Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Opeethypotheek

Freddy Hoffman hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert

Wat is een Opeethypotheek?

Als u in het bezit bent van een eigen woning, heeft u in feite een groot kapitaal. De waarde van uw woning kan namelijk liquide worden, door middel van een Opeethypotheek. Weet u niet wat dat allemaal precies inhoudt? Leest u dan vooral verder om dit te ontdekken.


"De Florius Opeethypotheek heeft ons super geholpen, nu kunnen we heerlijk van ons pensioen genieten."
- Klaas en Lenie

Een Opeethypotheek: wat is dat?

Als u een huis bezit, heeft uw huis hoogstwaarschijnlijk overwaarde. De overwaarde van een huis is het verschil tussen de huidige waarde van uw woning en uw hypotheekschuld. Dit bedrag zit in uw woning en is daarom in principe niet vrij te besteden. Het hebben van een Opeethypotheek maakt dit echter wel mogelijk: door middel van zo'n soort hypotheek bent u in staat om het bedrag overwaarde van uw huis te lenen. Dit kan in één keer, of in meerdere termijnen onder vorm van een uitkering. In beide gevallen is uw huis zelf het onderpand van uw lening.

Opeethypotheek

Wat zijn de voordelen van een Opeethypotheek?

  • De hypotheek maakt uw overwaarde liquide. Op deze manier heeft u meer bestedingsruimte.
  • U kunt uw hypotheek ermee betalen. Op deze manier dalen uw vaste lasten. Dit is ideaal als u onvoldoende inkomen heeft.

De kosten

Omdat een Opeethypotheek in feite een lening is, betaalt u er rente over. Omdat uw huis als onderpand gebruikt wordt, is deze rente relatief laag. Het is ook mogelijk om de rente bij de lening op te tellen. Dit maakt de schuld echter hoger.

Wat zijn de minpunten van een Opeethypotheek?

Zoals iedere lening, neemt ook deze risico's met zich mee. Het kan een voordelige en slimme keuze zijn, maar u moet wel rekening kunnen houden met deze risico's. Dit zijn de voornaamste minpunten:

  • De waarde van uw huis kan met de tijd minder worden. Als uw overwaarde minder wordt, heeft dit invloed op uw lening. Het maximale bedrag dat u kunt lenen heeft namelijk alles met de waarde van uw woning te maken. Als u de grens van uw hypotheek behaald heeft, heeft u daarom geen inkomen meer en zult u eventueel uw woning moeten verkopen. Dit is natuurlijk het ergste geval, maar wel een mogelijkheid om rekening mee te moeten houden.
  • De rente van uw lening kan met de tijd stijgen. Het kan ook zo zijn dat de rente van uw lening stijgt. Ook in dit geval behaalt u eerder de maximumgrens, waardoor u uiteindelijk zonder inkomen zult kunnen zitten. Kortom: de minpunten van dit soort lening hebben te maken met het feit dat het een lening is. Een lening is niet oneindig of levenslang. Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van het feit dat u vroeg of laat alles zult moeten terugbetalen.
Opeethypotheek Afsluiten

Vraag en Antwoord in het kort

V: De Opeethypotheek, wat is dat? A: Met de Opeethypotheek krijgt u meer bestedingsruimte, u kunt de overwaarde opnemen en met dit bedrag bijvoorbeeld uw woning verduurzamen.

V: Welke aanbieders hebben de Opeethypotheek? A: Er zijn maar een aantal aanbieders van de Opeethypotheek: Florius, ABN AMRO, Rabobank, SNS Bank en Stekkie.

V: Wat is het grote voordeel van de Opeethypotheek? A: Het grootste voordeel van de Opeethypotheek is dat deze de overwaarde liquide maakt, op deze manier heeft u meer bestedingsruimte.

Wilt u een Opeethypotheek afsluiten?

Er zijn verschillende banken die deze optie aanbieden, die vooral voor gepensioneerden een goede oplossing kan bieden. Als u benieuwd bent, kunt u langs bij Rabobank, Florius of SNS. Deze bieden dit aan. Ook is het mogelijk op de verzilverhypotheek te nemen. Lees nu ook door naar de verzilerhypotheek en ontdek hier van de voordelen.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?