondersteunen met adviseurs gaat het er anders aan toe dan bij veel banken. Het is er bovendien mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een onafhankelijke adviseur.

bijBouwe maakt geen gebruik van eigen geld om hypotheken te verstrekken, maar heeft daarvoor overeenkomsten met investeerders. Die zijn op zoek naar een duurzaam rendement op hun investering, terwijl consumenten een hypotheek zoeken. De aanbieder brengt de beide partijen bij elkaar, door de vraag en het aanbod goed op elkaar af te stemmen. De investeerders bestaan bijvoorbeeld uit verzekeraars en (Nederlandse) pensioenfondsen, net als andere institutionele beleggers.

Ondanks de relatief nieuwe naam voor de hypotheekverstrekker bestaat het moederbedrijf Dynamic Credit toch al sinds 2003. Dat bedrijf waardeert en adviseert beleggers over leningen met een vaste rente, waaronder ook over hypotheken. Daardoor bestaat er binnen het bedrijf toch veel ervaring met de hypotheek- en woningmarkt, ondanks het nieuwe merk dat in de markt is gezet om online hypotheken mogelijk te maken. Dynamic Credit beheert de hypotheken via bijBouwe, net als die van andere Hypotrust-labels zoals Elan en Woonbewust. Daardoor beheert het bedrijf een vermogen van meer dan 10 miljard euro voor verschillende beleggers en is het bepaald geen kleine speler op de geldmarkt.

bijBouwe hypotheek: de mogelijkheden

Een bijBouwe hypotheek valt af te sluiten op basis van een aantal, heldere, voorwaarden. De specifieke voorwaarden hangen af van het type hypotheek dat er wordt gekozen. De hypotheekverstrekker biedt de volgende aflosvormen aan:

Tip: de huidige hypotheek oversluiten naar bijBouwe? Dat kan, zelfs naar een aflossingsvrije hypotheek. Dat laatste heeft veelal wat voeten in de aarde, oversluiten naar een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek van bijBouwe is veelal gemakkelijker.

bijBouwe probeert zo duidelijk mogelijk te zijn over de verschillende aflosvormen die er beschikbaar zijn. Over de verschillen tussen een hypotheek op basis van een annuïteit en die op basis van een lineaire aflossing. En ook over bijvoorbeeld zoiets als de rentevaste periode. Wij zetten de verschillende aflosvormen die er beschikbaar zijn bij bijBouwe op een rij.

Annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is zowel bij bijBouwe als bij andere (groot)banken het meest populair. De hypotheekvorm leidt tot een vast maandelijks bruto bedrag om aan de geldverstrekker over te maken. Het over te maken bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel hypotheekrente. Bij aanvang van de hypotheek is er sprake van meer rente dan aflossing per maand. Gaandeweg verschuift die verhouding, omdat de uitstaande schuld afneemt, er minder rente hoeft te worden betaald en er in het maandbedrag meer ruimte is voor aflossingen. Aan het eind van de looptijd is de volledige hypotheek afbetaald.

Lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek bij bijBouwe werkt net iets anders. In dat geval is de maandelijkste aflossing altijd gelijk. Daar komt een bedrag aan hypotheekrente bij, afhankelijk van de op dat moment uitstaande schuld. Dat betekent een relatief hoge maandlast gedurende de eerste jaren, omdat de schuld dan nog hoog is. Dankzij de aflossingen daalt de hypotheekschuld, waardoor het rentedeel steeds kleiner wordt. Daardoor zullen tijdens de looptijd zowel de bruto als de netto maandlasten langzaamaan dalen. Aan het eind van de looptijd is de hypotheek volledig afbetaald.

Aflossingsvrije hypotheek

Tenslotte is het bij bijBouwe mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Er is geen sprake van aflossingen en het is niet mogelijk om met een nieuwe hypotheek gebruik te maken van hypotheekrenteaftrek. Aan het eind van de looptijd is de complete hypotheekschuld over, omdat er geen aflossingen zijn gedaan.

bijBouwe probeert het zo makkelijk mogelijk te maken om de voorwaarden van de verschillende aflossingsvormen te vergelijken en op basis daarvan een hypotheek te kiezen. Daarnaast zijn er adviseurs beschikbaar om klanten uit te leggen over de verschillen en is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

bijBouwe hypotheken
oversluiten bijbouwe hypotheek

Oversluiten naar een bijBouwe hypotheek

Het is mogelijk om een bestaande hypotheek over te sluiten naar een hypotheek bij bijBouwe. Het wordt daarmee mogelijk om gebruik te maken van de voorwaarden die deze hypotheekverstrekker hanteert, voor de gekozen hypotheekvorm.

Met name bij het oversluiten van een hypotheek is het verstandig om daar advies over in te winnen. bijBouwe wil daarmee voorkomen dat er onduidelijkheid ontstaat over de verschillende hypotheekvormen en een mogelijke aflosboete bij de oude hypotheekverstrekker. Andersom is het mogelijk om de hypotheek zelf over te sluiten en bij bijBouwe af te sluiten, om op die manier zoveel mogelijk op de kosten te besparen. Ontdek de mogelijkheden van een hypotheek bij bijBouwe, en vergelijk die bij voorkeur met die van andere geldverstrekkers die er beschikbaar zijn om een goed beeld te krijgen van wat er mogelijk is.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?