Beoordeel deze pagina
9,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek voor verbouwing

Freddy Hoffman, hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3/10!
"Fijn als iemand je helpt"
De adviseur besteedde erg veel tijd om duidelijk te maken wat een geldverstrekker exact nodig had en hoe ik dit het beste via internet kon aanleveren, erg behulpzaam! Alles wordt steeds meer digitaal en het is erg fijn als iemand je daarbij helpt.
- Harman G. op 5 mei 2020

En dan wilt u graag eindelijk eens het huis verbouwen maar heeft u daar even geen geld voor liggen. Kunt u dan niet verbouwen, of is er een haalbare optie die het verbouwen van het huis toch wél mogelijk maakt? Het antwoord op de vraag is ja. Want ook voor een verbouwing kunt u een hypotheek afsluiten in de vorm van een verbouwingshypotheek.

Hypotheek voor verbouwing

Het kan zomaar zijn dat u graag een andere badkamer of keuken wilt of dat u de woning zo wilt aanpassen dat u er de rest van het leven kunt blijven wonen. Een vaak kostbaar verhaal en zeker in deze tijd heeft u niet altijd de beschikking over spaargeld. Denk eens aan een hypotheek voor verbouwing en sluit een extra hypotheek voor deze verbouwing af. Er zijn verschillende partijen die verbouwen op deze manier mogelijk maken en u betaalt beslist niet altijd de hoofdprijs.

hypotheek voor verbouwing

Verhoog eventueel de al lopende hypotheek

Behalve een verbouwingshypotheek of een extra hypotheek voor verbouwen kunt u ook de al lopende hypotheek wellicht iets verhogen. Ophogen van de hypotheek wordt dit overigens ook wel genoemd. Door ophogen van de hypotheek komt er extra geld vrij ter verbetering van uw huis of voor een verbouwing van uw woning. Op deze manier is bij de verbouwing financieren ook een hypotheekrenteaftrek mogelijk. Wel worden de maandelijkse lasten uiteraard hoger, maar dat wordt ook al ingecalculeerd.

Extra hypotheek voor verbouwen

Wilt u geen hypotheek voor verbouwing afsluiten, dan kunt u ook overwegen een tweede hypotheek over te sluiten of is een bouwdepot nog een optie. Een bouwdepot? Dit is een speciale rekening en van die rekening betaalt u de kosten die gemaakt worden voor de verbouwing van het huis. De hoogte van het bedrag dat in het depot gestort wordt, komt in overleg met de geldverstrekker tot stand.

Op duurzame wijze verbouwen bespaart geld

Een hypotheek voor verbouwing is best een goede optie als u besluit het huis op duurzame wijze te verbouwen. Het geld dat u kwijt bent voor een extra hypotheek voor verbouwen verdient u deels terug omdat u door duurzaam te verbouwen fors bespaart op de energierekening.

Verbouwingshypotheek

Het hoeft in elk geval geen probleem te zijn om te verbouwen als u niet direct geld hebt liggen. U kunt besluiten bij de bank een extra hypotheek voor verbouwing aan te gaan. Wilt u liever geen verbouwingshypotheek, dan kunt u de lopende hypotheek eventueel oversluiten of kies u eventueel voor ophogen van de hypotheek, want ook op die manier komt er geld vrij. Daarbij, wat houd u tegen, helemaal als u duurzaam verbouwt of als u de woning zo aan wilt passen om er de rest van het leven wilt wonen. Dan is het toch ook een verbouwingshypotheek waard!

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?