Beoordeel deze pagina
9,7/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

5 Tips voor het beste hypotheekadvies

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 1 juni 2021
Bijgewerkt op dinsdag 17 november 2020

Hoe kunt u een betrouwbare adviseur vinden voor deskundig hypotheekadvies? Wij hebben vijf tips voor u opgesteld waarmee u gegarandeerd goed hypotheekadvies krijgt.

  1. Ga voor onafhankelijk advies
  2. Goede voorbereiding is het halve werk
  3. Goedkoop is duurkoop
  4. Kijk vooruit
  5. Blijf alert

1. Ga voor onafhankelijk advies

Als u besluit op zoek te gaan naar een hypotheekadviseur moet u eerst kiezen of u direct naar de bank wil gaan of naar een onafhankelijk adviseur. Uiteraard krijgt u bij hypotheekverstrekkers deskundig advies, maar de meeste aanbieders vergelijken enkel hun eigen producten in hun advies. Bij een onafhankelijk adviseur heeft u ruime keuze uit verschillende hypotheekverstrekkers en producten. Dankzij een uitgebreide vergelijking komt u gegarandeerd terecht bij de aanbieder die het best bij u past.

2. Goede voorbereiding is het halve werk

U stapt naar de hypotheekadviseur voor deskundigheid. Als u alles al wist zou u het immers ook zelf kunnen regelen. Er wordt niet verwacht dat u alles al weet als u op gesprek gaat bij de hypotheekadviseur. Om te zorgen dat u een goed en compleet advies krijgt, is een goede voorbereiding belangrijk. Bedenk vooraf wat uw wensen zijn en welke vragen u heeft. Het loont om online al eens rond te kijken naar de mogelijkheden.

3. Goedkoop is duurkoop

Iedereen wil graag zo goedkoop mogelijk uit zijn, maar bij het afsluiten van een hypotheek moet u zich niet blindstaren op de advieskosten. De kosten van goed advies heeft u immers snel terugverdiend als u de perfecte hypotheek kunt afsluiten tegen de voordeligste rente. Uiteraard kunt u wel verschillende adviseurs en hun tarieven vergelijken.

De betaalregeling kan ook per hypotheekadviseur verschillen. Sommige adviseurs hanteren een uurtarief, anderen kiezen voor een vast bedrag. U kunt overleggen wat voor u de voordeligste keuze is.

4. Kijk vooruit

Een goede hypotheekadviseur zal u ook adviseren over de toekomst. Tijdens de looptijd kan er immers een hoop veranderen, zowel in uw persoonlijke leven als in de wereld om u heen.

5. Blijf alert

Van een professionele hypotheekadviseur mag u deskundigheid verwachten, maar het is goed om uw hypotheekadviseur bij de les te houden. Kijk de offerte goed door voordat u akkoord gaat.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?