Hypotheek buitenlandse woningen

Tips & vragen

Een hypotheek voor buitenlandse woningen is niet ongebruikelijk, maar het is desalniettemin verstandig om u door een onafhankelijke hypotheekadviseur te laten voorlichten. Er komen bij een hypotheek voor buitenlandse woningen wat extra voorwaarden kijken, vooral wanneer u ervoor kiest om die in het land van bestemming af te sluiten.

1. Overwaarde of eigen vermogen

Het is bij het aangaan van een hypotheek voor buitenlandse woningen van belang om over overwaarde binnen uw huidige hoofdverblijf in Nederland te beschikken, of eigen vermogen achter de hand te hebben. Een tweede hypotheek is een stuk risicovoller dan een eerste woning in Nederland, waardoor de bank vraagt om een grotere eigen inbreng.

De overwaarde uit uw huidige woning is over het algemeen een uitstekende bron van kapitaal, aangezien u er op die manier geen spaargeld voor hoeft aan te wenden. Een gebruikelijke manier om de overwaarde te gebruiken voor een nieuwe woning is de Opeethypotheek.

Hoe meer eigen vermogen u in kunt brengen, des te groter de kans is dat de hypothecaire lening voor de vakantiewoning u verstrekt zal worden. Lees hier meer over een tweede hypotheek op een vakantiewoning!

Tip icoon

Hypotheek buitenland

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de laagste rentes
 • Gratis en vrijblijvend

2. Hypotheek in het buitenland

Ook indien u de hypotheek voor buitenlandse woningen in het buitenland aan wenst te gaan dient u eigen vermogen mee te brengen. In het buitenland vraagt men over het algemeen om een relatief grote eigen inbreng, die op kan lopen tot 20% van de koopsom.

Bovendien zijn de looptijden van hypotheken er over het algemeen een stuk korter dan hier in Nederland. Dat betekent dat u de hypotheek voor buitenlandse woningen sneller af dient te lossen en uw totale maandlasten (rente + aflossing) hoger uit zullen vallen.

waar moet je rekening mee houden voor een woning in het buitenland

3. Belangrijke elementen

Het is bij het afsluiten van een hypotheek voor buitenlandse woningen in het land van bestemming in ieder geval van belang om goed rekening te houden met de volgende elementen:

 • Plaatselijke regels met betrekking tot hypotheken
 • Eventuele kosten voor de vertaling van de hypotheekovereenkomst
 • Kosten voor een onafhankelijke deskundige ter plaatse
 • Specifieke voorwaarden van hypotheekverstrekkers
 • Kosten van de makelaar ter plaatse
 • Belastingen in het land van bestemming

Deze elementen vragen om wat extra aandacht, zodat u goed weet waar u aan begint. Een hypotheek voor buitenlandse woningen zit net wat anders in elkaar dan uw eerste hypotheek in Nederland, waardoor het verstandig is hier wat extra aandacht aan te besteden.

4. Veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik een woning in het buitenland financieren?

U kunt een tweede hypotheek afsluiten om een woning in het buitenland te financieren maar hier heeft u wel eigen vermogen voor nodig of overwaarde op uw hoofdverblijf.

Kan ik een hypotheek in het buitenland krijgen?

Het is ook mogelijk om in het buitenland een hypotheek te krijgen maar hierbij moet u wel goed op de lokale voorwaarden letten en hier hebt u ook vaak een aanzienlijke eigen vermogen voor nodig.

Kan ik de rente over een tweede hypotheek aftrekken?

Het is niet mogelijk om de rente over een tweede hypotheek van uw belasting af te trekken.

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee