Beoordeel deze pagina
8,7/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Hypotheek berekenen nieuwbouw woning

Freddy Hoffman hypotheekexpert
Freddy Hoffman
Blauw & Florijn
Onze hypotheekexpert

Wilt u een hypotheek berekenen voor een nieuwbouw woning? Dit werkt net iets anders dan bij een bestaande woning, aangezien u rekening dient te houden met enkele belangrijke factoren. U dient de woning bijvoorbeeld nog in te richten, terwijl u aan de andere kant geen last heeft van de aankoopkosten. U kunt zelf uw hypotheek berekenen voor een nieuwbouw woning, om na te gaan wat er mogelijk is en welke hypotheeklasten daar bruto en netto per maand bij zullen gaan horen.

hypotheek berekenen nieuwbouw

Maximale hypotheek berekenen

Hypotheek en inrichting

U kunt een hypotheek berekenen voor een nieuwbouw woning, maar houd er daarnaast bijvoorbeeld rekening mee dat u de woning ook nog dient in te richten. Houd geld apart voor de badkamer en bijvoorbeeld de keuken, naast de eventuele meubels die u nog aan dient te schaffen. U dient de vloer te (laten) leggen en de wanden af te (laten) werken, zaken waar hoge kosten mee gemoeid kunnen zijn. Financier deze zaken uit eigen middelen, of sluit een voldoende hoge hypotheek af indien dat tot de mogelijkheden behoort. Houd rekening met het feit dat de maximale financiering ten opzichte van de woningwaarde de komende jaren steeds een beetje verder terug zal lopen.

Verbouwingshypotheek

Ook met een huis die u wilt verbouwen kunt u een extra hypotheek aanvragen voor de verbouwing, dit wordt ook wel de verbouwingshypotheek genoemd. Met de verbouwingshypotheek vraagt u een tweede hypotheek aan, naast uw huidige hypotheek.

Aanvullende financieringskosten bij hypotheek

Aan de andere kant vallen de aankoopkosten bij een nieuwbouw woning weer mee, aangezien u deze doorgaans ‘vrij op naam’ koopt. Dit neemt aan de andere kant niet weg dat u wel afsluitkosten voor de hypotheek dient te betalen, in de vorm van advieskosten en notariskosten voor de hypotheeklening. Houd rekening met deze kosten. Op die manier kunt u de hypotheek berekenen van een nieuwbouw woning en nagaan wat u dient te lenen, of wat u maximaal kunt lenen op basis van uw inkomen(s).

Online hypotheek berekenen

U kunt online uw hypotheek berekenen voor een nieuwbouw woning, waardoor u zelf na kunt gaan wat er globaal mogelijk is. Ga uit van het bruto-inkomen dat u verdient en tel bij de maximale hypotheek het eigen geld op dat u in wilt zetten, of de schenking die u ontvangt. Het totaal van de financiering dient voldoende hoog te zijn om de vraagprijs te kunnen betalen. Houd tevens rekening met eventuele bouwrente, aangezien u die doorgaans tijdens de bouw van de woning al dient te betalen.

nieuwbouw hypotheek

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?