Beoordeel deze pagina
8,2/10 (5)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek berekenen met eigen geld

Freddy Hoffman hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert

Wilt u een hypotheek berekenen met eigen geld? Op het moment dat u een huis gaat kopen dient u deze in veel gevallen te financieren. In het uitzonderlijke geval dat u dit volledig met eigen geld wilt doen heeft u geen hypotheek nodig. Dit komt echter maar weinig voor en is ook fiscaal vaak niet de meest interessante oplossing. U kunt daarnaast een hypotheek berekenen met eigen geld, op het moment dat u daar wat spaargeld in wilt steken of u een schenking ontvangt.

Maximale hypotheek berekenen

Hypotheek berekenen met spaargeld

U kunt een hypotheek berekenen met spaargeld door het bedrag dat u zelf in wilt leggen af te halen van de financiering die u nodig heeft. Stel dat u bijvoorbeeld een huis wilt kopen met een koopsom van €250.000. Indien u daar nog 6% aan kosten bij optelt bedraagt het totaal te financieren bedrag €265.000. U kunt besluiten om hier een hypotheek voor af te sluiten, bijvoorbeeld naast €25.000 aan spaargeld. U kunt dan een hypotheek berekenen voor €240.000, het bedrag dat u nodig heeft naast uw eigen geld. Het voordeel van eigen geld is dat u minder risico loopt dat uw hypotheek ‘onder water’ zal komen te staan.

hypotheek berekenen met eigen geld

Hypotheek berekenen met schenking

Daarnaast kunt u een hypotheek berekenen op het moment dat u een schenking ontvangt. Dit werkt op een vergelijkbare manier, aangezien het geld uit de schenking in principe gelijk is aan het eigen geld. Krijgt u naast uw eigen geld ook nog een schenking van bijvoorbeeld €50.000? Dan heeft u in dit geval nog een hypotheek van €190.000. Ten opzichte van de waarde van de woning betekent dit een loan-to-value ratio van 76%. U leent minder dan 80% van de woningwaarde, waardoor u bij een aantal banken niet de maximale rente-opslag betaalt en u de woning relatief voordelig kunt financieren.

Hypotheeklasten berekenen

U kunt uw hypotheek berekenen met eigen geld, om na te gaan welk bedrag u maximaal kunt financieren. Kunt u bijvoorbeeld €200.000 lenen op basis van uw inkomen? Dan kunt u daar het eigen geld en een eventuele schenking bij optellen. Bekijk daarnaast de maandlasten waar u mee te maken krijgt, zodat u zeker weet dat u die op kunt brengen. U kunt online uw hypotheek berekenen met eigen geld en nagaan wat uw mogelijkheden zijn.

hypotheek berekenen met eigen geld

Hypotheek berekenen met eigen geld

Wilt u meer informatie over een hypotheekberekening of weet u zeker dat u uw hypotheek kunt gaan afsluiten met uw eigen geld? Vul dan de hypotheek berekening in en zo komt u er achter of uw een hypotheek kunt afsluiten met uw eigen geld.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?