Beoordeel deze pagina
8,5/10 (13)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek berekenen bedrijfspand

Freddy Hoffman hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert

Heeft u een bedrijfspand nodig voor het opzetten of voortzetten van uw onderneming, of wilt u het bedrijfspand financieren? Het is dan verstandig om op zoek te gaan naar een zakelijke hypotheek. Houd er rekening mee dat u kunt kiezen voor een zakelijke hypotheek, maar dat het daarnaast goed mogelijk is om objectfinanciering te verkiezen, wat net iets anders werkt. In beide gevallen zal u aan een aantal voorwaarden moeten voldoen, net als wanneer u privé een hypotheek af wilt sluiten om een woning aan te kopen, of deze te verbeteren.

Hypotheek voor bedrijfspand

Zakelijke hypotheek afsluiten voor bedrijfspand

U kunt een zakelijke hypotheek afsluiten voor een bedrijfspand op het moment dat u de bank ervan weet te overtuigen dat uw onderneming voldoende gezond is om de investering te kunnen doen. U dient onder andere cijfers te presenteren met betrekking tot uw cashflow en de prognose voor de toekomst. Deze hypotheekvorm is in die zin vergelijkbaar met de privéhypotheek, aangezien u de bank in dient te lichten over het inkomen dat uw onderneming weet te verwerven. U doet met de aankoop van een bedrijfs- of winkelpand een flinke investering, die u op termijn op dient te kunnen brengen. Een hypotheek op het bedrijfspand is wel een mooie investering voor uw bedrijf, die zich op lange termijn waarschijnlijk terug gaat verdienen.

Bedrijfspand financieren

Naast een bedrijfshypotheek is het mogelijk om het bedrijfspand om andere manieren te financieren. Dit kan mogelijk zijn door investeerders van buitenaf of geldschieters in uw omgeving. Als u iemand heeft die wil investeren voor u, hoeft u geen bedrijfshypotheek nodig, en kan de investeerder het bedrijfspand voor u financieren.

Objectfinanciering bij gespecialiseerde hypotheekbank

U kunt zakelijk ook kiezen voor objectfinanciering, al is dat een stuk lastiger op het moment dat de waarde van onroerend goed onder druk staat. In dat geval kiest u voor een gespecialiseerde hypotheekbank, die niet zozeer kijkt naar het inkomen van uw onderneming. In plaats daarvan wordt het pand getaxeerd en kijkt men goed naar de verwachte waardeontwikkeling van het vastgoed. U doet een duidelijke investering in het pand, die u verwacht terug te verdienen. Er bestaan belangrijke verschillen tussen objectfinanciering en de zakelijke hypotheek voor bedrijfspanden en winkelpanden, waardoor het van belang is om die uit elkaar te houden.

hypotheek berekenen bedrijfspand

Bedrijfshypotheek voor bedrijfspand of huren?

Denkt u nog na over de mogelijkheid tot kopen of huren van een bedrijfs- of winkelpand? Huren biedt het voordeel van een (relatief) kortlopende verplichting, maar brengt aan de andere kant over het algemeen hogere maandlasten met zich mee. Een zakelijke hypotheek of objectfinanciering vraagt om een investering op de lange termijn, maar zorgt er aan de andere kant voor dat u na volledige aflossing eigenaar bent van het pand. Laat u goed adviseren over de mogelijkheid tot een hypotheek voor bedrijfs- of winkelpanden, zodat u een goede keuze kunt maken en u de bank kunt overtuigen van uw mogelijkheden.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?