Beoordeel deze pagina
8/10 (5)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek buitenlandse woningen

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 1 juni 2021
Bijgewerkt op dinsdag 17 november 2020

Een hypotheek voor buitenlandse woningen is niet ongebruikelijk, maar het is desalniettemin verstandig om u door een onafhankelijke hypotheekadviseur te laten voorlichten. Er komen bij een hypotheek voor buitenlandse woningen wat extra voorwaarden kijken, vooral wanneer u ervoor kiest om die in het land van bestemming af te sluiten.

Snel naar:

Overwaarde of eigen vermogen

Het is bij het aangaan van een hypotheek voor buitenlandse woningen van belang om over overwaarde binnen uw huidige hoofdverblijf in Nederland te beschikken, of eigen vermogen achter de hand te hebben. Een tweede hypotheek is een stuk risicovoller dan een eerste woning in Nederland, waardoor de bank vraagt om een grotere eigen inbreng.

De overwaarde uit uw huidige woning is over het algemeen een uitstekende bron van kapitaal, aangezien u er op die manier geen spaargeld voor hoeft aan te wenden. Een gebruikelijke manier om de overwaarde te gebruiken voor een nieuwe woning is de Opeethypotheek.

Hoe meer eigen vermogen u in kunt brengen, des te groter de kans is dat de hypothecaire lening voor de vakantiewoning u verstrekt zal worden. Lees hier meer over een tweede hypotheek op een vakantiewoning!

Hypotheek in het buitenland

Ook indien u de hypotheek voor buitenlandse woningen in het buitenland aan wenst te gaan dient u eigen vermogen mee te brengen. In het buitenland vraagt men over het algemeen om een relatief grote eigen inbreng, die op kan lopen tot 20% van de koopsom.

Bovendien zijn de looptijden van hypotheken er over het algemeen een stuk korter dan hier in Nederland. Dat betekent dat u de hypotheek voor buitenlandse woningen sneller af dient te lossen en uw totale maandlasten (rente + aflossing) hoger uit zullen vallen.

Belangrijke elementen

Het is bij het afsluiten van een hypotheek voor buitenlandse woningen in het land van bestemming in ieder geval van belang om goed rekening te houden met de volgende elementen:

  • Plaatselijke regels met betrekking tot hypotheken
  • Eventuele kosten voor de vertaling van de hypotheekovereenkomst
  • Kosten voor een onafhankelijke deskundige ter plaatse
  • Specifieke voorwaarden van hypotheekverstrekkers
  • Kosten van de makelaar ter plaatse
  • Belastingen in het land van bestemming

Deze elementen vragen om wat extra aandacht, zodat u goed weet waar u aan begint. Een hypotheek voor buitenlandse woningen zit net wat anders in elkaar dan uw eerste hypotheek in Nederland, waardoor het verstandig is hier wat extra aandacht aan te besteden.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik een woning in het buitenland financieren?

U kunt een tweede hypotheek afsluiten om een woning in het buitenland te financieren maar hier heeft u wel eigen vermogen voor nodig of overwaarde op uw hoofdverblijf.

Kan ik een hypotheek in het buitenland krijgen?

Het is ook mogelijk om in het buitenland een hypotheek te krijgen maar hierbij moet u wel goed op de lokale voorwaarden letten en hier hebt u ook vaak een aanzienlijke eigen vermogen voor nodig.

Kan ik de rente over een tweede hypotheek aftrekken?

Het is niet mogelijk om de rente over een tweede hypotheek van uw belasting af te trekken.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?