Beoordeel deze pagina
7,7/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek berekenen pensioen

Bent u al wat ouder en wilt u de maximale hypotheek berekenen tijdens uw pensioen? De maximale hypotheek die u kunt afsluiten hangt af van het inkomen dat u verdient. U dient uit te gaan van uw bruto inkomen, maar tevens rekening te houden met veranderingen die er aanstaande zijn. Bent u nu 55 - 57 jaar en mag u vanaf uw 65ste met pensioen? Dan is de kans groot dat uw inkomen vanaf dat moment zal dalen. U kunt de hypotheek berekenen voor uw pensioen door uit te gaan van het inkomen dat u dan nog ontvangt.

Maandlasten betalen

U kunt uw hypotheek berekenen voor uw pensioen om ervoor te zorgen dat u ook na het bereiken van de AOW-leeftijd voldoende financiële middelen heeft, om de maandlasten te blijven betalen. Dit is met name van belang op het moment dat de looptijd van 30 jaar tot na uw AOW-leeftijd door zal lopen. Bent u nu bijvoorbeeld 55 jaar? Dan zal een nieuwe hypotheek met een looptijd van 30 jaar doorlopen tot u 85 bent. Dit betekent dat 20 jaar lang de maandlasten dient te betalen van een AOW-uitkering, eventueel aangevuld met uw pensioen.

Pensioenvoorziening

Het hangt in dat geval af van uw pensioenvoorziening, of u de mogelijkheid heeft een eigen woning aan te kopen met een hypotheek. Ontvangt u alleen een AOW-uitkering, of kunt u daarnaast gebruik maken van een ouderdomspensioen, naast bijvoorbeeld een uitkering uit een lijfrente? Het is van belang om uw totale bruto inkomen uit de pensioenvoorziening bij elkaar op te tellen. U kunt uw hypotheek berekenen tijdens uw pensioen door uit te gaan van dit bedrag, waarmee u de maandlasten op kunt brengen en de hypotheek kunt blijven betalen.

Maximale hypotheek berekenen

U kunt online de maximale hypotheek berekenen, zodat u een beeld krijgt van wat er op termijn mogelijk is. Bereikt u binnenkort de AOW-leeftijd en wilt u in uw woning blijven wonen, waarop nog een flinke hypotheek rust? Zorg er dan voor dat u voldoende inkomen blijft houden, of u extra aflossingen doet. Op het moment dat u de hypotheek verlengt of een nieuwe afsluit bestaat de kans dat u geen hypotheekrenteaftrek meer toe kunt passen. Voorkom dat u de woning dient te verkopen, door op tijd af te lossen of voor voldoende inkomen tijdens uw pensioen te zorgen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.