Beoordeel deze pagina
8,5/10 (4)
Bedankt voor uw beoordeling

Krediet en hypotheek

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 1 juni 2021
Bijgewerkt op dinsdag 17 november 2020

Wanneer je een lening of krediet hebt uitstaan en daarnaast een hypotheek wilt gaan afsluiten is het in de meeste gevallen verstandig om het krediet eerst af te lossen. Veel mensen hebben een vorm van krediet, bijvoorbeeld door de mogelijkheid om rood te staan op de bank of een creditcard. In het geval van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is het echter verstandig om hier wat zorgvuldiger mee om te gaan. Op deze pagina vertellen we jou wat de mogelijkheden zijn.

Let op:

Je kunt een hypotheek berekenen met een krediet, al zal je waarschijnlijk merken dat dit de mogelijkheden om geld te lenen voor een eigen woning behoorlijk kan beperken.

1. Krediet en een hypotheek aanvragen

Heb je een krediet en kun je dat niet zomaar aflossen, maar wil je toch een hypotheek aanvragen? Het is in principe mogelijk om een hypotheek te berekenen met een krediet, mits je inkomen voldoende is of het krediet niet te hoog is. Op het moment dat je een hypotheek aanvraagt met een krediet zal de bank dit geleende bedrag namelijk in veelvoud in mindering brengen op je maximale hypotheek.

Hypotheek met lening

Houd er bovendien rekening mee dat een bank bij een doorlopend krediet de volledige maximaal op te nemen som in mindering zal brengen op je mogelijkheden. Dus wanneer je van de mogelijke €10.000 bijvoorbeeld slechts €1.000 hebt opgenomen, wordt toch €10.000 in mindering gebracht. Wat dat betreft kan een hypotheek berekenen met een krediet behoorlijk nadelig uitpakken. Het kan zijn dat je zo weinig kunt lenen, dat je geen woning kunt kopen.

2. Doorlopend krediet naast hypotheek

Bij een doorlopend krediet kun je geld opnemen tot een bepaald limiet. Je kunt het in één keer opnemen of besluiten om het in delen op te nemen. Je betaalt alleen rente over het deel dat je al hebt opgenomen. Daarnaast brengt tussentijds deels of volledig aflossen geen extra kosten met zich mee. Je betaalt verder een bepaald bedrag per maand aan de kredietgever, dit wordt het termijnbedrag genoemd. De rente op het krediet ligt niet vast en het is mogelijk om het geld opnieuw op te nemen. Dit zorgt er echter wel voor dat het moeilijk is om in te schatten wanneer een doorlopend krediet is afgelost. Wanneer je doorlopend krediet naast hypotheek hebt is het belangrijk om met een onafhankelijk adviseur in gesprek te gaan om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Tip afbeelding
TIP!
Laat je goed adviseren
Maak een afspraak met een expert
Weet snel wat er mogelijk is
Altijd een expert in de buurt
Gratis en vrijblijvend
Advies door een expert

3. Aflossen en hypotheek aanvragen

Heb je voldoende spaargeld beschikbaar om het krediet volledig af te lossen? Dan is het waarschijnlijk verstandig om dit te doen voordat je een hypotheekaanvraag doet. Je kunt een hypotheek berekenen met een krediet of besluiten dit eerst af te lossen om meer voor je woning te kunnen lenen. In het bovenstaande geval kun je zomaar extra lenen voor je eigen woning, indien je erin slaagt om het lopende krediet op tijd af te lossen en daarna pas een aanvraag te doen.

4. Maximale hypotheek met krediet berekenen

Je kunt hier zelf je maximale hypotheek berekenen op basis van je inkomen. Echter als je een krediet hebt, is dit vaak maatwerk. Als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek wanneer je een krediet hebt, kun je het beste contact opnemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

5. Veelgestelde vragen

Kan ik een hypotheek aanvragen als ik krediet heb?

Ja, je kunt een hypotheek aanvragen met krediet maar de mogelijkheden zijn beperkt.

Wat voor invloed heeft mijn krediet op mijn hypotheek?

De bank brengt je krediet in mindering op de maximale hypotheek die je kunt aanvragen waardoor deze veel lager uit zal vallen.

Wat is een doorlopend krediet?

Dit is een krediet waarbij je tot een bepaald limiet geld mag opnemen, tussentijds mag aflossen zonder kosten en het afgeloste geld opnieuw kan opnemen.

Kan ik beter mijn krediet aflossen voordat ik een hypotheekaanvraag doe?

Het is verstandig om eerst je krediet af te lossen voordat je een hypotheekaanvraag doet omdat de mogelijkheden beperkt zullen blijven als je een krediet hebt.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?