Beoordeel deze pagina
9,6/10 (41)
Bedankt voor uw beoordeling
 · 382 beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!

Stap 1/3
Laagste rente garantie
100% onafhankelijk
Gratis en vrijblijvend

Uw persoonlijke recreatiewoning hypotheek

Wilt u ook graag weten wat u aan hypotheek kunt krijgen voor een recreatiewoning? U ontvangt direct na het versturen de uitslag van de berekening in uw e-mail.

Stap 1: Uw situatie

* Elke dag helpen wij 200+ mensen met een berekening op maat. Hoe vollediger u alles invult hoe nauwkeuriger de berekening wordt.

Dit kunt u verwachten

 • Wat kan ik maximaal lenen
 • In welke prijsklasse kan ik kopen
 • Wat zijn de laagste maandlasten
 • Wat is de laagste rente
 • Is oversluiten aantrekkelijk

"Fijn als iemand je helpt"

De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 2 november 2021
Alle informatie wordt natuurlijk vertrouwelijk behandeld

We vergelijken alle hypotheekverstrekkers

40+

Mensen vertrouwen op ons advies

201.286

Gegarandeerd de laagste rente

vanaf 0,65%

Over HypotheekBerekenen.nl

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs bij u aan huis komen voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!

Bereken uw hypotheek voor een recreatiewoning

Een vakantiewoning kopen, hoe werkt dat met de hypotheek? Bereken hier hoeveel hypotheek je voor een recreatiewoning kunt krijgen.

Hypotheek voor een recreatiewoning

Wat zou het toch fijn zijn, een vakantie woning in het zuiden van Spanje of liever gewoon in Nederland. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk met de hypotheek? En welke factoren spelen hierin mee?

Hypotheek voor recreatiewoning

Een hypotheek voor een recreatiewoning, ook wel vakantiewoning genoemd, is slechts bij een beperkt aantal kredietverstrekkers mogelijk. De hypotheekverstrekkers die een lening voor een recreatiewoning aanbieden, financieren vaak niet het volledige aankoopbedrag. Hierbij kan het ook zo zijn dat er extra voorwaarden van toepassing zijn. Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je waarschijnlijk zelf eigen middelen in moet brengen. De voorwaarden die banken stellen, verschillen bovendien. Daarom is het handig om een goede vergelijking te maken. Vervolgens kun je bepalen bij welke hypotheekverstrekker je een eerste of tweede hypotheek afsluit voor jouw vakantiewoning, afhankelijk van of je al een hypotheek hebt.

Voorwaarden financiering recreatiewoning

Er zijn meerdere voorwaarden voor het afsluiten van een hypotheek voor een recreatiewoning. Deze voorwaarden verschillen echter per hypotheekverstrekker. Het gaat onder meer om eisen die aan de woning gesteld worden:

 • Het huis mag voor de meeste hypotheekverstrekkers niet verplaatsbaar zijn
 • Het huis moet vaak van steen of beton zijn
 • Soms geldt de voorwaarde dat de recreatiewoning niet voor permanente bewoning geschikt is
 • Verhuur niet toegestaan
 • Er is over het algemeen sprake van een maximale looptijd van de hypotheek van 25 jaar
 • Het vakantiehuis moet voorzien zijn van sanitair en op de reguliere leidingen aangesloten zijn, bijvoorbeeld op elektra en water