Beoordeel deze pagina
9,7/10 (6)
Bedankt voor uw beoordeling

Beste hypotheek 2019

U gaat natuurlijk voor de beste hypotheek tegen de laagste hypotheekrente. Wij kunnen u aan de beste hypotheek van 2019 helpen. Wat maakt een hypotheek goed en wat zijn de verschillen tussen de diverse hypotheken die beschikbaar zijn?

Bij het kiezen van een hypotheek gaat u niet standaard voor de hypotheek met de laagste hypotheekrente. De kwaliteit is ook van groot belang. Besef goed dat de gekozen hypotheek voor een groot deel uw vaste lasten bepaalt voor de komende tientallen jaren.

Ook benieuwd naar de beste hypotheek voor uw persoonlijke situatie?

Welke hypotheekvorm kiest u?

De aflossingsvrije hypotheek is de laatste jaren veel in opspraak geweest. In deze hypotheek lost u niet af. De hypotheek wordt pas afgelost bij verkoop van het huis of door het extra aflossen. Deze hypotheekvorm wordt tegenwoordig veel minder aangeboden. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek wordt deze beste hypotheekvorm ook ontmoedigd. In een nieuwe hypotheek geeft deze beste hypotheekvorm namelijk geen recht meer op hypotheekrenteaftrek. De meest gekozen hypotheken zijn:

De hypotheekvormen die voor nieuwe hypotheken geen recht meer geven op hypotheekrenteaftrek zijn onder andere:

  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Beleggingshypotheek
  • Spaarhypotheek
  • Levenhypotheek

Had u al een hypotheek met een van deze hypotheekvormen? Onder voorwaarden kunt u de hypotheekvorm meenemen naar de volgende hypotheek.

Wat maakt een hypotheekadviseur de beste hypotheekadviseur?

De kwaliteit van diensten weet u pas nadat u de diensten heeft afgenomen. Maar dat is te laat. Op onze website laten we zien hoe onze klanten ons beoordelen. Met een gemiddeld rapportcijfer van 9,4 durven wij ons één van de beste hypotheekadviseurs noemen. Met onze ervaring weten wij wat er te koop is in hypothekenland. Wij weten welke hypotheken goed en juist niet goed bij u passen. Het vinden van de beste hypotheek is onze opdracht. Onder een goed advies verstaan we een hypotheek die ook past bij uw toekomstplannen. Als u bijvoorbeeld eerder wilt stoppen met werken, kunnen wij in het beste hypotheekadvies daar nu al rekening mee houden. De beste hypotheek past niet alleen nu goed, maar ook in de toekomst.

Kies zelf de beste hypotheekadviseur

U kunt er voor kiezen om zelf de beste hypotheekadviseur te kiezen, maar op het moment dat u een hypotheekberekening bij ons op de website invult, zorgen dat wij u koppelen aan de hypotheekadviseur die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Zelf een hypotheek kiezen

Op het internet kunt u alles vinden wat u wilt weten over hypotheken. U kunt in een renteoverzicht de goedkoopste geldverstrekker kiezen en een offerte aanvragen. Op meerdere manieren kan dit verkeerd aflopen. De beste hypotheek berekenen aan de hand van de laagste hypotheekrente is nog niet zo eenvoudig. Welke hypotheekrente geldverstrekkers in rekening brengen is namelijk ook weer afhankelijk van verschillende factoren. De rentetarieven zijn dus niet altijd eenvoudig afleesbaar. Daar komt nog bij dat niet alle geldverstrekkers rechtstreeks met u zaken willen doen. Veel geldverstrekkers werken via een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Allerbeste Hypotheek

Wat is de beste hypotheekvorm voor starters?

Onder voorwaarden bestaat er recht op een starterslening. Dit is een aanvullende lening speciaal voor starters die bij de commerciële banken de hypotheek niet rond kunnen krijgen. Het inkomen is bijvoorbeeld net niet hoog genoeg voor een hypotheek. De starterslening geeft in de eerste drie jaren geen maandlasten. Pas daarna beginnen de rentelasten en de aflossingen. De beste hypotheekvorm voor starters is niet één hypotheek die goed bij alle starters past. Het kiezen van een hypotheek blijft namelijk maatwerk.

Waar moeten starters op letten bij het afsluiten van een hypotheek?

De hypotheek moet goed bij uw leven passen. Het beste hypotheekadvies komt natuurlijk terug in een goed adviesgesprek. Neem de toekomstplannen mee in het adviesgesprek:

  • Kies bij voorkeur voor een lange rentevast periode. Zo krijgt u langere tijd zekerheid;
  • Bouw eerst een groot spaarbudget op. De bijkomende kosten bij het kopen kunt u namelijk niet meefinancieren;
  • Samenwoners doen er verstandig aan om vóór het kopen van een huis naar de notaris te gaan;
  • Partners moeten het risico van het overlijden goed verzekeren.

Kunt u meer of minder lenen in 2019?

De meeste kopers kunnen in 2019 meer lenen in vergelijking met 2018. Eenverdieners met een inkomen tussen €50.000 en €60.000 kunnen gemiddeld minder lenen. Tweeverdieners met een gezamenlijk inkomen tussen €40.000 en €50.000, kunnen tot bijna €6.000 meer lenen in vergelijking met het jaar 2018. Maar toch zegt dit niet alles. Wat geldverstrekkers maximaal willen lenen in de vorm van een hypotheek verschilt. Wat de beste hypotheek in 2019 is, kunnen wij natuurlijk niet zeggen. Daar is meer informatie over u voor nodig.

Beste hypotheek 2019

Wat is de beste hypotheek voor een zzp’er?

Er zijn geldverstrekkers met speciale hypotheken voor zzp’ers. Deze kunt u kiezen, maar u bent niet veroordeeld tot een hypotheek speciaal voor zzp’ers. De beste hypotheek voor zzp’ers, is een hypotheek die goed aansluit bij de wensen en de toekomstplannen. Voor zelfstandigen is het afsluiten van een hypotheek vaak lastiger. Banken zijn soepeler voor werknemers met een vast contract. Het bedrijf waar ze werken kan er financieel slecht voor staan, maar daar wordt verder niet naar gekeken. Zzp’ers die nog geen cijfers kunnen overleggen van drie afgesloten boekjaren lopen bij sommige banken tegen een muur aan. Maar gelukkig zijn er voldoende geldverstrekkers die toch mogelijkheden bieden. Bij ons vindt u de beste hypotheek voor zzp’ers.

Waar vindt u de beste hypotheek voor ondernemers?

Waar zzp’ers tegenaan lopen, hebben ook ondernemers in andere hoedanigheden last van. Bij het verstrekken van een hypotheek wordt ook meegenomen hoe de onderneming zelf er financieel voor staat. De beste hypotheek voor ondernemers voldoet op meerdere vlakken aan de eisen. Hierin speelt de hoogte van de hypotheekrente een belangrijke rol, maar bijvoorbeeld ook hoe het zit bij een verhuizing. Kan de hypotheek meegenomen worden naar de volgende woning? Houd er vooral ook rekening mee dat er financieel slechtere periodes kunnen komen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid of na overlijden van één van de huiseigenaren?

Verhuurhypotheek voor ondernemers

Wilt u een huis kopen en deze onderverhuren? Dan is het mogelijk om een verhuurhypotheek af te sluiten. Deze is er speciaal voor mensen die graag extra inkomsten willen genereren uit het verhuren van een huis. Meer informatie over de verhuurhypotheek en of u deze kunt afsluiten is te verkrijgen bij de hypotheekadviseur, maar is geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Kies ook de beste hypotheekverstrekker

Wat maakt een bank de beste hypotheekverstrekker? Vaak wordt kwaliteit afgemeten aan de naamsbekendheid, maar dat is niet verstandig. De grote Nederlandse banken hebben veel baat bij de naamsbekendheid. Dat wil nog niet zeggen dat ze de hypotheek verstrekken die perfect bij u past. De beste hypotheekverstrekker voor de een hoeft niet ook de verstandigste keuze te zijn voor de ander. De hoogte van de hypotheekrente en de voorwaarden die ze hanteren zijn veel belangrijker dan de naam. De geldigheidsduur van de hypotheekofferte lijkt op het eerste oog niet belangrijk, maar toch kan het wel belangrijk zijn in uw situatie. Kies dus slim.

Beste hypotheek in het jaar 2019

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?