Beoordeel deze pagina
8/10 (6)
Bedankt voor uw beoordeling

Eigen geld

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 4 mei 2021
Bijgewerkt op dinsdag 17 november 2020

Hypotheek berekenen met eigen geld

U wilt een huis kopen en u moet de financiering rond krijgen. In uitzonderlijke gevallen kan u de woning volledig met eigen geld kopen. Dan heeft u geen hypotheek nodig. Dit komt echter maar weinig voor en is ook fiscaal vaak niet de meest interessante oplossing. Wel kan het zijn dat u naast de hypotheek nog eigen middelen wil gebruiken voor de aankoop van een woning.

Via onze handige tools kunt u de hypotheek berekenen inclusief eigen geld, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn.

Bereken uw maximale hypotheek met inbreng eigen geld.

Maximale hypotheek

Snel naar:


Hypotheek berekenen met spaargeld

U kunt natuurlijk de hypotheek berekenen met eigen spaargeld door simpelweg het bedrag dat u zelf in wilt leggen af te halen van de financiering die u nodig heeft. U wilt bijvoorbeeld een huis kopen van €250.000. Bij de aankoop van de woning komen daar nog 6% aan kosten bij. Het totaalbedrag is €265.000. U heeft €50.000 eigen geld, wat betekent dat u de mogelijkheid hebt om slechts een hypotheek af te sluiten van €215.000. Zo worden de maandlasten lager en loopt u bovendien minder risico dat uw woning onder water komt te staan als de waarde daalt.

Hypotheek berekenen met eigen geld

Hypotheek berekenen met schenking

Als u een schenking ontvangt, kunt u dat geld gebruiken voor de aankoop van een huis. Het werkt op een vergelijkbare manier als spaargeld, omdat de schenking in principe ook uw eigen geld is. Krijgt u naast uw eigen geld ook nog een schenking van bijvoorbeeld €25.000? Dan heeft u nog maar een hypotheek van €190.000 nodig. Ten opzichte van de waarde van de woning betekent dit een loan-to-value ratio van 76%. U leent minder dan 80% van de woningwaarde, waardoor u bij een aantal banken niet de maximale rente-opslag betaalt en u de woning relatief voordelig kunt financieren.

Hypotheeklasten berekenen

U kunt uw hypotheek berekenen met eigen geld, om na te gaan welk bedrag u maximaal kunt financieren. Kunt u bijvoorbeeld €200.000 lenen op basis van uw inkomen? Dan kunt u daar het eigen geld en een eventuele schenking bij optellen. Let daarnaast ook op de maandlasten waar u mee te maken krijgt, zodat u zeker weet dat u de lasten ook op lange termijn kunt opbrengen. U kunt online uw hypotheek berekenen met eigen geld en nagaan wat uw mogelijkheden zijn.

hypotheek berekenen met eigen geld

Hypotheek berekenen met eigen geld

Wilt u meer informatie over een hypotheekberekening of wilt u weten hoeveel u kan lenen naast uw eigen spaargeld? Vul dan de hypotheekberekening in.

Voor een uitgebreid advies over het inleggen van eigen middelen kunt u een afspraak maken met een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Contact opnemen

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?