Florius Hypotheken

Tips & vragen

Florius is een dochteronderneming van de ABN Amro Hypotheken Groep. Florius is ontstaan als Bouwfonds Nederlandse Gemeenten en is in 2007 opgegaan in de ABN Amro organisatie. Florius is ondanks een relatief grote bekendheid toch een zeer overzichtelijke en niet al te grote organisatie. Florius staat garant voor snelle service en een product met goede voorwaarden. Die voorwaarden horen bij de beste in de markt. Bij Florius is een hoop mogelijk, of u nou een starter bent of met pensioen gaat. U heeft een ruime keuze uit hypotheken. U sluit een hypotheek bij Florius af via een onafhankelijk hypotheekadviseur die verschillende hypotheekverstrekkers kan vergelijken.

30 april 2018 · Jurgen Muller

Snel naar:

Hypotheek afsluiten bij Florius

Florius staat garant voor snelle service en een product met goede voorwaarden. Die voorwaarden horen bij de beste in de markt. Florius heeft onder andere een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. Bent u benieuwd naar uw maximale hypotheek bij Florius en de voorwaarden? U kunt bij een onafhankelijk adviseur terecht voor al uw vragen en samen kunt u de verschillende hypotheken vergelijken.

Tip icoon
Bereken jouw maximale hypotheek
 • Weet wat je kan lenen
 • Binnen 2 minuten gedaan
 • Gratis en vrijblijvend
 • Analyse door een expert

Florius hypotheek producten

Annuïtaire hypotheek

Bij een annuïtaire hypotheek lost u maandelijks een vast bedrag af. Uw bruto maandlasten blijven gelijk over de gehele looptijd, maar door de afname van de hypotheekrenteaftrek worden de netto maandlasten hoger.

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek nemen zowel de bruto als de netto maandlasten gedurende de looptijd af. In het begin bent u duurder uit dan bij een annuïtaire hypotheek, maar over de gehele looptijd betaalt u minder rente.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u per maand enkel de rente. U lost de hypotheekschuld niet af gedurende de looptijd. Sinds 2013 is de aflossingsvrije hypotheek niet meer mogelijk in combinatie met hypotheekrenteaftrek. Als u al een aflossingsvrije hypotheek had bij Florius of een andere hypotheekverstrekker kan u nog wel hypotheekrenteaftrek krijgen.

Bankspaarhypotheek

Bij een bankspaarhypotheek spaart u maandelijks om uw hypotheek uiteindelijk in één keer af te lossen. U krijgt een speciale spaarrekening bij uw hypotheek waarover u rente ontvangt. De bruto en netto maandlasten blijven gelijk gedurende de looptijd. Net als bij een aflossingsvrije hypotheek is bij de bankspaarhypotheek de hypotheekrente alleen aftrekbaar wanneer uw hypotheek is afgesloten voor 1 januari 2013.

Verzilverhypotheek

Wanneer u 60 jaar of ouder bent en overwaarde heeft op uw woning is de Florius Verzilverhypotheek wellicht iets voor u. U kunt bijvoorbeeld uw kinderen financieel ondersteunen of een nieuwe auto kopen door de overwaarde vast te gebruiken. U kunt een maandelijks bedrag laten uitkeren of u kunt een deel van de overwaarde in één keer opnemen. U heeft geen maandelijkse hypotheeklasten bij de verzilverhypotheek. Bij de verkoop van de woning wordt de hypotheekschuld afbetaald met de overwaarde.

Florius Verduurzaam Hypotheek

Florius wil duurzaamheid aanmoedigen. Met een speciale hypotheek kunt u het verduurzamen van uw woning financieren. Met de Florius Verduurzaam Hypotheek kunt u tot 106% van de woningwaarde lenen om te investeren in een energiezuinig huis. De hypotheek kan annuïtair of lineair worden afgesloten vanaf €5000 tot een maximaal bedrag van €25.000 bovenop uw woonhypotheek. Over dit bedrag betaalt u ook maandelijkse rente en aflossing. U krijgt na het afsluiten van een Florius Verduurzaam Hypotheek twee jaar de tijd om de energiebesparende maatregelen uit te voeren bij een bestaande woning. Bij nieuwbouw heeft u drie jaar de tijd.

Samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur kunt u kijken welke hypotheekvorm het beste bij u past. Of het nou een hypotheek van Florius is of van een andere hypotheekverstrekker. Een onafhankelijk adviseur helpt u met vergelijken.

Florius hypotheek voor ondernemers en ZZP-ers

Voor ondernemers en ZZP’ers is Florius een uitstekende keuze. Naast particulieren is Florius goed thuis in het financieren van ondernemers en ZZP’ers. Korte beslislijnen zorgen ervoor dat er snel geschakeld kan worden als het gaat om ondernemers, maar zeker ook voor particulieren. Florius heeft bovendien goede rentetarieven voor de periodes van 1 tot 10 jaar vast.

