Stap 1/3
 • Laagste rente garantie
 • 100% onafhankelijk

Persoonlijke recreatiewoning hypotheek

Wil jij ook graag weten wat je aan hypotheek kunt krijgen voor een recreatiewoning? Je ontvangt de uitslag van de berekening per e-mail.


Jouw situatie

* Elke dag helpen wij 200+ mensen met een berekening op maat. Hoe vollediger je alles invult hoe nauwkeuriger de berekening wordt.

We vergelijken alle hypotheekverstrekkers

40+

Mensen vertrouwen op ons advies

201.286

Gegarandeerd de laagste rente

vanaf 3,09%

Bereken je hypotheek

Een vakantiewoning kopen, hoe werkt dat met de hypotheek? Bereken hier hoeveel hypotheek je voor een recreatiewoning kunt krijgen.

Hypotheek voor een recreatiewoning

Wat zou het toch fijn zijn, een vakantie woning in het zuiden van Spanje of liever gewoon in Nederland. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk met de hypotheek? En welke factoren spelen hierin mee?

Hypotheek voor recreatiewoning

Een hypotheek voor een recreatiewoning, ook wel vakantiewoning genoemd, is slechts bij een beperkt aantal kredietverstrekkers mogelijk. De hypotheekverstrekkers die een lening voor een recreatiewoning aanbieden, financieren vaak niet het volledige aankoopbedrag. Hierbij kan het ook zo zijn dat er extra voorwaarden van toepassing zijn. Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je waarschijnlijk zelf eigen middelen in moet brengen. De voorwaarden die banken stellen, verschillen bovendien. Daarom is het handig om een goede vergelijking te maken. Vervolgens kun je bepalen bij welke hypotheekverstrekker je een eerste of tweede hypotheek afsluit voor jouw vakantiewoning, afhankelijk van of je al een hypotheek hebt.

Voorwaarden financiering recreatiewoning

Er zijn meerdere voorwaarden voor het afsluiten van een hypotheek voor een recreatiewoning. Deze voorwaarden verschillen echter per hypotheekverstrekker. Het gaat onder meer om eisen die aan de woning gesteld worden:

 • Het huis mag voor de meeste hypotheekverstrekkers niet verplaatsbaar zijn
 • Het huis moet vaak van steen of beton zijn
 • Soms geldt de voorwaarde dat de recreatiewoning niet voor permanente bewoning geschikt is
 • Verhuur niet toegestaan
 • Er is over het algemeen sprake van een maximale looptijd van de hypotheek van 25 jaar
 • Het vakantiehuis moet voorzien zijn van sanitair en op de reguliere leidingen aangesloten zijn, bijvoorbeeld op elektra en water

Laat je goed adviseren

Laat je goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maak je een goede keuze en kan je profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts

 • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
 • Wij zijn 100% onafhankelijk
 • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

Deze aanbieders doen mee