Beoordeel deze pagina
8/10 (7)
Bedankt voor uw beoordeling

Chronische of ernstige ziekte

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 1 september 2020
Bijgewerkt op vrijdag 26 juni 2020

Wanneer je chronisch ziek bent en een hypotheek wil afsluiten zul je veel vragen hebben. Zo kun je bij veel verzekeraars geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten of je dient een veel hogere premie te betalen voor je verzekering. Deze situatie kan een probleem vormen bij het afsluiten van een hypotheek. Gelukkig zijn er intermediairs die je kunnen bijstaan en er voor kunnen zorgen dat je toch de hypotheek kan afsluiten mét een betaalbare overlijdensrisicoverzekering.

1. De overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is de overlijdensrisicoverzekering verplicht. De verzekeraar keert geld uit aan de hypotheekverstrekker indien een van de huiseigenaren zou komen te overlijden. Zo weet de bank zeker dat de hypotheek wordt afbetaald. Bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering vul je een gezondheidsverklaring in. De verzekeraar besluit aan de hand van je verklaring of je een verzekering kan afsluiten. Soms zal de verzekeraar extra onderzoek instellen in de vorm van een controle of een gesprek met een arts. De verzekeraar loopt veel risico bij chronisch of ernstig zieke personen. Dit maakt het lastig voor chronische patiënten om een verzekering af te sluiten.

chronisch ziek en hypotheek

2. Goed verzekerd ondanks ziekte

Voor je een hypotheek gaat afsluiten is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor een overlijdensrisicoverzekering. ICZ (Intermediair Chronisch Zieken) is een specialist die hard maakt voor een groep die bij andere verzekeraars niet goed terecht kan. ICZ behandelt iedereen als individu en weet goed om te gaan met de gevolgen van chronische ziekten of ziekten uit het verleden voor bijvoorbeeld een hypotheek. Zo is het voor chronische patiënten toch mogelijk om bij ICZ een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

3. Intermediair voor een overlijdensrisicoverzekering

ICZ is nadrukkelijk geen verzekeraar, maar een intermediair. Dat betekent dat het gaat om een tussenpersoon die mensen helpt aan de beste overlijdensrisicoverzekering. Dit kan voorkomen dat chronisch zieken en anderen die ziek zijn geweest te veel betalen voor een verzekering. De specialist heeft veel ervaring met chronisch zieken en anderen die de ziekte inmiddels achter de rug hebben maar nog altijd met de gevolgen worden geconfronteerd. Vanuit een doordachte aanpak, die een goede verzekering voor een eerlijke premie garandeert.

De ICZ overlijdensrisicoverzekering is het resultaat van een unieke werkwijze. De specialisten houden er rekening mee dat geen mens hetzelfde is, waardoor het belangrijk is om daar ook in de polis rekening mee te houden. De intermediair biedt verzekeraars meer inzicht in de verschillende ziekten en aandoeningen waar mensen mee te maken kunnen hebben. Dat leidt tot belangrijke inzichten en kweekt begrip, om op basis daarvan een polis af te kunnen sluiten. Op die manier is de ICZ overlijdensrisicoverzekering vaak een stuk goedkoper dan de reguliere polissen die er bij de verzekeraars beschikbaar zijn. De hulp door de intermediair is op die manier van grote toegevoegde waarde. Maar met een intermediair alleen ben je er nog niet.

ICZ werkt samen met vrijwel alle onafhankelijke hypotheekadviseurs in Nederland. ICZ verzorgt de overlijdensrisicoverzekering en je hypotheekadviseur regelt de rest.

4. Voordelen van de ICZ overlijdensrisicoverzekering

Benieuwd naar de voordelen van de ICZ overlijdensrisicoverzekering? Het is een polis speciaal voor chronisch zieken en anderen die ziek zijn geweest. Maar liefst 97% van de mensen wordt dankzij de hulp van ICZ geaccepteerd en in 99% van de gevallen gebeurt dat gewoon voor de laagste premie.

Je kiest met een ICZ overlijdensrisicoverzekering voor snelheid en voor zekerheid, terwijl je vooraf slechts een minimale investering hoeft te doen. Kies voor een ervaringsdeskundige die speciale afspraken maakt met verschillende verzekeraars. Voor een overlijdensrisicoverzekering voor bijvoorbeeld een hypotheek, ook als je chronisch ziek bent of in het verleden last hebt gehad van een vervelende ziekte die je op dit gebied nog achtervolgt.

Naar de website van ICZ

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?