Beoordeel deze pagina
9,1/10 (7)
Bedankt voor uw beoordeling

Beste hypotheek 2020

Iedereen wil de beste hypotheek met de laagste rente. U gaat natuurlijk voor de beste hypotheek tegen de laagste hypotheekrente, maar wat maakt een hypotheek goed en wat zijn de verschillen tussen de hypotheekverstrekkers en de verschillende hypotheekvormen?

Bij het kiezen van een hypotheek gaat u niet standaard voor de hypotheek met de laagste hypotheekrente. De kwaliteit en voorwaarden zijn ook van groot belang. Besef goed dat de gekozen hypotheek voor een groot deel uw vaste lasten bepaalt voor de komende tientallen jaren.

Ook benieuwd naar de beste hypotheek voor uw persoonlijke situatie?

Snel naar:


De beste hypotheekvorm

Wat is de beste hypotheekvorm? Het antwoord kan voor u anders zijn dan voor uw buurvrouw. Welke hypotheekvorm het beste is zal namelijk afhangen van uw persoonlijke situatie. De meest gekozen hypotheken zijn de annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek. Sinds 2013 worden deze hypotheken het meest afgesloten, omdat men met andere hypotheekvormen geen recht meer heeft op hypotheekrenteaftrek.

Voor 1 januari 2013 was de aflossingsvrije hypotheek de meest gekozen hypotheekvorm. De hypotheek wordt pas afgelost bij verkoop van het huis of door op eigen initiatief extra af te lossen. Deze hypotheekvorm wordt tegenwoordig veel minder afgesloten. Bij een nieuwe hypotheek geeft deze hypotheekvorm namelijk geen recht meer op hypotheekrenteaftrek en bovendien is het risico dat uw woning onder water komt te staan een stuk groter.

De hypotheekvormen die voor nieuwe hypotheken geen recht meer geven op hypotheekrenteaftrek zijn onder andere:

  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Beleggingshypotheek
  • Spaarhypotheek
  • Levenhypotheek

Had u al een hypotheek met een van deze hypotheekvormen? Onder voorwaarden kunt u de hypotheekvorm meenemen naar de volgende hypotheek.

De beste hypotheekadviseur

Onder goed advies verstaan wij een hypotheek die past bij uw toekomstplannen. Ook als er een gezinsuitbreiding komt of als u eerder wilt stoppen met werken. De beste hypotheekadviseurs houden bij het adviseren nu al rekening met veranderingen in de toekomst. Zo blijft de beste hypotheek voor nu ook de beste hypotheek voor later.

Op onze website laten we zien hoe onze klanten ons beoordelen. Met een gemiddeld rapportcijfer van 9,4 durven wij onze onafhankelijke adviseurs tot het rijtje van beste hypotheekadviseurs te rekenen. Met onze jarenlange ervaring weten wij wat er speelt in hypothekenland. De adviseurs weten welke hypotheken goed of juist niet goed bij u passen.

Kies zelf de beste hypotheekadviseur U kunt er uiteraard voor kiezen om zelf de beste hypotheekadviseur te kiezen, maar als u een hypotheekberekening doet op onze website zorgen wij dat u gekoppeld wordt aan de hypotheekadviseur die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Zelf een hypotheek kiezen Op het internet kunt u alles vinden wat u wilt weten over hypotheken. U kunt in een renteoverzicht de goedkoopste geldverstrekker kiezen en een offerte aanvragen, zonder een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur. Let wel op, want de hypotheek met de laagste hypotheekrente is niet automatisch ook de beste hypotheek voor u! De beste hypotheek kiezen is nog niet zo eenvoudig. Welke hypotheekrente geldverstrekkers in rekening brengen is namelijk ook weer afhankelijk van verschillende factoren. De rentetarieven zijn dus niet altijd eenvoudig afleesbaar. Daarnaast willen niet alle geldverstrekkers rechtstreeks met u zaken doen. Sommige hypotheekverstrekkers werken uitsluitend via onafhankelijke hypotheekadviseurs.

