Beoordeel deze pagina
8/10 (6)
Bedankt voor uw beoordeling

Eigen geld

Hypotheek berekenen met eigen geld

U wilt een huis kopen en u moet de financiering rond krijgen. In uitzonderlijke gevallen kan u de woning volledig met eigen geld kopen. Dan heeft u geen hypotheek nodig. Dit komt echter maar weinig voor en is ook fiscaal vaak niet de meest interessante oplossing. Wel kan het zijn dat u naast de hypotheek nog eigen middelen wil gebruiken voor de aankoop van een woning.

Via onze handige tools kunt u de hypotheek berekenen inclusief eigen geld, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn.

Bereken uw maximale hypotheek met inbreng eigen geld.

Maximale hypotheek

Snel naar:


Hypotheek berekenen met spaargeld

U kunt natuurlijk de hypotheek berekenen met eigen spaargeld door simpelweg het bedrag dat u zelf in wilt leggen af te halen van de financiering die u nodig heeft. U wilt bijvoorbeeld een huis kopen van €250.000. Bij de aankoop van de woning komen daar nog 6% aan kosten bij. Het totaalbedrag is €265.000. U heeft €50.000 eigen geld. Wat betekent dat u de mogelijkheid hebt om slechts een hypotheek af te sluiten van €215.000. Zo worden de maandlasten lager en loopt u bovendien minder risico dat uw woning onder water komt te staan als de waarde daalt.

Hypotheek berekenen met eigen geld

Hypotheek berekenen met schenking

Als u een schenking ontvangt kunt u dat geld gebruiken voor de aankoop van een huis. Het werkt op een vergelijkbare manier als spaargeld, omdat de schenking in principe ook uw eigen geld is. Krijgt u naast uw eigen geld ook nog een schenking van bijvoorbeeld €25.000? Dan heeft u nog maar een hypotheek van €190.000 nodig. Ten opzichte van de waarde van de woning betekent dit een loan-to-value ratio van 76%. U leent minder dan 80% van de woningwaarde, waardoor u bij een aantal banken niet de maximale rente-opslag betaalt en u de woning relatief voordelig kunt financieren.

Hypotheeklasten berekenen

U kunt uw hypotheek berekenen met eigen geld, om na te gaan welk bedrag u maximaal kunt financieren. Kunt u bijvoorbeeld €200.000 lenen op basis van uw inkomen? Dan kunt u daar het eigen geld en een eventuele schenking bij optellen. Let daarnaast ook op de maandlasten waar u mee te maken krijgt. Zodat u zeker weet dat u de lasten ook op lange termijn kunt opbrengen. U kunt online uw hypotheek berekenen met eigen geld en nagaan wat uw mogelijkheden zijn.

hypotheek berekenen met eigen geld

Hypotheek berekenen met eigen geld

Wilt u meer informatie over een hypotheekberekening of wilt u weten hoeveel u kan lenen naast uw eigen spaargeld? Vul dan de hypotheekberekening in.

Voor een uitgebreid advies over het inleggen van eigen middelen kunt u een afspraak maken met een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Contact opnemen

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?