Snel, duidelijk en bovenal eerlijk.

Wij zijn een jong stel (23 jaar) die voor het eerst een huis gingen kopen. Wij hebben ons georiënteerd bij diverse adviseurs. Via onze voormalige buren kregen wij een link naar de financiële alliantie en Margreet Lanjouw. Het prettige was dat Margreet in de avonduren langs komt, we hoefden dus niet een aparte afspraak te maken op een kantoor: ideaal. Het contact verloopt soepel en snel. Kortom: de keuze ging naar de financiële alliantie met Margreet Lanjouw als contactpersoon.

De eerste keer dat Margreet ons bezocht was bij de zogenaamde intake avond. In ongeveer 90 minuten hebben we de huidige situatie geschetst en de kaders afgebakend. Het kopen van een huis was voor ons de eerste keer, wij vonden het daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van zaken die (gaan) spelen. Aan het eind van het gesprek waren onze vragen beantwoord. Het was erg prettig dat Margreet eerlijk is over de mogelijkheden en duidelijk beargumenteerd waarom. Ongeveer een maand later hebben wij ons eerste bod gedaan op een huis. Na een korte periode van onderhandelingen en heen-en-weer gebel zijn wij er met de verkopende partij uitgekomen. Wij hebben toen (op een maandag) direct contact gezocht met Margreet, de volgende avond zou zij langs komen om alles te regelen. Dinsdag avond: Margreet kwam langs, beide partijen hebben de voorbereidingen getroffen en de juiste documenten meegebracht. Nog diezelfde avond (lees 21:30-22:00) hebben wij de documenten naar Margreet gestuurd. Woensdag: De offerte van de hypotheek is binnen, wij hebben alles doorgenomen, akkoord gegeven en retour verzonden. Vrijdag: De hypotheekverstrekker ging akkoord en de financiering was rond! Ondanks alle verhalen dat het wel 2 - 3 maanden kan duren, is het ons gelukt binnen 1 week. Natuurlijk kwam dit grotendeels door de snelheid van Margreet.

De beschreven periode heeft plaatsgevonden in de eerste week van juli. Op 18 juli was de sleutel overdracht en momenteel wonen wij al ruim 2 maand in ons nieuwe huis. De makelaar vertelde ons dat hij in al die jaren nog nooit zo snel een project heeft afgerond. Dan nog de nazorg: Nadat al het papierwerk was geregeld en de sleuteloverdracht is geweest, heeft Margreet ons gevraagd hoe alles is verlopen. Op korte termijn komt ze langs om te bekijken hoe het bevalt. Kortom: De keuze voor de financiële alliantie heeft zijn vruchten afgeworpen. Het is allemaal erg snel en goed gegaan. Eindelijk een partij die down-to-earth is en verteld waar het op staat. Geen kleine lettertjes, geen vage service voorwaarden, er wordt één bedrag betaald die ook nog eens lager ligt dan de grotere partijen in Nederland: uitstekend!

(10) Tim op 2 oktober 2014

Gratis en vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur?

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen