Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Koopkanskaart per provincie 2020

Om een duidelijker beeld te geven van wat de koopkansen voor jouw provincie zijn hebben we de provincies van Nederland op een rij gezet. Bij elke provincie kun je jouw inkomensgroep aanklikken en bekijken waar voor jou kansen liggen. Daarnaast kun je natuurlijk ook de volledige KoopKanskaart van 2020 bekijken.

In welke provincie wil jij wonen?

Koopkanskaart Noord-Holland 2020

Ook in 2020 is de koopkans in Noord-Holland klein. Voor de woningzoekers met een modaal inkomen van €36.000 bruto is de koopkans bijzonder laag. Ook in de hogere loonschalen blijft de koopkans onveranderd. Toch is bovenin Noord-Holland een lichtpuntje te vinden: Den-Helder, hier is de koopkans wel degelijk aanwezig.

Koopkanskaart Zuid-Holland 2020

Uit het jaarlijkse onderzoek van Hypotheekberekenen.nl blijkt dat er in Zuid-Holland weinig kansen liggen voor woningzoekers met een modaal inkomen van €36.000. Volgens het onderzoek hebben de starters binnen deze inkomensgroep het meeste kans op een woning in Schiedam. Verder hebben de woningzoekers met een inkomen van €50.000 een grotere kans om een woning te kopen in o.a. Nissewaard, Dordrecht, Zwijndrecht, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Sliedrecht en Gouda.

Koopkanskaart Zeeland 2020

In de provincie Zeeland is de koopkans voor een aantal gemeentes veranderd ten opzichte van 2019. De koopkans voor de huizenzoekers met een modaal inkomen van €36.000 incl. een starterslening is in de volgende gemeentes verbeterd: Borsele, Noord-Beveland, Kapelle en Hulst. De koopkans is verminderd in Tholen, Terneuzen en Sluis. In Schouwen-Duiveland en Veere is de koopkans het kleinst. Daar tegenover is de koopkans het hoogst in Vlissingen en Reimerswaal.

Koopkanskaart Noord-Brabant 2020

De koopkans in Noord-Brabant blijft klein voor de eenverdieners met een modaal inkomen van €36.000. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Hypotheekberekenen.nl. De koopkans is wel lichtelijk verbeterd tegenover 2019. In Moerdijk, Geertruidenberg, Tilburg, Bergen op Zoom en Oss is de koopkans gegroeid. De gemeentes waar kans van kopen voor de starters met een modaal inkomen ligt zijn Bergen op Zoom en Roosendaal.

Koopkanskaart Limburg 2020

De kans om een woning te kopen voor eenverdieners met een modaal inkomen van €36.000 is in 2020 ook weer vrij laag. De gemeenten waar de kans voor deze inkomensgroep wat hoger ligt zijn: Brunssum, Kerkrade en Heerlen. Ben je een starter en wil je in Limburg wonen, dan zijn er meer mogelijkheden, veel gemeenten in Limburg stellen een starterslening beschikbaar.

Koopkanskaart Gelderland 2020

Uit het jaarlijkse onderzoek van Hypotheekberekenen.nl blijkt dat de koopkans voor een eenverdiener met een modaal inkomen behoorlijk klein is. Met de provincies Winterswijk en Aalten als enige kanshebbers voor de modaal verdieners in Gelderland is een tweede verdiener een must. Zodra je er namelijk een modaal inkomen bij optelt verandert Gelderland naar een provincie met een hoge koopkans. Rozendaal is hierbij een uitzondering, dit is een van de duurste gemeentes in Nederland).

Koopkanskaart Utrecht 2020

In de provincie Utrecht is er weinig veranderd als het gaat om de koopkans in vergelijking met het afgelopen jaar. Voor woningzoekers met een modaal inkomen van €36.000 euro is, volgens het onderzoek van Hypotheekberekenen.nl, de koopkans in Utrecht minimaal. Zelfs de woningzoekers met een bruto-inkomen van €50.000 maken enkel een kans in Nieuwegein en Veenendaal.

Koopkanskaart Flevoland 2020

Uit het jaarlijkse koopkans onderzoek van Hypotheekberekenen.nl blijkt dat ook dit jaar Flevoland lastig te bereiken is voor de eenverdieners met een inkomen van €36.000 per jaar. Toch is er voor de modale verdiener een kleine kans in de gemeente Noordoostpolder, hier zijn huizenprijzen iets lager en kan er ook een maximale starterslening van €36.000 aangevraagd worden.

Koopkanskaart Overijssel 2020

Uit het jaarlijkse koopkans onderzoek van Hypotheekberekenen.nl blijkt dat ook dit jaar Flevoland lastig te bereiken is voor de eenverdieners met een inkomen van €36.000 per jaar. Toch is er voor de modale verdiener een kleine kans in de gemeente Noordoostpolder, hier zijn huizenprijzen iets lager en kan er ook een maximale starterslening van €36.000 aangevraagd worden.

Koopkanskaart Drenthe 2020

Ook in 2020 blijkt de grootste koopkans voor Drentenaren met een modaal inkomen en starterslening in de gemeenten Hoogeveen, Assen en Borger-Odoorn liggen. Verder is de koopkans voor deze groep in Emmen, Coevorden en Meppel toegenomen. Voor de hogere-inkomensgroepen is de koopkans in Drenthe vrij groot.

Koopkanskaart Groningen 2020

De koopkans in de provincie Groningen is ook in 2020 het grootst van Nederland. Als starter met een modaal inkomen van €36.000 kun je vrijwel in elke gemeente terecht voor een koopwoning. De uitzonderingen hierop zijn de gemeenten Westerkwartier en Groningen, hier is de koopkans voor deze groep wat lager. Ook als je geen starter bent, is de koopkans voor groep met een modaal inkomen groot in de provincie Groningen.

Koopkanskaart Friesland 2020

Volgens het jaarlijkse Koopkans onderzoek dat Hypotheekberekenen.nl heeft uitgevoerd is de kans om een woning te kopen in Friesland lichtelijk gestegen in de noordelijke provincies. Dit geldt voor de groep met een modaal inkomen van €36.000 per jaar (bruto). De koopkans op de Waddeneilanden is in 2020 niet gestegen, het is namelijk nog steeds erg lastig om hier een woning te bemachtigen. Dit komt door het lage aanbod koopwoningen op de eilanden. De grootste kans op een woning voor starters in Friesland ligt in de gemeentes Waadhoeke en Nordeast-Fryslân.

Toch nog graag de volledige Koopkanskaart van 2020 bekijken? Dat kan hier.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?