Beoordeel deze pagina
9,3/10 (54)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek voor ondernemers

De ondernemershypotheek is een hypotheekvorm waarbij de ondernemer centraal staat.

Alles weten wat u moet weten over de ondernemershypotheek, staat bij ons op de website HypotheekBerekenen.nl. Er zijn een aantal hypotheekadviseurs bij ons aangesloten die gespecialiseerd zijn in de hypotheken voor ondernemers.

Na een goede inventarisatie met één van de hypotheekadviseurs is er vaak meer mogelijk dan aanvankelijk wordt gedacht. Zorg daarom voor een goed gesprek met één van de hypotheekadviseurs en ontdek alle mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek voor ondernemers.

Ook is bij ons de rekentool voor ondernemers te vinden, hierin kunt u snel en globaal zien hoeveel hypotheek u als ondernemer kunt krijgen.

Hoe werkt de hypotheek voor ondernemers?

U bent zelfstandig ondernemer en wilt weten aan welke eisen u moet voldoen om een hypotheek te krijgen als ondernemer. Bent u een startende ondernemer, waarbij u nog maar 1 of 2 jaar als ondernemer staat ingeschreven bij de kvk, dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen voordat u een hypotheek kunt afsluiten. Maar ook als u nog maar één jaar ondernemer bent is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten.

In de afgelopen tijd zijn de regels versoepeld om als ondernemer een hypotheek aan te vragen. Vele banken willen nu een percentage van uw inkomen zien, als u startend ondernemer bent. Wanneer u als starter in uw eerste jaar zit, telt bijvoorbeeld bij een aantal banken uw inkomen mee voor 75% van de koopsom. Op deze manier kunt u als zelfstandig startend ondernemer toch een hypotheek aanvragen. Vaak zitten hier nog wel regels aan verbonden, maar dat is per bank verschillend.

Ondernemershypotheek

Stappenplan

Om het makkelijk te maken hebben wij hier een kort stappenplan beschreven hoe u het beste te werk kunt gaan voor de ondersnemershypotheek.

1. Cijfers compleet maken

Ten eerst is het belangrijk om de cijfers van uw bedrijf compleet te krijgen. Welke cijfers moet u allemaal gereed hebben als u een adviesgesprek wilt hebben? Dit zijn de cijfers van de laatste drie ondernemersjaren. Als u nog maar maar één of twee jaar ondernemer bent, zorgt u voor de cijfers van deze jaren.

2. Berekening invullen

Nu de cijfers compleet zijn, vult u bij ons de berekening voor een ondernemershypotheek. Aan de hand van deze berekening ontvangt u via de mail een uitslag. Deze uitslag is puur per indicatie. Om precies te weten hoeveel hypotheek u als ondernemer kan krijgen is het goed om een adviesgesprek met een hypotheekadviseur aan te vragen. Nadat u de berekening heeft ingevuld en u voldoet aan de eisen, wordt u gebeld voor een afspraak met een hypotheekadviseur.

3. Adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek neemt u de cijfers mee van uw onderneming van de afgelopen drie jaar. Daarnaast zorgt u voor de complete inkomstenbelasting opgave van de afgelopen drie jaren. Als laatste neemt u de inschrijving van de kvk mee, zodat de hypotheekadviseur kan zien dat u ook daadwerkelijk staat ingeschreven als ondernemer. Tijdens het gesprek kijkt u samen met de hypotheekadviseur naar de mogelijkheden voor een hypotheek.

4. Hypotheek afsluiten

Nadat het adviesgesprek met de hypotheekadviseur goed is verlopen kunt u gaan zoeken naar een huis. Misschien heeft u dat al gedaan en heeft u al een huis op het oog. Dan kunt u gaan bieden en kopen om een hypotheek af te sluiten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een ondernemershypotheek

Om de juiste hypotheek af te sluiten, is het belangrijk om deskundig advies te krijgen van de hypotheekadviseur. Er zitten namelijk nogal wat voor- en nadelen aan een ondernemershypotheek, maar dit is per persoon afhankelijk.

Voordelen

Als ondernemer zijn er voordelen om te kiezen voor een ondernemershypotheek. Als u een huis koopt in plaats van huurt, wordt het uw eigendom.

Het voordeel van een ondernemershypotheek berekening invullen is dat u zo snel en overzichtelijk een indicatie krijgt van uw maximaal te krijgen hypotheek.

Nadelen

Uiteraard zitten er ook nadelen aan het afsluiten van een ondernemershypotheek. Als ondernemer moet u altijd zorgen voor uw eigen winsten en heeft u nooit een vast inkomen. Heeft u een minder jaar, dan zal u toch uw maandlasten van de hypotheek betalen. Neem nu contact op met een hypotheekadviseur om al uw kansen te bespreken om een hypotheek af te sluiten.

De banken nemen een verschillend percentage van je inkomen bij het berekenen van uw hypotheek. In deze tabel staan de banken met het percentage van uw inkomen dat u kunt gebruiken om een hypotheek aan te vragen.

Bank 1 - 2 jaar 2 - 3 jaar > 3 jaar
Rabobank 75% 90% 100%
ABN AMRO 75% 90% 100%
SNS Bank 75% 90% 100%
Aegon 100%* 100%* 100%*
Allianz 75% 90% 100%
ING Bank 75% 90% 100%
NIBC Direct 75% 90% 100%

*Voorwaarde: Afsluiten Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Voor meer informatie van de overige banken, maak een adviesgesprek met een hypotheekadviseur.

Hypotheek als zzp’er

Ook als zzp’er, zelfstandige zonder personeel kunt u een hypotheek aanvragen. Als u nog maar één of twee jaar zzp’er bent kunt u een hypotheek aanvragen. Om de juiste berekening te doen op onze website krijgt u de berekening hoeveel hypotheek als zzp'er kunt krijgen. Meer informatie hierover staat op de hypotheek voor zzp’er pagina.

Hypotheek voor ondernemers

Bereken de maximale hypotheek als ondernemer

Kom in contact met een professionele hypotheekadviseur en ontvang deskundig advies om een ondernemershypotheek af te sluiten. Om alvast een globale berekening te maken voor u, kunt u onze rekentool invullen. In deze rekentool op de website kunt u berekenen hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Na het invullen van de rekentool ontvangt u de uitslag van de berekening via de mail. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen.

Binnen 2 minuten duidelijkheid over uw hypotheek als ondernemer

Doe hier de berekening online