Beoordeel deze pagina
8,7/10 (7)
Bedankt voor uw beoordeling

Florius Hypotheken

Florius Hypotheken logo

Florius is een volle dochteronderneming van de ABN Amro Hypotheken Groep. Florius is ontstaan als Bouwfonds Nederlandse Gemeenten en is in 2007 opgegaan in de ABN Amro organisatie. Florius is ondanks een relatief grote bekendheid toch een zeer overzichtelijke en niet al te grote organisatie. Florius staat garant voor snelle service en een product met goede voorwaarden. Die voorwaarden horen bij de beste in de markt. Florius heeft onder andere een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek.


"Bij Florius Hypotheken zijn we grote voordelen tegengekomen, nadat we hebben uitgerekend hoeveel hypotheek we konden krijgen via deze berekening."
- Tina

Florius hypotheek voor ondernemers en ZZP-ers

Naast particulieren is Florius goed thuis in het financieren van ondernemers en ZZP-ers. Korte beslislijnen zorgen ervoor dat er snel geschakeld kan worden als het gaat om ondernemers, maar zeker ook voor particulieren. Qua rentebeleid kan gesteld worden dat Florius, goede tarieven heeft voor de periodes van 1 tot 10 jaar vast.

Florius is een van de eerste banken die een eensporig rentebeleid invoerden, waarmee cliënten bij de verlenging niet hoefden over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker teneinde een goed tarief te krijgen. Dit komt omdat Florius al jarenlang dezelfde rentes hanteert voor nieuwe als voor bestaande cliënten. Ook is het mogelijk om een hypotheek berekening te doen op hypotheekberekenen.nl, waarna u het gesprek met een onafhankelijke hypotheekadviseur aan kunt gaan. Hij of zij kan u een helder overzicht van uw situatie geven, en u bijvoorbeeld helpen als u geïnteresseerd bent in een hypotheek bij Florius Hypotheken.

Florius Hypotheken

Mee financieren verkoopverlies

Bijzonder bij Florius is de mogelijkheid om verkoopverlies deels mee te financieren en de mogelijkheid om bestaande polissen als bankspaarhypotheek “fiscaal geruisloos” voort te zetten.

Voordelen Florius

 • Eensporig rentebeleid.
 • In staat tot het leveren van maatwerk.
 • In staat bestaande polissen voort te zetten als bankspaarhypotheek.

Wilt u uw hypotheek oversluiten naar Florius, of denkt u na over die mogelijkheid en wenst u daar meer informatie over in te winnen? Florius is een van de hypotheekverstrekkers die u graag van dienst is met een voordelige hypotheek, ook op het moment dat u al een andere hypotheek heeft. U kunt uw hypotheek oversluiten, zodat u na betaling van een eventuele boeterente en bijkomende kosten maandelijks op de lasten kunt besparen.

Aantrekkelijke rente en 100% financiering van de executiewaarde

Zou u uw hypotheek oversluiten naar Florius? Dan kunt u rekenen op een aantrekkelijke rente, de hypotheekverstrekker staat bekend om de scherpe tarieven voor de verschillende hypotheekvormen. Een hypotheekadviseur kan u meer vertellen over de verschillende rentevaste perioden, de invloed op de hypotheekrente en de gevolgen voor uw persoonlijke situatie.

Overlijdensrisicoverzekering en NHG

Denkt u eraan om uw hypotheek over te sluiten naar Florius? Dan hoeft u daarvoor niet verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, wat betekent dat u de maandlasten kunt drukken. U betaalt alleen de rente en eventuele aflossing, er is geen sprake van premie voor de overlijdensrisicoverzekering. Sluit u een hypotheek af met Nationale Hypohteek Garantie (NHG)? Dan dient u op basis van de voorwaarden voor de NHG wel een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, daar kan Florius niets aan veranderen.

Florius Hypotheek berekenen

Transparant tarief en duidelijke voorwaarden

U kunt na het oversluiten van uw hypotheek naar Florius rekenen op een zeer goed tarief aan rente, dat ook in de toekomst niet zomaar herzien zal worden. Er is bovendien geen sprake van onduidelijke toeslagen, die u bij andere geldverstrekkers betaalt op het moment dat u bijvoorbeeld een relatief groot deel van de waarde van de woning wenst te financieren. U kunt bij Florius hypotheken wat dat betreft rekenen op de maximale duidelijkheid, ook met betrekking tot de voorwaarden. Florius heeft alle overbodige voorwaarden geschrapt, waardoor het oversluiten naar deze hypotheekverstrekker u een scherp tarief, een grote mate van duidelijkheid en uiteindelijk vooral rust op zal leveren.

Florius hypotheek producten

Annuïtaire hypotheek

 • U betaalt elke maand hetzelfde bedrag;
 • De lening wordt volledig afgelost;
 • U profiteert van hypotheekrenteaftrek.

Lineaire hypotheek

 • U betaalt steeds minder per maand;
 • De lening wordt volledig afgelost;
 • U profiteert van hypotheekrenteaftrek.

Aflossingsvrije hypotheek

 • U betaalt alleen rente;
 • U bent niet verplicht maandelijks af te lossen;
 • U dient er zelf voor te zorgen dat uw hypotheek wordt afgelost na afloop van de looptijd;
 • Hypotheekrenteaftrek beperkt mogelijk.

Bankspaarhypotheek

 • U betaalt iedere maand hetzelfde bedrag;
 • U weet zeker dat de hypotheek volledig wordt afgelost;
 • Veel belastingvoordeel door hypotheekrenteaftrek.

Verzilverhypotheek

 • Overwaarde eigen woning benutten;
 • Speciaal voor 60-plussers;
 • Vrij in bepalen hoe u het geld uitgeeft.

Florius Opeethypotheek

Sinds kort heeft Florius Hypotheken de nieuwe Florius Opeethypotheek. Met de Opeethypotheek krijgt u de mogelijkheid om de overwaarde van uw huis op te nemen. Deze overwaarde kunt u dan gebruiken om van het pensioen te genieten of andere leuke dingen te doen. Veel mensen die met pensioen zijn maken gebruik van de Opeethypotheek.

Meer informatie over de Florius Hypotheken

Bent u klaar voor de volgende stap voor het afsluiten van een van de Florius Hypotheken? Neem dan contact op met ons om een afspraak te maken met één van onze hypotheekadviseurs. Zij zullen u verder helpen om deze beste hypotheek van bijvoorbeeld Florius Hypotheken af te sluiten of over te sluiten.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?