Beoordeel deze pagina
6,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Hoe werkt een hypotheekaanvraag?

Hypotheek aanvragen: hoeveel kan ik lenen?

Een hypotheek aanvragen en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? De procedure kan per geldverstrekker licht verschillen, maar er is doorgaans sprake van min of meer dezelfde werkwijze.

Het begint met een online berekening van hoeveel u kunt lenen. Dat geeft een goed beeld van de mogelijkheden, aan de hand waarvan u ontdekt of een huis betaalbaar is. Het is vervolgens de moeite waard om de verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dat kunt u zelf doen, maar een onafhankelijk hypotheekadviseur heeft daarmee meer ervaring en weet precies waarop goed te letten.

Hoe werkt een hypotheekaanvraag?

De daadwerkelijke hypotheekaanvraag begint met het aanvragen van een offerte bij de geldverstrekker van uw keuze. Zodra u, bij voorkeur samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur, een vergelijking heeft gemaakt kunt u de aanvraag doen. U vraagt de geldverstrekker wat u kunt lenen, op basis van een aantal belangrijke gegevens.

U dient in ieder geval aan te tonen wat u bruto per jaar verdient, eventueel in combinatie met uw partner. Daarnaast dient u aan te geven wat de waarde van de te kopen woning is. Die twee elementen bepalen de maximale hypotheek die u kunt aanvragen. Afhankelijk van uw dienstverband kan de geldverstrekker vragen om een intentieverklaring van uw werkgever, een vast contract of jaarcijfers van een eigen onderneming die u heeft. Indien er voldoende mogelijkheden zijn zal de geldverstrekker u een offerte uitbrengen, als officiële aanbieding om een hypotheek af te sluiten.

Hoeveel kan ik lenen? Online berekenen

Benieuwd hoeveel u kunt lenen? U kunt online de maximale hypotheek berekenen. Als eerste indicatie, zodat u goed weet wat er ongeveer mogelijk is.

Bereken wat u op basis van uw bruto inkomen per jaar of per maand kunt lenen. En houd rekening met de waarde van het huis, omdat dit de maximale hypotheek aangeeft. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan u helpen met een meer gedetailleerde berekening. Net als met het vergelijken van de hypotheekverstrekkers, om daar een hypotheek aan te vragen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.