De beste hypotheekverstrekker

Wat maakt een bank de beste hypotheekverstrekker? Vaak wordt kwaliteit afgemeten aan de naamsbekendheid, maar dat een bank bekend is wil nog niet zeggen dat ze ook een hypotheek verstrekken die perfect bij u past. De beste hypotheekverstrekker voor de een hoeft niet de verstandigste keuze te zijn voor de ander. De hoogte van de hypotheekrente en de voorwaarden die ze hanteren zijn veel belangrijker dan de naamsbekendheid.

Wat is de beste hypotheekvorm voor starters?

Gaat u voor het eerst een huis kopen? Als starter heeft u tegenwoordig nog maar keuze uit twee hypotheekvormen: een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek, maar ondanks de beperkte keuze is er nog steeds een hoop aanbod. Er zijn talloze verschillende hypotheekverstrekkers met wisselende voorwaarden en speciale hypotheken zoals de familiehypotheek. Als starter moet je dus een hoop keuzes maken. Hoe zorg je ervoor dat je de beste hypotheek kiest?

Als u bij het kiezen van de juiste hypotheek rekening houdt met de volgende punten bent u al een heel eind op weg:

  • Kies bij voorkeur voor een lange rentevaste periode. Zo krijgt u langere tijd zekerheid;
  • Bouw eerst een spaarbudget op. De bijkomende kosten bij de aankoop van een woning kunt u namelijk niet meer meefinancieren;
  • Voor een stel is het verstandig om vóór het kopen van een huis naar de notaris te gaan;
  • Partners moeten het risico van het overlijden goed verzekeren, zodat u later niet in de problemen komt.

De hypotheek moet goed bij uw leven passen, nu en later. Een onafhankelijke hypotheekadviseur neemt de toekomstplannen mee in het advies en kiest samen met u de beste hypotheek.

Wat is de beste hypotheek voor een zzp’er?

Er zijn geldverstrekkers met speciale hypotheken voor zzp’ers. Deze kunt u kiezen, maar u bent als zzp’er niet veroordeeld tot een hypotheek speciaal voor zzp’ers. De beste hypotheek voor een zzp’er, is een hypotheek die goed aansluit bij de wensen en de toekomstplannen. Voor zelfstandigen is het afsluiten van een hypotheek vaak lastiger. Banken zijn soepeler voor werknemers met een vast contract. Het bedrijf waar ze werken kan er financieel slecht voor staan, maar daar wordt verder niet naar gekeken.

Zzp’ers die nog geen cijfers kunnen overleggen van drie afgesloten boekjaren lopen bij sommige banken tegen een muur aan. Maar gelukkig zijn er voldoende geldverstrekkers die toch mogelijkheden bieden. ABN AMRO, Aegon, Florius, ING Bank en de Nationale Nederlanden zijn stuk voor stuk aanbieders die bekend staan om hun soepele regelingen voor zzp’ers. Samen met een onafhankelijk adviseur kunt u verschillende aanbieders vergelijken. Zo vindt u de beste hypotheek voor zzp’ers.

Wat is de beste hypotheek voor ondernemers?

Wanneer u ondernemer bent is het afsluiten van een hypotheek vaak lastiger dan wanneer u in loondienst bent. Hypotheekverstrekkers zien u sneller als een risico en daarom wordt er bij het verstrekken van een hypotheek bijvoorbeeld ook gekeken naar hoe de onderneming er financieel voor staat. Er zijn verschillende banken waar ze minder veeleisend zijn. Zo bent u bij onder andere Rabobank, Aegon en BLG aan het goede adres als ondernemer.

De beste hypotheek voor ondernemers is een hypotheek die aansluit op uw wensen als huiseigenaar én als ondernemer. Welke hypotheek dat uiteindelijk is en waar u die afsluit hangt geheel af van jouw eigen financiële situatie.

Wat is de beste verhuurhypotheek?

Wilt u een huis kopen en deze onderverhuren? Dan is het mogelijk om een verhuurhypotheek af te sluiten. Deze is er speciaal voor mensen die graag extra inkomsten willen genereren uit het verhuren van een huis. Meer informatie over de verhuurhypotheek is te vinden bij de verstrekker Dynamic verhuurhypotheken.

