Beoordeel deze pagina
8/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Krediet

Hypotheek aanvragen met krediet

U kunt hier hypotheek berekenen als u een krediet heeft, al is het in de meeste gevallen verstandig om het krediet eerst af te lossen. In principe heeft bijna iedereen een krediet, in de vorm van de mogelijkheid om rood te staan of een creditcard. In het geval van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is het echter verstandig om hier wat zorgvuldiger mee om te gaan.

Snel naar:


Vergelijk nu ook alle hypotheekrentes van alle hypotheekverstrekkers.

Hypotheekrentes vergelijken

U kunt een hypotheek berekenen met een krediet, al zal u waarschijnlijk merken dat dit de mogelijkheden om geld te lenen voor een eigen woning behoorlijk kan beperken.

Krediet en een hypotheek aanvragen

Heeft u een krediet en kunt u dat niet zomaar aflossen, maar wilt u toch een hypotheek aanvragen? Het is in principe mogelijk om een hypotheek te berekenen met een krediet, mits uw inkomen voldoende is of het krediet niet te hoog is. Op het moment dat u een hypotheek aanvraagt met een krediet zal de bank dit geleende bedrag namelijk in veelvoud in mindering brengen op uw maximale hypotheek.

Houd er bovendien rekening mee dat een bank bij een doorlopend krediet de volledige maximaal op te nemen som in mindering zal brengen op uw mogelijkheden. Dus wanneer u van de mogelijke €10.000 bijvoorbeeld slechts €1.000 heeft opgenomen, wordt toch €10.000 in mindering gebracht. Wat dat betreft kan een hypotheek berekenen met een krediet behoorlijk nadelig uitpakken. Het kan zijn dat u zo weinig kunt lenen, dat u geen woning kunt kopen.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet kunt u geld opnemen tot een bepaald limiet. U kunt het in één keer opnemen of besluiten om het in delen op te nemen. U betaalt alleen rente over het deel dat u al heeft opgenomen en tussentijds deels of volledig aflossen brengt geen extra kosten met zich mee. U betaalt verder een bepaald bedrag per maand aan de kredietgever wat het termijnbedrag wordt genoemd. De rente op het krediet ligt niet vast en het is mogelijk om het geld opnieuw op te nemen. Dit zorgt er echter wel voor dat het moeilijk is om in te schatten wanneer een doorlopend krediet is afgelost.

Aflossen en hypotheek aanvragen

Heeft u voldoende spaargeld beschikbaar om het krediet volledig af te lossen? Dan is het waarschijnlijk verstandig om dit te doen voordat u een hypotheekaanvraag doet. U kunt een hypotheek berekenen met een krediet of besluiten dit eerst af te lossen om meer voor uw woning te kunnen lenen. In het bovenstaande geval kunt u zomaar extra lenen voor uw eigen woning, indien u erin slaagt om het lopende krediet op tijd af te lossen en daarna pas een aanvraag te doen.

Maximale hypotheek berekenen

U kunt hier zelf uw maximale hypotheek berekenen op basis van uw inkomen. Echter als u een krediet heeft, is dit vaak maatwerk. Als u wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek als u een krediet heeft, kunt u het beste contact opnemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Veelgestelde vragen

Kan ik een hypotheek aanvragen als ik krediet heb?

Ja u kunt een hypotheek aanvragen met krediet maar de mogelijkheden zijn beperkt.

Wat voor invloed heeft mijn krediet op mijn hypotheek?

De bank brengt uw krediet in mindering op de maximale hypotheek die u kunt aanvragen waardoor deze veel lager uit zal vallen.

Wat is een doorlopend krediet?

Dit is een krediet waarbij u tot een bepaald limiet geld mag opnemen, tussentijds mag aflossen zonder kosten en het afgeloste geld opnieuw kan opnemen.

Kan ik beter mijn krediet aflossen voordat ik een hypotheekaanvraag doe?

Het is verstandig om eerst uw krediet af te lossen voordat u een hypotheekaanvraag doet omdat de mogelijkheden beperkt zullen blijven als u een krediet heeft.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?