Beoordeel deze pagina
6,6/10 (14)
Bedankt voor uw beoordeling

Robuust Hypotheken

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 1 juni 2021
Robuust Hypotheken logo

Robuust Hypotheken is een nieuwe aanbieder van hypotheken. De hypotheekverstrekker is er voor uw eerste koophuis, net als uw volgende koophuis en op het moment dat u wilt oversluiten. Een eerste huis financieren kan bij Robuust Hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie. Bovendien is de verstrekker er speciaal voor startende ondernemers die elders weinig kansen hebben, net als flexwerkers met een perspectiefverklaring. Op die manier probeert de geldverstrekker specifieke groepen te helpen.

Snel naar:


Over Robuust Hypotheken

Bij Robuust wordt een groot deel van de zaken online geregeld, zoals het bouwdepot inzien, hypotheekgegevens inzien en aflossingen aanvragen, rentes voor hypotheekrenteaftrek bekijken en rentemiddeling, renteafkoop e.d. aanvragen en inzien. De financiering van de leningen wordt uitbesteedt aan Aegon waarmee, naar eigen zeggen, een bestendige funding gewaarborgd is. Robuust heeft het oog op de toekomst en vindt het belangrijk om goed advies te geven, dit is dan ook verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Wilt u toch ook een keer met een onafhankelijke hypotheekadviseur gaan praten? Dan kunt u hier een afspraak maken.

Hypotheken bij Robuust Hypotheken

Robuust Hypotheken biedt een annuïtaire, lineaire en aflossingsvrije hypotheek aan. Een hypotheek bij Robuust Hypotheken biedt de mogelijkheid om onbeperkt extra af te lossen met eigen geld. Bovendien is een offerte standaard 6 maanden geldig bij bestaande bouw. Het zijn twee van de voordelen, die ervoor moeten zorgen dat veel nieuwe klanten kiezen voor deze aanbieder. Robuust Hypotheken biedt graag veel flexibiliteit, zowel voor kopers van hun eerste huis als voor doorstromers die een nieuwe woning zoeken. Als zij kiezen voor nieuwbouw is de offerte zelfs 1 jaar geldig en er bestaan verschillende mogelijkheden om het huis te verduurzamen. Er is een overbruggingshypotheek mogelijk en renteaanpassingen na aflossingen worden automatisch doorgevoerd. Op die manier is Robuust Hypotheken zowel voor nieuwe huizenkopers als voor doorstromers een interessante optie, die de moeite van het overwegen meer dan waard is.

Voordelen van Robuust Hypotheken

 • De rente wordt automatisch aangepast bij aflossen.
 • U kunt 100% boetevrij aflossen met eigen middelen.
 • U kunt de rente en de looptijd van de rentevaste periode meeverhuizen naar een nieuwe woning.
 • Als zelfstandige kunt u al vanaf 1 jaar een hypotheek afsluiten.
 • U kunt gebruik maken van een overbrugginshypotheek zowel bij een verkochte als bij een niet-verkochte woning.
 • Als u tot 90% van de marktwaarde leent, heeft u geen taxatierapport nodig.
 • Ook als uitzendkracht of flexwerker is het met een perspectiefverklaring mogelijk een hypotheek met NHG af te sluiten.
 • Bij een bestaande woning is de hypotheekofferte 6 maanden geldig en bij een nieuwbouwwoning is hij 12 manden geldig.
 • Geen annuleringskosten.

Robuust hypotheken

ZZP'ers en ondernemers bij Robuust Hypotheken

Het inkomen van ondernemers wordt berekend op basis van het inkomen van de afgelopen drie jaar, waarbij de het laatste jaar het zwaarst meetelt. U kunt als ondernemer tot 90% van het inkomen laten meetellen bij de hypotheekaanvraag. De inkomensverklaring die u nodig heeft voor de aanvraag kunt u laten opstellen door bepaalde rekenexperts. Het is ook mogelijk om als startende ondernemer een hypotheek aan te vragen. Als u minstens 1 jaar zelfstandig bent en de cijfers daarover kunt laten zien, wordt er een hypotheekbedrag berekend op basis van uw verwachte inkomen. Het is dan mogelijk om maximaal 80% van de marktwaarde te lenen bij Robuust hypotheken.

Hypotheek met perspectiefverklaring

Als u via een uitzendbureau werkt en dus geen vast contract heeft, is het nog steeds mogelijk om bij Robuust hypotheken een hypotheek met NHG af te sluiten. U heeft hiervoor wel een perspectiefverklaring van het uitzendbureau nodig. Bij de perspectiefverklaring wordt gekeken naar uw inkomen maar ook naar opleiding, functie en vooruitzichten op de arbeidsmarkt en is daardoor anders dan een werkgevers- of intentieverklaring waarbij alleen het salaris bekeken wordt. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de perspectiefverklaring:

 • Het uitzendbureau moet geregistreerd staan bij de Stichting Perspectiefverklaring.
 • U moet minstens een jaar beoordeelde werkervaring hebben.
 • U moet minstens een jaar bij hetzelfde uitzendbureau aangesteld zijn.
 • Uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt moeten positief worden beoordeeld.
 • Het uitzendbureau moet verwachten dat u uw huidige inkomen zult behouden.
 • De perspectiefverklaring mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

Veelgestelde vragen

Welke hypotheken biedt Robuust Hypotheken aan?

Annuïtaire, lineaire en aflossingsvrije hypotheek.

Kan ik een hypotheek krijgen als ondernemer?

Ja het is mogelijk om als ondernemer een hypotheek af te sluiten. Het hypotheekbedrag wordt berekend op basis van uw inkomen in de afgelopen drie jaar waarbij het laatste jaar zwaarder meetelt.

Wanneer heb ik een perspectiefverklaring nodig?

Als u werkt via een uitzendbureau en dus geen vast contract heeft, kunt u alsnog een hypotheek aanvragen maar hier heeft u dan wel een perspectiefverklaring voor nodig.

Wanneer heb ik een inkomensverklaring nodig?

Als u minder dan drie jaar ondernemer bent maar wel al een jaar, kunt u ook een hypotheek afsluiten. U heeft dan wel een inkomensverklaring nodig.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?