Kunt u meer of minder lenen in 2020

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft de hypotheeknormen voor 2020 bekend gemaakt. Tweeverdieners kunnen in 2020 meer hypotheek krijgen op basis van het gezamenlijke inkomen. In plaats van 70% mag nu het laagste inkomen voor 80% mee worden genomen bij het toetsinkomen. Ook kunnen kopers een hogere hypotheek krijgen als ze die afsluiten voor een energiezuinige woning of wanneer ze gaan verbouwen om de woning energiezuiniger te maken. Bij het treffen van energiebesparende maatregelen kan een bedrag tot 9000 euro buiten beschouwing worden gelaten bij het vaststellen van de maximale lasten. Wanneer het gaat om een volledige energieneutrale woning kan dit bedrag zelf oplopen tot 25.000 euro.

Bij het bepalen van de normen houdt het Nibud rekening met de toekomst. De hypotheeklasten moeten op de lange termijn draagbaar zijn voor huishoudens. Ook als er zaken veranderen: promotie, ontslag, kinderen, pensioen of arbeidsongeschiktheid. De hypotheekverstrekker kan ervoor kiezen om in specifieke gevallen af te wijken van de leennormen. Denk bijvoorbeeld aan gevallen waar er sprake is van een inkomensstijging op korte termijn of als iemand door oversluiten zijn hypotheeklasten kan verlagen. De ministeriële Regeling hypothecair krediet biedt ruimte om bij individuele gevallen meer te verstrekken dan volgens de hypotheeknormen toegestaan is, mits er onderbouwd is waarom wordt afgeweken van de norm.

Hoeveel u precies kunt lenen in 2020 hangt af van verschillende factoren. Samen met een hypotheekadviseur kunt u berekenen wat uw maximale hypotheek zal zijn in 2020. Op onze website kunt u ook een online hypotheekberekening maken om alvast een indicatie te krijgen.

Beste Hypotheek 2020

Beste hypotheek in 2020

In 2019 werd bij de Lotus Awards, de ABN AMRO uitgeroepen tot de beste hypotheekverstrekker. Daarnaast won de ABN AMRO ook de prijs voor het meest innovatieve hypotheekproduct: de Overwaarde hypotheek. De beste nieuwkomer van 2019 was Vista Hypotheken. Vista Hypotheken is een onderdeel van de Rabobank. In 2018 werd MUNT Hypotheken voor het derde jaar op rij de beste hypotheekverstrekker.

De beste hypotheek is de hypotheek die bij u past. Dat een bank verkozen is tot beste hypotheekverstrekker of een hypotheekvorm de meest afgesloten hypotheek is van het moment maakt het nog niet de beste hypotheek voor u. Kijk daarom samen met een onafhankelijk adviseur naar een passende hypotheek voor uw situatie.

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik de beste hypotheek?

Er zijn veel verschillende hypotheekverstrekkers en al die geldverstrekkers bieden weer verschillende hypotheekvormen aan. Genoeg om uit te kiezen dus, maar hoe kies je de beste? Veel mensen zullen denken dat de hypotheek met de laagste rente de beste keuze is, maar om een hypotheek af te sluiten met de lage rentetarieven die worden geadverteerd moet u vaak weer voldoen aan allerlei vereisten. De uitkomst kan voor iedereen verschillen. Er bestaat dus geen ‘beste hypotheek’. Het belangrijkste is dat u kiest voor een hypotheek die bij u past.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een hypotheek?

Er zijn tal van zaken die komen kijken bij het afsluiten van een hypotheek en het kiezen van de juiste geldverstrekker. Zo is het niet verstandig om enkel te vergelijken op basis van rentetarieven. De laagste rente is namelijk nog geen garantie voor de laagste maandlasten. Als u een hypotheekverstrekker heeft gekozen bent u er nog steeds niet! Wilt u een hypotheek afsluiten met NHG? Hoe lang wordt de rentevast periode? Wilt u wel of geen overlijdensrisicoverzekering? En heeft u eigen geld waardoor u wellicht een lagere hypotheek kan afsluiten? Kortom, u moet aan een hoop dingen denken wanneer u een hypotheek gaat afsluiten. Gelukkig kan een hypotheekadviseur u helpen. Zo weet u zeker dat u niks over het hoofd ziet.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?