Beoordeel deze pagina
8/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek berekenen met krediet

Freddy Hoffman hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert

U kunt een hypotheek berekenen met een krediet, al is het in de meeste gevallen verstandig om het krediet eerst af te lossen. In principe hebben we bijna allemaal een krediet, in de vorm van de mogelijkheid om rood te staan of een creditcard. In het geval van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is het echter verstandig om hier wat zorgvuldiger mee om te gaan.

U kunt een hypotheek berekenen met een krediet, al zal u waarschijnlijk merken dat dit de mogelijkheden om geld te lenen voor een eigen woning behoorlijk kan beperken.

Krediet en een hypotheek aanvragen

Heeft u een krediet en kunt u dat niet zomaar aflossen, maar wilt u toch een hypotheek aanvragen? Het is in principe mogelijk om een hypotheek te berekenen met een krediet, mits uw inkomen voldoende hoog is of het krediet niet te hoog is. Op het moment dat u een hypotheek aanvraagt met een krediet zal de bank dit geleende bedrag namelijk in veelvoud in mindering brengen op uw mogelijkheden.

Houd er bovendien rekening mee dat een bank een doorlopend krediet voor de volledige maximaal op te nemen som in mindering zal brengen op uw mogelijkheden, ook wanneer u van de mogelijke €10.000 bijvoorbeeld slechts €1.000 heeft opgenomen. Wat dat betreft kan een hypotheek berekenen met een krediet behoorlijk nadelig uitpakken, dat wil zeggen dat u zo weinig kunt lenen, dat u geen woning kunt kopen.

Aflossen en hypotheek aanvragen

Heeft u voldoende spaargeld beschikbaar om het krediet volledig af te lossen, ook al betekent dit dat u wellicht een jaar niet op vakantie kunt? U kunt een hypotheek berekenen met een krediet, of besluiten dit eerst af te lossen en meer voor uw woning te kunnen lenen. In het bovenstaande geval kunt u zomaar extra lenen voor uw eigen woning, indien u erin slaagt om het lopende krediet op tijd af te lossen en daarna pas een aanvraag te doen.

Maximale hypotheek berekenen

U kunt zelf uw maximale hypotheek berekenen op basis van uw inkomen. Echter als u een krediet heeft, is dit vaak maatwerk. Als u wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek als u een krediet heeft, kunt u het beste contact opnemen met een hypotheekadviseur.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?