Als u een tijdelijk contract heeft of een uitzendkracht bent, kunt u met een intentieverklaring terecht bij Florius. De mogelijkheden hangen af van het contract en er kunnen andere regels gelden.

Verhuizen met restschuld

Als u wilt verhuizen en de woningwaarde is gedaald kan het lastig zijn om de hypotheek af te lossen. Uw woning wordt verkocht met verlies, waardoor u niet de gehele hypotheek af kan lossen met de verkoop. Bij Florius is het in sommige gevallen mogelijk om de restschuld af te lossen door een nieuwe hypotheek af te sluiten. Voorwaarde is wel dat de restschuld lager is dan € 75.000 en dat u deze schuld binnen vijftien jaar kan aflossen. Bovendien mag het nieuwe hypotheekbedrag niet meer zijn dan 115% van de marktwaarde van de nieuwe woning.

Wilt u uw hypotheek oversluiten naar Florius, of denkt u na over die mogelijkheid en wenst u daar meer informatie over in te winnen? Florius is een van de hypotheekverstrekkers die u graag van dienst is met een voordelige hypotheek, ook op het moment dat u al een andere hypotheek heeft. U kunt uw hypotheek oversluiten, zodat u na betaling van een eventuele boeterente en bijkomende kosten maandelijks op de lasten kunt besparen.

Overlijdensrisicoverzekering en NHG

Denkt u erover om uw hypotheek af te sluiten bij Florius? Een overlijdensrisicoverzekering is bij Florius niet verplicht, wat betekent dat u de maandlasten kunt drukken omdat u alleen de rente en eventuele aflossing betaalt, geen premie voor de overlijdensrisicoverzekering.

Sluit u een hypotheek af met Nationale Hypohteek Garantie (NHG)? Dan dient u op basis van de voorwaarden voor de NHG wel een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, daar kan Florius niets aan veranderen. Let op! Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht bij Florius, maar wel verstandig. Met een hypotheekadviseur kunt u de voordelen en lasten van een overlijdensrisicoverzekering doornemen.

Hypotheek oversluiten bij Florius

U kunt na het oversluiten van uw hypotheek naar Florius rekenen op een zeer goed rentetarief, wat in de toekomst niet zomaar zal veranderen. Er is bovendien geen sprake van onduidelijke toeslagen, die u bij andere geldverstrekkers betaalt op het moment dat u bijvoorbeeld een relatief groot deel van de waarde van de woning wenst te financieren. Florius heeft alle overbodige voorwaarden geschrapt, waardoor het oversluiten naar deze hypotheekverstrekker u naast een scherp tarief ook een grote mate van transparantie en uiteindelijk veel rust zal opleveren.

Meer informatie over de Florius Hypotheken

Wilt u nog meer weten over de Florius Hypotheken? Neem dan contact op om een afspraak te maken met één van onze hypotheekadviseurs. Zij kunnen u verder helpen bij het vergelijken van hypotheekverstrekkers en het kiezen van de beste hypotheek.

Wist u dat:

 • Florius een onderdeel is van de ABN AMRO Hypotheken Groep?
 • De geschiedenis van Florius meer dan 70 jaar teruggaat? In 1946 werd de Bouwspaarkas Drentsche Gemeente opgericht waaruit later het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten ontstond. Begin deze eeuw werd het Bouwfonds overgenomen door ABN AMRO en in 2007 is de naam Florius in het leven geroepen.
 • Florius ruim 400.000 klanten heeft?
Tip icoon
Oversluiten hypotheek berekenen
 • Weet wat je nieuwe maandlasten zijn
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend

Veelgestelde vragen

Kan ik bij Florius terecht als ZZP’er?

Bij Florius kan u al na 1 jaar als zzp’er een hypotheek afsluiten. In sommige gevallen zelfs met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Kan ik mijn hypotheek verhogen om te verbouwen?

Florius biedt mogelijkheden voor het verbouwen of verduurzamen van uw woning. U kunt uw hypotheek verhogen om extra geld te lenen voor een verbouwing. Voorwaarde is wel dat uw huidige hypotheek nog geen 100% van de woningwaarde bedraagt en dat uw inkomen voldoende basis biedt voor de hogere maandlasten.

Wat gebeurt er met mijn huidige hypotheek als ik ga verhuizen?

Als u een andere woning wilt gaan kopen zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt wellicht met de Florius Verhuisregeling uw hypotheek meenemen naar de volgende woning. U kunt bij Florius ook een overbruggingslening krijgen als u de overwaarde uit uw oude woning wil gebruiken voor de aankoop van een nieuw huis.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee